24 / 04 / 2024

Sinop’ta pansiyonculuk kent turizmini ayakta tutuyor!

Sinop’ta pansiyonculuk kent turizmini ayakta tutuyor!

Sinop’ta 1960’lı yıllarda Amerikan Radar Üssü’nün bulunması nedeniyle kente gelen ABD’lilere oda kiralanması ile başlayan ‘Pansiyonculuk’ bugün kent turizmini önemli ölçüde ayakta tutuyor.



Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı (KATİD) Murat Toktaş, “Pansiyonculuğun Karadeniz kıyı şeridinde en fazla olduğun illerin başında Sinop geliyor. Burada yaklaşık 600 pansiyon var. Sinop’a gelen 300 bin turistin yaklaşık 175 bini pansiyonlarda konaklıyor” dedi.


‘Karadeniz’in yıldızı’


Pansiyon işletmeciliğinin Sinop’ta 1960’lı yıllarda ABD’lilerle birlikte başladığını hatırlatan Toktaş, “O dönemlerde oda ve ev kiralama şeklinde bu adımlar atılmaya başlandı. Yabancıların kente yoğun geldiği bu dönemde insanlar evlerinde küçük ücretlerle yabancı misafirlerini ağırladı. Sonra pansiyonculuk keşfedildi ve bugünkü gelinen noktayı aldı. Karadeniz kıyı şeridinde Sinop, Trabzon ve Rize’de pansiyonculuğun yoğun olarak yapıldığını görmekteyiz. Sinop’ta 600 civarında ev var, pansiyonculuk hizmeti veren. Tabii bunların yaklaşık 10’u gerçek anlamda bu işi profesyonelce yapıyor. Yetkili kurumlara kayıtlı ve kontrol altında. Sinop her geçen gün büyüyen ve gelişen bir turizm şehri. Özellikle yolların yapılması, havalimanının açılmış olması ve gerek merkezi gerekse de yerel yönetimlerin turizm anlamındaki yatırımları ile Karadeniz’in parlayan yıldızı konumunda.” 



Milliyet


Geri Dön