25 / 04 / 2024

Sinpaş Türkiye'nin bölgesel liderliğini anlatacak!

Sinpaş Türkiye'nin bölgesel liderliğini anlatacak!

Sinpaş GYO, Bill Clinton ve Gerhard Schröder ile Türkiye'nin bölgesel liderliğini anlatacak



Sinpaş Grubu Başkanı Avni Çelik, “Bu liderlerin Türkiye'de varlığı dikkat çekecek ve yatırımları ülkemize yönlendirecektir diye düşünüyorum. Clinton'ın Türkiye'ye ayrı bir sempatisi var. Sempatik bir takım temasları olacak. Clinton'dan ve konferansa katılanlardan doğaçlama gelişecek, sempatik temaslar bekliyoruz” dedi.
Bölgesel liderlik
Yarın düzenlenecek olan ‘Sürdürülebilir Başarı İçin Liderlik' temalı Bosphorus Conference'de hem kurumsal hem de kurumun önündeki liderliğin önemini vurgulayacaklarını belirten Avni Çelik, konferansın çıkış temasını şöyle anlattı: “Biz Türkiye'nin bölgesel liderliği üzerinde duracağız. Kurumumuzun sektörel liderliği üzerine konuşacağız. Kurumların gelecek planlarını yaparak, birikimlerini nesillere aktarmasının önemine değineceğiz. Son dönemde ülkemiz bölgesel güç olma yolunda ilerliyor, komşularıyla iyi ilişkiler için çaba sarfediyor. Katılımcılara bakarsak, bir dünya lideri Amerika, bir Avrupa lideri Schröder, bölgesel lider Türkiye ve sektörünün lideri Sinpaş. Buradan sürdürülebilir başarı için liderlik teması çıktı.”

Bill Clinton ve Gerhard Schröder'in misafirliğinin Türkiye'nin tanıtımı adına önemini de vurgulayan Çelik, şunları söyledi: “İki liderin de sivil toplum örgütleri var. Bill Clinton liderliğe katkıda bulunmuş insanlarla bir arada olmayı istiyor. Clinton'un Türkiye ziyareti, ülkemiz adına önemli. Schöder'in görüşleri Türkiye'nin Avrupa Birliği konumu bakımından da pozitifti. Bu liderlerin Türkiye'de varlığı dikkat çekecek ve yatırımları ülkemize yönlendirecektir diye düşünüyorum.” 

600 kişi dinleyecek

AVNİ Çelik, “Konferansa 400 ile 600 arasında katılımcı bekliyoruz. Yurtdışından fazla bir katılımcı gelmiyor. Liderler öncelikle bizim misafirimiz olarak geliyor ama asıl ev sahibi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş. Hoşgeldiniz konuşmasının ardından yemeklere de ev sahipliği yapacak. Ayrıca  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek misafirimiz olacak. Konferansta Türk-Amerikan İş Adamları Derneği Başkanı Uğur Terzioğlu da konuşma yapacak” dedi.

Güvenlik ekipleri  çalışma yapıyor

BILL Clinton ve Gerhard Schröder'in Türkiye ziyaretleri öncesinde özel bir çalışmarın yapıldığını kaydeden Avni Çelik, “Özellikle güvenlikleriyle ilgili çalışmalar oldu. Güvenlik ekipleri bir kaç gün öncesinden geldi. Zırhlı araçları geldi. Türkiye'de 2 gün kalacaklar. İki otelde ağırlanacaklar. Sadece bu etkinlik için geliyorlar. Ayrıca bir resmi temasları olacak” diye konuştu.

Konferans konutla sınırlanmadı, geleceğe katkı ön plana çıktı

KONFERANSI konut gibi bir konuya spesifike etmek yerine, kurumsallaşmış ve yönünü geleceğe doğru çevirmiş bir fikri ön planda tuttuklarını aktaran Avni Çelik, “Bugün konut yapabiliriz ama geleceğimizi şekillendiremiyorsak, tecrübelerimiz orada kalır. Geleceğimizi şekillendirmek adına kurumsal yapıyı geleceğe nasıl taşırız, ülkemizin tanıtımı adına ne katkıları olur ona bakıyoruz” dedi.
Meltem KARA/Hürriyet

İlgili haberler:

Sinpaş, Bosphorus Conference düzenleyecek!

Dünya liderleri Sinpaş için buluşacak!


Geri Dön