26 / 04 / 2024

Sinpaş'ın 35. yıl konserleri dün başladı!

Sinpaş'ın 35. yıl konserleri dün başladı!

“Aqua City 2010” projesi kapsamında düzenlenecek konserde yer alacak dünyaca ünlü şarkıcı ve söz yazarı Michael Bolton ve Ferhat Göçer, 1 Temmuz 2009 Çarşamba günü ilk kez basınla buluştu…  



01 Temmuz 2009 Çarşamba günü  Aqua City 2010 Gallery'de Michael Bolton ve Ferhat Göçer'in ilk kez basınla buluştuğu toplantıda, Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik ve Sinpaş Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik, Sinpaş Grubu'nun 35 yıllık gelişimi, vizyonu ve grubun mali yapısı konusunda bilgi verdi. Toplantıda Michael Bolton ve Ferhat Göçer, müzik kariyerleri ve 2 Temmuz'da Kuruçeşme Arena'da gerçekleştirecekleri konser konusunda basın mensuplarıyla keyifli bir sohbet gerçekleştirdiler. Michael Bolton, konserde Ferhat Göçer ile Frank Sinatra'nın unutulmaz şarkılarını birlikte söyleyecek.  
 
Sinpaş'ın 35 yıllık ana stratejisi; “Sürdürülebilir istikrarlı  büyüme”
Sinpaş  Grubu'nun temelinin 1974 yılında Ankara'da Sinpaş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik tarafından atıldığını belirten Ömer Faruk Çelik 1974 - 2000 yılları arasında 26 yıl boyunca sadece konut projelerine ağırlık verildiğini ve konut sektöründe uzmanlaşıldığını, 2000 yılından itibaren de sanayi ve hizmet sektörüne yatırım yapıldığını söyledi. Ömer Faruk Çelik, “Sinpaş Grup olarak 1974 yılından beri yani tam 35 yıldır tek ana stratejimiz; “Sürdürülebilir istikrarlı bir büyüme. Bizim amacımız, her yaptığımız işte kendi kalite standardında en iyi ürünü yapmak,  kriz dönemlerinde dahi başladığı işi öngördüğü şekilde bitirmek, üretimi hiç durdurmamak ve en önemlisi de istikrarlı olmak.” diyerek sözlerine devam etti. 

“ 1 Milyar TL öz kaynak ile çalışıyoruz”
Grubun mali yapısıyla ilgili bilgi veren Ömer Faruk Çelik, “1 Milyar TL öz kaynak ile çalışıyoruz. Bugün itibariyle projelerimiz üretim tesislerimiz ve firmalarımızda yaklaşık 5000 kişi istihdam ediyoruz. Devam eden işlerimizde yaklaşık 3 milyar TL'lik üretim ve yatırım bütçemiz var. Ciromuz 1 milyar 250 milyon TL. olarak öngörülebilir.”dedi.     

Sinpaş  GYO İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, ayrıca; “Sinpaş ekibi olarak bizler bu yıl 35 yılının 35. Yaş gününün keyfini, onurunu ve hazzını yaşıyoruz. 35. yılımızı kendi içimizde kutlamak yerine hep beraber kamuoyuyla kutlayalım istedik.”dedi. 
 
‘‘Onlarca Proje binlerce konut hayata geçirdik''
Sinpaş Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik ise Ayvalık'tan başlayarak, çoğunlukla İstanbul'da olmüzere geliştirdikleri  projelerle birbirinden özel ve farklı yaşam alanları oluşturduklarını belirtti. Ahmet Çelik, İstanbul - Kağıthane'de Serakent, Ataşehir bölgesinde Koru Konutları, Sarıyer'de Boğaziçi Malikaneleri, Çekmeköy bölgesinde Aqua City, Aqua Manors, Central Life, İstanbul Palace ve Avangarden, Silivri'de Pasha Yalı ve Sealybria, Zekeriyaköy bölgesinde Marenegro ve Rumeli Konakları, Bodrum'da Park Iasos gibi onlarca projeyi, binlerce konutu hayata geçirdiklerini söyledi.

Son dönemde içinde bulunduğumuz global ekonomik krize rağmen sektörün yüzünü  güldüren başarılara imza attıklarını kaydeden Ahmet Çelik konuşmasına şöyle devam etti: ‘'2794 konuttan oluşan Bosphorus City, 515 konutluk Lagün, 1118 konutluk Aqua City2010 ve 1097 konuttan oluşan Bursa Modern gibi dev projelerinde kısa süre içinde çok sayıda konut sattık. Kurulduğu günden bu yana konut sektöründeki başarı ve uzmanlığını ticari gayrimenkul projelerine taşıyan Sinpaş Yapı ise, fark yaratan ofis, lojistik, depolama ve alışveriş merkezi gibi ticari gayrimenkul projeleri geliştirip üreterek, konutu olduğu gibi ticari hayatı da yeniden şekillendirmekte ve geleceğin mekanlarına taşımaktadır.'' dedi.

Ahmet Çelik, ‘' 2008'de açılışı yapılan Deposite İş ve Outlet Merkezi ile İstanbul'un üretim ve sanayi merkezlerinden İkitelli'de 170.000 m2 inşaat alanı üzerinde 103.642 m2 kiralanabilir alan tesis edilmiştir. Tamamlanan ve devam eden yatırımlar ile bir ticaret ve kongre merkezine dönüşen Haliç Bölgesi'nde 110 Milyon USD'lik bir yatırımla Flatofis'i hayata geçirdik. Flatofis'te toplam inşaat alanı 125,000 m2 olup, 45,000 m2 kiralanabilir ofis alanı, 16,000 m2 kiralanabilir perakende alanı bulunmaktadır.'' diye konuştu.

Bu yıl, yeni bir gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi: ServetGYO'yu kurduklarını belirten Ahmet Çelik, ‘İnşaatına başladığımız Zeytinburnu ile idari izin süreçleri devam eden İkitelli, Kağıthane, Sancaktepe ve Ankara'da toplam 352,000 m2 ticari gayrimenkulü 2011 yılına kadar aynı çatı altında toplayarak 761,000 m2 kiralanabilir ticari alan süreç içerisinde ServetGYO'nun bünyesine dahil edilecektir.' dedi.

Ahmet Çelik, konuşmasını  Sinpaş Grubu'nun diğer iştiraklerinden bahsederek tamamladı.


Geri Dön