29 / 03 / 2024

Sır gibi gizlenen asgari ücret için bu sefer de Fuat Oktay konuştu! Hemen buraya bakın ilk siz öğrenin!

Sır gibi gizlenen asgari ücret için bu sefer de Fuat Oktay konuştu! Hemen buraya bakın ilk siz öğrenin!

Fuat Oktay, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na hitaben yaptığı konuşmada, asgari ücret hakkında önemli bir açıklama yaptı. İşte sır gibi saklanan asgari ücret hakkında yapılan o açıklama...



Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Asgari Ücret Komisyonu'nun 2023 asgari ücretini belirlemek için Aralık ayında çalışmalara başlayacağını resmen duyurdu.

Oktay, başta enerji olmak üzere alışılmadık derecede yüksek olan uluslararası emtia fiyatlarının, senenin ilk dokuz ayında cari açığın yaklaşık 38 milyar dolar olduğunu bildirerek, “Cari açığı düşürmeye yönelik önemli yapısal adımlarımızı sürdürüyoruz.” dedi.

Sır gibi gizlenen asgari ücret için bu sefer de Fuat Oktay konuştu! Hemen buraya bakın ilk siz öğrenin!

Zincir market fiyat artışları hakkında yorum yapan Oktay, şunları söyledi: 

“Ticaret Bakanlığımız tarafından başta gıda ve temel ihtiyaç malzemeleri olmak üzere piyasadaki fiyat gelişmeleri yakinen takip edilmektedir. Fiyat istikrarını sağlamak ve vatandaşımızı enflasyonun altında ezdirmemek için gereken politikaları hızla uyguluyoruz.” 

Oktay ayrıca Mısır’la ilişkilerin normalleşmesine yönelik temasların iki tarafın ortak iradesi, müşterek menfaatler, karşılıklı saygı çerçevesinde sürdüğünü ifade etti.

Peki, asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücret hakkında gizlice konuşulan o rakam ne? İşte 1 Ocak 2023 Asgari ücret...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön