26 / 04 / 2024

Sinpaş'ın 2014 ciro hedefi 700 milyon TL!

Sinpaş'ın 2014 ciro hedefi 700 milyon TL!

Son olarak “Altınoran” ve “İncek Life” projelerini hayata geçiren Sinpaş Holding, Ankara’da yatırımlarına devam edeceğini bildirdi. Firmanın 2014 ciro hedefi 700 milyon TL...



Grubun iştiraklerinden Sinpaş GYO’nun yılın ilk çeyreğinde Gaziosmanpaşa ve Çankaya’da, Servet GYO’nun ise ikinci çeyrekte Oran projelerini başlatacağını belirten Sinpaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik, Ankara’da mevcut projeleriyle yaklaşık 5 bin konut ürettiklerini, toplamda 14 bin konuta ulaşacaklarını söyledi. Çelik, “Yeni etaplarımız ve yeni projelerimizle  Ankara  bizim için önemini koruyacak. Yeni projelerle büyümeye devam edeceğiz” diye konuştu.


Gayrimenkul sektöründe bu yıl seçimler ve komşulardaki gerginlikler nedeniyle iki çeyrekte ciddi düşüş olduğunu vurgulayan Çelik, “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra satışlar ciddi şekilde arttı. Yapı ruhsatı ve yapı kullanım belgesi alımında da büyük artış var. Sinpaş olarak, bu yılın olumsuzluklarından etkilenmedik ve ekim ayında 2014 yılı hedeflerimizi yakaladık. 1.2 milyar lira değerinde 2 bin 504 konut satışı gerçekleştirdik” ifadesini kullandı. Çelik, bu yıl toplamında yüzde 20 büyüme gerçekleştirmiş olacaklarını da vurguladı.


Son 5 yılda 12 bin konut satışı yaptıklarını, 7 milyar lirayı aşan ciroya ulaştıklarını anlatan Ahmet Çelik, önümüzdeki yıl 6 milyar lira değerinde 10 projeyi satışa sunacaklarını, bunlardan 4’ünün Sinpaş Yapı, 6’sının da Sinpaş GYO’ya ait olacağını ifade etti. Bugüne kadar Gaziantep, Denizli gibi Anadolu şehirlerinde de proje üreten Sinpaş, 2015’te 3 yeni şehirde daha proje hazırlığı yapıyor.


640 bin metrekare peyzaj

Servet GYO Genel Müdürü Mahmut Sefa Çelik, Altınoran’ın, Türkiye’nin en büyük temalı yaşam projesi olduğunu, 1 milyon 850 bin metrekarelik alana sahip projede 640 bin metrekarenin peyzaja ayrıldığını kaydetti.


Çelik, “Proje kapsamında rekreasyon alanımıza 100 bin ağaç dikilecek. Toplam 2 bin 647 konut yer alıyor. Yılın 4 mevsimi kullanılabilecek bir Kayak Vadisi sunuyoruz. Tüm Ankaralılara hizmet edecek. Skywalk ile Grand Canyon’daki gibi gökyüzünde yürüme deneyimini yaşatacağız. Yüzyıl Meydanı, 2 home office kulesi, Agora AVM gibi alanlarla Altınoran, Ankara’nın yeni merkezi olacak” dedi.


Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer ise, gelecek yıl Ankara’da Çankaya ve GOP projelerini satışa sunmayı planladıklarını belirtirken, bu yıl 860 milyon lira değerinde 1.830 konut satışa çıkardıklarını, yıl sonunda 700 milyon ciro ve 1.400 konut satışı hedeflediklerini kaydetti.


Milliyet


Geri Dön