27 / 04 / 2024

Sinpaş, Servet GYO ile ticari gayrimenkulde

Sinpaş, Servet GYO ile ticari gayrimenkulde

Sinpaş, tüm ticari gayrimenkullerini yeni kurulan Servet GYO çatısı altına toplama kararı aldı. Şirket bu alanda en büyük olmayı hedefliyor



Sinpaş Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik, inşaat sektöründeki 35 yıllık bilgi birikimini ticari gayrimenkulle de geliştirmek isteyen gruplarının, bu yıl Servet Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nı (GYO) kurduğunu bildirdi.

Çelik, Sinpaş'ın 35. yıl etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen `Yıldız Projeler Dünya Yıldızları' konserleri kapsamında Kuruçeşme Arena'da konser veren ABD'li şarkıcı Michael Bolton ile sanatçı Ferhat Göçer'in katıldığı basın toplantısında, Sinpaş Grubu'nun projelerini anlattı. Çoğunluğu İstanbul'da olmak üzere geliştirdikleri projelerle farklı yaşam alanları oluşturduklarını kaydeden Çelik şunları söyledi:

Belarus'ta yeni proje
"İnşaat sektöründeki 35 yıllık bilgi birikimini ticari gayrimenkulle de geliştirmek isteyen grubumuz, bu yıl Servet GYO'yu kurdu. İnşaatına başladığımız Zeytinburnu ile idari izin süreçleri devam eden İkitelli, Kâğıthane, Sancaktepe ve Ankara'da toplam 352 bin metrekare ticari gayrimenkulü 2011 yılına kadar aynı çatı altında toplayarak, 761 bin metrekare kiralanabilir ticari alan süreç içerisinde Servet GYO'nun bünyesine dahil edilecek.
Servet GYO'nun, kısa ve orta vadede, ülkemizin portföy ve piyasa değeri en yüksek GYO'larından biri olması hedefleniyor.
Servet GYO, daha yeni bir şirketimiz. Bünyemizdeki tüm ticari gayrimenkulleri süreç içerisinde bu yeni şirket çatısı altında toplayacağız. Yurtdışında Belarus'ta projelendirmesine devam ettiğimiz 230 bin metrekare bir iş var, konut projesi. 7-8 ay önce başlandı. İzin süreçleri devam ediyor. Apartmanlardan oluşan bir proje olacak, 250 milyon dolarlık bir yatırım. Bir de Türkmenistan'da şirket kurduk. Sinpaş Türkmen olarak, konut ve iş yeri tarzında proje yapıyoruz."
Grubun mali yapısıyla ilgili de bilgi veren Çelik, "1 milyar lira öz kaynakla çalışıyoruz. Firmalarımızda 5 bin kişi istihdam ediyoruz. Devam eden işlerimizde yaklaşık 3 milyar liralık üretim ve yatırım bütçemiz var. Ciromuz 1 milyar 250 milyon lira olarak öngörülebilir" dedi.

`İlk su şehrini yaptık, teknelere ev kurduk'
Ahmet Çelik, Sinpaş olarak bugüne kadar, İstanbul Kâğıthane'de Serakent, Ataşehir'de Koru Konutları, Sarıyer'de Boğaziçi Malikaneleri, Çekmeköy'de Aqua City, Aqua Manors, Central Life, İstanbul Palace ve Avangarden, Silivri'de Pasha Yalı ve Sealybria, Zekeriyaköy'de Marenegro ve Rumeli Konakları, Bodrum'da Park Iasos gibi onlarca projeyi, binlerce konutu hayata geçirdiklerini ifade etti.
Çelik, İstanbul'un ilk su şehri projesi olan Aqua City, suyun üzerinde yüzen tekneler fikrinden yola çıkan Sealybria ve ormanla Karadeniz'i buluşturan Marenegro gibi projelerin özgün mimari eserler oluşturma vizyonlarını yansıttığını söyledi.

Konut ve iş ayrıldı

Ahmet Çelik, 2007'deki yeniden yapılanma sürecinde iki büyük kuruluş ile yola devam kararı aldıklarını belirterek, "Sinpaş GYO ile konutta, Sinpaş Yapı Endüstrisi ile ticari gayrimenkulde uzmanlığa yoğunlaştık.
Sinpaş GYO, içinde bulunduğumuz global ekonomik krize rağmen sektörün yüzünü güldüren başarılara imza atarak Bosphorus City, Lagün, Aqua City ve Bursa Modern gibi dev projelere imza attı" dedi.
Çelik, İkitelli'deki Deposite İş ve Outlet Merkezi ve Haliç'te Flatofis'i de hayata geçirdiklerini hatırlattı.
Milliyet

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Sinpaş, istikrarı ile 35 yılı devirdi

Aqua City, Bosphorus City, Lagün, Bursa Modern gibi büyük projelerin mimarı Sinpaş, 35. yıl kutlamaları için dünyaca ünlü şarkıcı Michael Bolton'ı İstanbul'a getirdi

Sinpaş'ın 35. yılı şerefine düzenlenen 'Yıldız Projelere Dünya Yıldızları' konserlerinin ilki, Aqua City 2010 sponsorluğunda gerçekleşti. 2010 İstanbul Avrupa Kültür Başkenti İstanbul vizyonuyla geliştirilen 'Aqua City 2010' projesi kapsamında yer alan dünyaca ünlü şarkıcı ve söz yazarı Michael Bolton ve Ferhat Göçer, basınla buluştu. Toplantıda, Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik ve Sinpaş Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik, Sinpaş Grubu'nun 35 yıllık gelişimi, vizyonu ve grubun mali yapısı konusunda bilgi verdi.
Ömer Faruk Çelik, Sinpaş'ın 1974-2000 yılları arasında 26 yıl boyunca sadece konut projelerine ağırlık verdiğini ve konut sektöründe uzmanlaştığını, 2000 yılından itibaren de sanayi ve hizmet sektörüne yatırım yaptığını söyledi. Çelik, 'Sinpaş Grup olarak 1974 yılından beri yani tam 35 yıldır tek ana stratejimiz; 'Sürdürülebilir istikrarlı bir büyüme. Bizim amacımız, her yaptığımız işte kendi kalite standardında en iyi ürünü yapmak, kriz dönemlerinde dahi başladığı işi öngördüğü şekilde bitirmek, üretimi hiç durdurmamak ve en önemlisi de istikrarlı olmak' dedi.

Krize rağmen binlerce konut
SİNPAŞ Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik ise Ayvalık'tan başlayarak, çoğunlukla İstanbul'da olmak üzere geliştirdikleri  projelerle birbirinden özel ve farklı yaşam alanları oluşturduklarını belirtti. Son dönemde krize rağmen sektörün yüzünü güldüren başarılara imza attıklarını kaydeden Çelik, 2.794 konutlu Bosphorus City, 515 konutluk Lagün, 1.118 konutluk Aqua City2010 ve 1.097 konutluk Bursa Modern gibi dev projelerinde kısa süre içinde çok sayıda konut sattık' dedi.

Yaklaşık 5 bin kişi istihdam ediyoruz
GRUBUN mali yapısıyla ilgili bilgi veren Ömer Faruk Çelik, '1 milyar TL öz kaynak ile çalışıyoruz. Bugün itibariyle projelerimiz üretim tesislerimiz ve firmalarımızda yaklaşık  5 bin kişi istihdam ediyoruz. Devam eden işlerimizde yaklaşık 3 milyar TL'lik üretim ve yatırım bütçemiz var. Ciromuz   1 milyar 250 milyon TL. olarak öngörülebilir' dedi. Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, ayrıca; 'Sinpaş ekibi olarak bizler bu yıl 35 yılının 35. yaş gününün keyfini, onurunu ve hazzını yaşıyoruz. 35. yılımızı kendi içimizde kutlamak yerine hep beraber kamuoyuyla kutlayalım istedik' dedi.
Akşam

Sinpaş, 35. yılında yurtdışına açılıyor

35. yılını kutlayan Sinpaş'ın Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik, "Yurtdışında Belarus'ta 230 bin metrekare alanda 250 milyon dolarlık bir yatırımız var. Türkmenistan'da da Sinpaş Türkmen olarak bir şirket kurduk' dedi

Sinpaş Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik, Sinpaş'ın 35. yıl etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen "Yıldız Projeler Dünya Yıldızları' konserleri öncesinde basın toplantısı düzenledi. Çelik, Ayvalık'tan başlayarak, çoğunlukla İstanbul'da olmak üzere geliştirdikleri projelerle özel ve farklı yaşam alanları oluşturduklarını kaydetti. Sinpaş'ın bugüne kadar gerçekleştirdiği projeleri anlatan Çelik, son dönemde içinde bulunduğumuz global ekonomik krize rağmen sektörün yüzünü güldüren başarılara imza atarak 2794 konuttan oluşan Bosphorus City, 515 konutluk Lagün, 1118 konutluk Aqua City 2010 ve 1097 konuttan oluşan Bursa Modern gibi projelere imza attığını belirtti.

TİCARİ PROJELER SERVET GYO'YA
Çelik, bu yıl Servet GYO adıyla yeni bir şirket kurduklarını hatırlatarak, bazı projeleri bu şirket bünyesine dahil edeceklerini bildirdi. Yurt dışında Belarus'ta projelendirmesine devam ettikleri 230 bin metrekareden oluşan 250 milyon dolarlık bir konut projesi yürüttüklerini söyleyen Çelik, "Belarus projesine 7-8 ay önce başlandı. Apartmanlardan oluşan bir proje olacak. Türkmenistan'la da ilgiliyiz şu anda. Türkmenistan'da Sinpaş Türkmen olarak bir şirket kurduk. Türkmenistan'da da konut ve iş yeri tarzında proje yapıyoruz' dedi.

Yıldızlı projelere özel konserler
Sinpaş'ın 35. yıl etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen 'Yıldız Projeler Dünya Yıldızları' konserleri kapsamında bugün Kuruçesme Arena'da konser verecek ünlü şarkıcı ve söz yazarı Michael Bolton ile şarkıcı Ferhat Göçer,Sinpaş'ın düzenlediği basın toplantısına katıldı. Ünlü sanatçılar, Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İcra Kurulu Baskani Ömer Faruk Çelik ve Sinpaş Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik ile objektiflere poz verdi.

1 milyar 250 milyon liralık ciroya ulaştı
Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik de Sinpaş Grubu'nun temelinin 1974'te Ankara'da Sinpaş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik tarafından atıldığını belirterek, 1974-2000 yılları arasında 26 yıl boyunca sadece konut projelerine ağırlık verildiğini ve konut sektöründe uzmanlaşıldığını, 2000'den itibaren de sanayi ve hizmet sektörüne yatırım yapıldığını söyledi. Ömer Faruk Çelik, '1 milyar lira öz kaynak ile çalışıyoruz. Bugün itibariyle yaklaşık 5 bin kişi istihdam ediyoruz. Devam eden işlerimizde yaklaşık 3 milyar liralık üretim ve yatırım bütçemiz var. Ciromuz 1 milyar 250 milyon lira olarak öngörülebilir' diye konuştu.
Yenişafak

Zor kazanıp temkinli davrandım, 10 yıl önce borsadan çıktım

Sinpaş'ın Aquacity 2010 projesinin tanıtımı için İstanbul'a gelen sanatçı Michael Bolton yatırımlarını borsadan 10 yıl önce çekmiş olmasa bugün iflas noktasında olabileceğini dile getirerek, "Ben gerçekten çok çalışan biri olarak borsada oynamaktan hiçbir zaman hoşlanmamıştım. İyi ki de böyle çıkmışım. Yoksa şimdi ben de çok zor durumda olurdum" dedi.

DÜNYACA ünlü söz yazarı ve şarkıcı Michael Bolton, Sinpaş'ın Aquacity 2010 projesinin tanıtımı için İstanbul'a geldi. Yatırımlarını borsadan 10 yıl önce çekmiş olmasa bugün iflas noktasında olabileceğini dile getiren Bolton, "Ben gerçekten çok çalışan biri olarak borsada oynamaktan hiçbir zaman hoşlanmamıştım. Oturduğum ev dışında gayirmenkul yatırımına da girmemiştim. İyi ki de böyle yapmışım. Yoksa şimdi ben de çok zor durumda olurdum" dedi.

Gayrimenkul olarak sahip olduğu tek yatırımının içinde oturduğu ev olduğunu ifade eden Bolton, şunları söyledi: "Bugünlerde gayrimenkul en değerli yatırım araçlarından biri değil. Şu an evimin değeri tabii ki bir yıl öncesinin altına düştü. Ama evi 18 yıl önce almış olduğumu düşünecek olursak, hala kárda olduğumu söyleyebilirim. Herşey düzelir. Ekonomi ve şirketlerin değeri eski haline gelir. Buna benzer bir dönemi Büyük Buhran ve İkinci Dünya Savaşı sırasında da yaşadık. Bece asıl tarihi gelişme krizin kendisi değil, dünyaya öğrettikleri."

Samimiyetsizler
Amerika'nın kötü ekonomisiyle dünyayı da beraberinde sürüklediğini ifade eden Bolton şöyle devam etti: "Bu yaşananlar bizim aslında birbirimizle ne kadar da bağlı olduğumuzun önemli bir göstergesi. Dünya için önemli bir uyanış. Artık sadece birbirimizden bağımsız olmadığımızı biliyoruz. Bağımsız parçalarız ama aslında hepimizi bağlayan büyük bir parça daha var. Bugüne kadar politikacılar bu kadar içten değildi. Bence bu ABD'nin yeni Başkanı Barack Obama ile kırılacak. Ben onun samimiyetine çok inanıyorum. Bunun sadece ABD için değil, dünya için gerekli olduğunu düşünüyorum. Bunun kolay bir görev olacağını düşünmüyorum. Ama önemli olan birilerinin ilk kez bizi anlamak istemesi ve bunun için içten bir adım atıp bağlantı kurmaya çalışması. ABD vatandaşlarını çok iyi temsil ediyor."

İzleyiciye bedava daire
Sinpaş'ın 35'inci yıl etkinlikleri çerçevesinde Aquacity 2010 için düzenlenen Yıldız Projeler Dünya Yıldızları konserleri kapsamında dün Kuruçeşme Arena'da Ferhat Göçer ile konser veren Michael Bolton, "Bu konsere gelen her dinleyiciye bedava daire verilmesini istiyorum. Ben de bir daire alabilirim. Ama bunun için sıkı bir indirim yapılması gerekir" dedi.

Sinpaş, Servet GYO'yu kurdu Pakdemirli yönetime girdi
SİNPAŞ Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik, inşaat sektöründeki 35 yıllık bilgi birikimini ticari gayrimenkulle de pekiştirmek ve geliştirmek isteyen gruplarının, bu yıl Servet Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nı (GYO) kurduğunu bildirdi. İstanbul Ticaret Odası kayıtlarına göre yeni kurulan GYO'ya ANAPdöneminin eski bakanlarından Ekrem Pakdemirli, Türkiye Katılım Bankaları Birliği Genel Sekreteri Osman Akyüz ve Acarlar İnşaat'ın eskli Sorumlu Müdürlerinden Mehmet Haluk Öztürk de Yönetim Kurulu Üyesi oldu. Şirket özellikle ticari gayrimenkulle faaliyette olacak. Çelik, "Servet GYO'nun, kısa ve orta vadede, ülkemizin portföy ve piyasa değeri en yüksek GYO'larından biri olması hedefleniyor. Servet GYO, daha yeni bir şirket. Bünyemizdeki ticari gayrimenkulleri bu şirketimizin çatısı altında toplayacağız. Bir de Türkmenistan'da şirket kurduk" dedi. 
Ayşegül AKYARLI GÜVEN/Hürriyet

Sinpaş, ticari gayrimenkul için Servet GYO'yu kurdu

SİNPAŞ Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik, inşaat sektöründeki 35 yıllık bilgi birikimini ticari gayrimenkulle de pekiştirmek isteyen gruplarının, bu yıl Servet Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nı (GYO) kurduğunu açıkladı. Gayrimenkul stoklarını daha verimli değerlendirmek için kurdukları Servet GYO'nun, kısa ve orta vadede, portföy ile piyasa değeri en yüksek GYO'larından biri olmasını hedeflediklerini belirten Çelik, şirketin portföy değerinin 200 milyon TL olacağını ifade etti. Çelik, "İnşaatına başladığımız Zeytinburnu ile idari izin süreçleri devam eden İkitelli, Kağıthane, Sancaktepe ve Ankara'da toplam 352 bin metrekare ticari gayrimenkulü 2011 yılına kadar aynı çatı altında toplayarak, 761 bin metrekare kiralanabilir ticari alan Servet GYO'nun bünyesine dahil edilecek" dedi.
Vatan

761 bin metrekareyi `Servet'in içine atacak

Sinpaş Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik, 2011 yılına kadar toplam 761 bin metrekarelik kiralanabilir ticaret alanını, yeni kurulan şirketleri Servet Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın (GYO) bünyesine dahil edeceklerini belirtti. 761 bin metrekarelik alanı inşaatı başlayan Zeytinburnu ile idari izin süreçleri devam eden İkitelli, Kağıthane, Sancaktepe ve Ankara'daki toplam 352 bin metrekare ticari gayrimenkulü kapsadığını belirten Çelik, "Sinpaş bünyesindeki tüm ticari gayrimenkuller süreç içerisinde yeni şirketin çatısı altında toplanacak" dedi. Çelik, Belarus'ta projelendirilen 230 bin metrekarelik, 250 milyon dolar değerinde bir konut projeleri olduğunu ve Türkmenistan'da da Sinpaş Türkmen adıyla şirket kurup konut ve işyeri  tarzında projeler yaptıklarını kaydetti.
Gazete Habertürk


Geri Dön