26 / 04 / 2024

Sinpaş GYO, 2014’te 1 milyar lira değerinde 5 proje satışa sunacak!

Sinpaş GYO, 2014’te 1 milyar lira değerinde 5 proje satışa sunacak!

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) iştiraklerinden Eviya Gayrimenkul, 2 yıl önce Sancaktepe’de Ege yaşamını ve mimarisini yansıttığı Ege Boyu projesi büyük talep görünce Ege konseptini Avrupa Yakası’na taşıma kararı aldı. ..




2014 yılında 1 milyar lira değere sahip 5 projeyi satışa sunacak olan Sinpaş GYO ilk adımı İstanbul Halkalı’da attı. Şirket daha önce Sancaktepe’de hayata geçirdiği Ege konseptli projesini Halkalı Atakent bölgesine taşıyor. 378 dairelik EgeYakası projesinden 290 milyon lira ciro bekleniyor.


SİNPAŞ Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) iştiraklerinden Eviya Gayrimenkul, 2 yıl önce Sancaktepe’de Ege yaşamını ve mimarisini yansıttığı Ege Boyu projesi büyük talep görünce Ege konseptini Avrupa Yakası’na taşıma kararı aldı. Şirket, Halkalı Atakent’te yer alan EgeYakası projesinde 378 konut inşa edecek. Dış cephesi taş kaplama olan, mavi panjurlu, bahçeli ve teraslı dairelerin teslimi ise 2016 yılında yapılacak. Şirket yıl içinde İstanbul Bomonti’de,  Ankara  Dikmen’de ve İncek’te de konut projeleri satışa çıkaracak.


SANTORİNİ’DEN ESİNLENDİ

42 bin metrekare arsa alanında inşa edilen projede temel esin kaynağının Santorini Adası olduğunu söyleyen Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer, “Ege Yakası’nda karşı kıyıdan da esinlenerek, Yunanistan’a bağlı Santorini’ye uzandık. Eğimli topografyamız sayesinde Santorini’nin yamaçlarındaki gibi dizilen, birbirinin güneşini kesmeyen evler hayata geçireceğiz” dedi. Aile yaşamının ön planada olduğu projede1+1 dairelere yer vermediklerini belirten Gacemer, sebze, meyve ve çiçek yetişecek bahçeler tasarladıklarını söyledi.


Gacemer, Sinpaş GYO’da yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre satışlarda yüzde 97, cironun ise yüzde 95 arttığını söyledi. İnşaat sektöründe son aylarda durgunluk yaşandığına dikkat çeken Gacemer, “Uygun koşullarda bir kere düşünen müşteri belirsizlik döneminde bin kere düşünür ve güvenilir liman arar. Bu dönem köklü firmalar için fırsat olur. Biz geçen yıl ilk üç aynında ortalama 170 daire satmıştık. Bu yılın ilk çeyreğinde ise 366 daire sattık” dedi.


Caddeye adını verdi

EGEYAKASI’nın bulunduğu alanı Ege kasabası şeklinde kurguladıklarını belirten Seba Gacemer, projenin bulunduğu caddenin de adının ‘Ege Caddesi’ olarak değiştiğini söyledi. Gacemer, projenin hemen yanında ‘Karşıyaka Residence’ adını verdikleri 176 ünitelik bir blok tasarladıklarını sözlerine ekledi.



Gülistan Alagöz/Hürriyet


Geri Dön