26 / 04 / 2024

Sinpaş ‘yatay ofis’i Kağıthane’ye taşıdı!

Sinpaş ‘yatay ofis’i Kağıthane’ye taşıdı!

Sinpaş GYO, az katlı ofis binası yapımına hız verdi. İlk yatay ofisini Eyüp’te Flatofis markası ile yapan şirket, ikinci projede Kağıthane’de 230bin metrekare ofis üretecek



Yatay ve A+ ofis sistemiyle geliştirdiği ilk Flatofis’i 2009 yılında Eyüp’te hayata geçiren Sinpaş GYO’nun iştiraki Servet GYO, ikinci projeyi Kağıthane’de yapacak. 70 milyon dolar değerindeki proje 8 kattan oluşacak. İnşaat çalışmaları başlayan Kağıthane Flatofis’in hafriyat çalışmaları sürüyor. Projenin 18 ay sonra tamamlanması hedefleniyor. Servet GYO Genel Müdürü Mahmut Sefa Çelik, kiralama, işletme ve yönetimi de kurumsal olarak yaptıklarını söyledi.


‘Yatay ofis verimli’


Çelik, projeyi kendi arazilerinde hayata geçireceklerini belirterek, “İstanbul’da diğer projelerle birlikte şu anda 100 bin metrekare kiralanabilir ofis alanımız var. Önümüzdeki 8 yıl içinde bunu 230 bin metrekareye çıkarma hedefindeyiz. İkitelli’de ve Yenisahra’da da ofis projesi planımız var. Artık tüm dünyada yatay ofis ihtiyacı artıyor, dikey ofislere göre daha fazla verimli alan sunuyor. Kayıp alan azalıyor ve çalışan verimliliği artıyor” dedi.


Sosyal alanları artırdı


Kağıthane’de ofis metrekare satış fiyatlarının 3 bin 500 4 bin dolar arasında olduğunu kaydeden Çelik, kiralamanın ise metrekare başına 18-22 dolar olduğunu ifade etti.


Flatofis Genel Müdürü Ersin Çalık, projenin Cendere Vadisi’nde, metroya 100 metre yakınlıkta olduğunu vurgulayarak, projenin bulunduğu Cendere hattının pek çok ofis projesiyle İstanbul’un yeni MİA (Merkezi İş Alanı) Bölgesi seçildiğini söyledi.


Çalık, ofislerin kullanımı için sosyal olanakları artırdıklarını belirterek, “Flatofis Haliç için 2009 yılında 110 milyon dolar yatırımın ardından 13 milyon dolarlık ek yatırımla kullanım alanlarını arttırdık. Hız ve eğlence merkezi Speed City ile sosyal alanları genişlettik. Açılabilir boydan boya cam sistemi getirdik. Ofis projelerinde çalışanların motivasyonunu artıran, onları işlerine konsantre eden  etmenlere özen gösteriyoruz” dedi. 



8 şirkete 8 yıl yetecek arazi


Sinpaş Grubu’nun uzun zamandır elindeki arazileri kullandığına dikkat çeken Mahmut Sefa Çelik, bu arazilerde proje geliştirmeye devam edeceklerini dile getirdi. Çelik, “Grubun 8 firması gayrimenkul geliştirme işiyle uğraşıyor. Bunlar, elinde yeni bir arazi ve ihale olmasa bile bize 7-8 yıl yeter” diye konuştu.



Duygu Erdoğan / Milliyet






Geri Dön