28 / 03 / 2024

Şirinevler Minibüs Terminali için çalışmalar başladı!

Şirinevler Minibüs Terminali için çalışmalar başladı!

Bahçelievler-Şirinevler Minibüs Terminali ve Zeminaltı Otopark Projesi için çalışmalar başladı. E-5 Şirinevler girişi bir yıl süreyle trafiğe kapatıldı.



İstanbul Büyükşehir Belediyesinin 404 araç kapasiteli zeminaltı otoparkının, zemin üstünde 65 minibüs kapasiteli bir minibüs terminalinin yer alacağı  "Bahçelievler-Şirinevler Minibüs Terminali ve Zeminaltı Otopark Projesi" kapsamında, E-5 Şirinevler girişi, saat 23.00 itibarıyla bir yıl boyunca trafiğe kapatıldı


İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Bahçelievler-Atatürk Havalimanı istikameti Şirinevler girişini trafiğe kapatmak için saat 23.00 itibarıyla çalışma başlattı.


Ekipler, iş makineleriyle taşınan beton blokları cadde  girişine koyarak barikat oluşturdu. Bu güzergahı kullanan araçlar, D100 karayolu-Bahçelievler yan yol girişlere yönlendirildi.


Proje kapsamında başlayan çalışmanın, bir yıl içinde tamamlanması planlanıyor.


İstanbul Büyükşehir Belediyesinden konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:


"Bahçelievler/Şirinevler Minibüs Terminali'nin bulunduğu alanda hayata geçirilecek proje, O-1 karayolundaki Ataköy kavşağının başlangıcında konumlandırıldı. Bölgenin önemli odak noktalarından Bahçelievler/Şirinevler Minibüs Terminali, hem araç hem de yaya dolaşımı açısından büyük bir rahatlama sağlayacak. Mehmet Akif Ersoy Caddesi'ne yan yoldan gelen Bağlantı yolu da proje alanının ortasında bir kavşağa dönüşecek. Proje alanında zeminaltı otopark ve üzerinde yapılacak minibüs terminali dışında kalan alan da büyük bir kısmı refüj üzerine konumlanmış pasif yeşil alan olarak düzenlenecek."


AA


Şirinevler Minibüs Terminali için çalışmalar başlıyor!



Haber Milliyet Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Bahçelievler/Şirinevler Minibüs Terminali ve Zeminaltı Otopark Projesi çalışmaları nedeniyle E-5 Havaalanı istikametinden Şirinevler girişi trafiğe kapatıldı. 


Ayrıca Mecidiyeköy Metro İstasyonu 2.Etap inşaat çalışmaları sebebiyle de, 150 gün süreyle Şişli-Mecidiyeköy ve Mecidiyeköy-Şişli istikameti’nde bazı yollar kademeli olarak trafiğe kapatıldı.


Yol saat 23.00 sıralarında kapatılırken araçlar E-5 Bahçelievler yanyol girişten yönlendirildi. 1 yıl sürmesi planlanan çalışmalar tamamlandığında İstanbul’daki ulaşımın en kritik noktasında, 404 araç kapasiteli zeminaltı otoparkı, zemin üstünde de 65 minibüs kapasiteli bir  terminal yeralacak.


150 GÜNLÜK ÇALIŞMA DA BAŞLADI

 

Bu arada Mecidiyeköy Metro İstasyonu 2.Etap inşaat çalışmaları sebebiyle de, 150 gün süreyle Şişli-Mecidiyeköy ve Mecidiyeköy-Şişli istikameti’nde bazı yollar kademeli olarak trafiğe kapatıldı. Saat 23.00’da başlayan yol kapama çalışmalarında işçiler, metro inşaatı yapılacak alanın etrafını metal paravanlarla kapattı.

 

Sürücüler alternatif güzergahlara yönlendirildi. Buna göre kapatılan yollar ve alternatif güzergahlar şöyle;  1. Şişli-Mecidiyeköy İstikametinde: Büyükdere Caddesi’nin, Aytekin Kotil Caddesi ile Ortaklar Caddesi arasında kalan kesiminde kısmi şerit daraltması yapılarak, taşıt trafiği 2 şeritten verilecek, inşaat alanı ile binalar arasında yaya geçiş koridoru oluşturularak yayaların emniyetli geçişleri sağlanacaktır.   2. Mecidiyeköy-Şişli istikametinde: - Aytekin Kotil Caddesi ile Ortaklar Caddesi arasında kalan Bahçeler Sokak üzerinden (1 gidiş-1 geliş) verilerek taşıt trafik akışı sağlanacaktır. - Mecidiyeköy Yolu Caddesi üzerinden devam eden araçlar D-100 Karayolu altındaki Bağlantı Yolu ile önce Geçit Sokak ve ardından Abide-i Hürriyet Caddesi’nden ilerleyerek Büyükdere Caddesi’nin Şişli tarafına ulaşabileceklerdir.  3. Aytekin Kotil Caddesi’nin Büyükdere Caddesi bağlantısı kısmında ise Trafik Işığı Düzenlemesi ile taşıtların Şişli  yönüne katılımı sağlanacaktır.

 

GÜNDE 1 MİLYON YOLCU TAŞINACAK

 

Mecidiyeköy-Mahmutbey hattı saatte tek yönde 70 bin, günde 1 milyon yolcu taşıyacak. Mecidiyeköy İstasyonu bu Metro Hattının en önemli Transfer İstasyonu olacak. Bu hat daha sonra ihale hazırlıkları süren, 16.75 km uzunluğunda, 10 İstasyonlu, Mahmutbey-Halkalı-Bahçeşehir-Esenyurt Metrosuna entegre olacaktır.

 

Hattın projesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi-Ulaşım Dairesi Başkanlığı-Ulaşım Planlama Müdürlüğü’nce hazırlandı, yapımı Avrupa Yakası Raylı Sistemler Müdürlüğü’nce gerçekleştiriliyor.

 

YENİ METRO HATTI İLE ULAŞIM SÜRELERİ

 

Mahmutbey-Mecidiyeköy 26 dakika

 

Kağıthane-Mecidiyeköy 4,5 dakika

 

Alibeyköy-Taksim 12 dakika

 

Kağıthane-Üsküdar 26 dakika

 

Tekstilkent-Mecidiyeköy 20,5 dakika

 

Çağlayan-Yenikapı 14,5 dakika

 

Alibeyköy-Bostancı 47 dakika

 

Çağlayan– Üsküdar 23,5 Dakika

 

Ümraniye– Kağıthane 39,5 Dakika

 

Eyüp (Alibeyköy)– Kadıköy 36,5 Dakika

 

Beşiktaş-Mecidiyeköy 5,5 dakika

 

Beşiktaş-Kağıthane 10 dakika

 

Beşiktaş-Mahmutbey 31,5 dakika

 

Beşiktaş-Alibeyköy 12,5 dakika

 

Beşiktaş-Etiler 13 dakika

 

Beşiktaş-Sarıyer Hacıosman 25,5 dakika

 

Bahçeşehir-Mahmutbey 21 dakika

 

Bahçeşehir-Mecidiyeköy 47 dakika

 

Bahçeşehir-Beşiktaş 52,5 dakika

 

Halkalı Toplu Konut-Beşiktaş 38,5 dakika 


Milliyet



Haber Radikal Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Bahçelievler/Şirinevler Minibüs Terminali ve Zeminaltı Otopark Projesi çalışmaları nedeniyle E-5 Havaalanı istikametinden Şirinevler girişi trafiğe kapatıldı. Yol saat 23.00 sıralarında kapatılırken araçlar E-5 Bahçelievler yanyol girişten yönlendirildi. 


Bir yıl sürmesi planlanan çalışmalar tamamlandığında İstanbul'daki ulaşımın en kritik noktasında, 404 araç kapasiteli zeminaltı otoparkı, zemin üstünde de 65 minibüs kapasiteli bir terminal yer alacak.


Bu arada Mecidiyeköy Metro İstasyonu 2. Etap inşaat çalışmaları sebebiyle de, 150 gün süreyle Şişli-Mecidiyeköy ve Mecidiyeköy-Şişli istikametinde bazı yollar kademeli olarak trafiğe kapatıldı. Saat 23.00'da başlayan yol kapama çalışmalarında işçiler, metro inşaatı yapılacak alanın etrafını metal paravanlarla kapattı. Sürücüler alternatif güzergahlara yönlendirildi. Buna göre kapatılan yollar ve alternatif güzergahlar şöyle:


Şişli-Mecidiyeköy İstikametinde: Büyükdere Caddesi'nin, Aytekin Kotil Caddesi ile Ortaklar Caddesi arasında kalan kesiminde kısmi şerit daraltması yapılarak, taşıt trafiği 2 şeritten verilecek, inşaat alanı ile binalar arasında yaya geçiş koridoru oluşturularak yayaların emniyetli geçişleri sağlanacaktır.


Mecidiyeköy-Şişli istikametinde: - Aytekin Kotil Caddesi ile Ortaklar Caddesi arasında kalan Bahçeler Sokak üzerinden (1 gidiş-1 geliş) verilerek taşıt trafik akışı sağlanacaktır. - Mecidiyeköy Yolu Caddesi üzerinden devam eden araçlar D-100 Karayolu altındaki Bağlantı Yolu ile önce Geçit Sokak ve ardından Abide-i Hürriyet Caddesi'nden ilerleyerek Büyükdere Caddesi'nin Şişli tarafına ulaşabileceklerdir.


Aytekin Kotil Caddesi'nin Büyükdere Caddesi bağlantısı kısmında ise Trafik Işığı Düzenlemesi ile taşıtların Şişli yönüne katılımı sağlanacaktır.


Radikal


Haber Bugün Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Bahçelievler/Şirinevler Minibüs Terminali ve Zeminaltı Otopark Projesi çalışmaları nedeniyle E5 Havaalanı istikametinden Şirinevler girişi trafiğe kapatıldı. 


Bu arada Mecidiyeköy Metro İstasyonu 2. etap inşaat çalışmaları sebebiyle de, 150 gün süreyle Şişli-Mecidiyeköy ve Mecidiyeköy-Şişli istikameti'nde bazı yollar kademeli olarak trafiğe kapatıldı. 


ALTERNATİF YOLLAR 

1. Şişli-Mecidiyeköy İstikametinde: Büyükdere Caddesi'nin, Aytekin Kotil Caddesi ile Ortaklar Caddesi arasında kalan kesiminde kısmi şerit daraltması yapılacak. 


2. Mecidiyeköy-Şişli yönünde: Aytekin Kotil ile Ortaklar arasında kalan Bahçeler Sokak üzerinden (1 gidiş-1 geliş) verilecek. Mecidiyeköy'den devam eden araçlar D-100 Karayolu altındaki bağlantı yolu ile önce Geçit Sokak ve ardından Abide-i Hürriyet Caddesi'nden ilerleyerek Büyükdere'den Şişli'ye ulaşabilecek. 


3. Aytekin Kotil Caddesi'nin Büyükdere Caddesi bağlantısı kısmında ise trafik ışığı düzenlemesi ile taşıtların Şişli yönüne katılımı sağlanacaktır. 


Bugün 



Haber Tokihaber.com'da şöyle yer aldı;


Bahçelievler - Şirinevler'de 65 minibüs kapasiteli minibüs terminali ve 404 araç kapasiteli zeminaltı otopark projesi hayata geçiyor. Çalışmanın yaklaşık 1 yıl içinde tamamlanması planlanıyor.


404 araç kapasiteli Zeminaltı Otoparkının, zemin üstünde 65 minibüs kapasiteli bir Minibüs Terminali yer alacak. Çalışma sebebiyle E-5 Havaalanı istikametinden Şirinevler girişi 21 Kasım 2015 Cumartesi günü saat:23.00’da ulaşıma kapatılacak. Araçlar E-5 Bahçelievler yanyol girişten yönlendirilecek. Çalışmanın yaklaşık 1 yıl içinde tamamlanması planlanıyor.


Bahçelievler/Şirinevler Minibüs Terminalinin bulunduğu alanda hayata geçirilecek olan proje, O-1 Karayolu üzerinde Ataköy Kavşağının hemen başlangıcında konumlandırıldı. Bölgenin önemli odak noktalarından olan Bahçelievler/Şirinevler Minibüs Terminali, hem araç hem de yaya dolaşımı açısından büyük bir rahatlama sağlayacak. Mehmet Akif Ersoy Caddesine yan yoldan gelen Bağlantı Yolu da proje alanının ortasında bir Kavşağa dönüşecek.


13.000 m2’lik proje alanında zeminaltı otopark ve üzerinde yapılacak Minibüs Terminali dışında kalan alan da, büyük bir kısmı refüj üzerine konumlanmış pasif yeşil alan olarak düzenlenecek.


Proje hayata geçtiğinde: 404 araç kapasiteli Zeminaltı Otopark, 65 minibüs kapasiteli Minibüs Terminali (Zemin üstünde), 3. bodrum katta 230 araçlık Yarı Otomatik Sistemli Parklanma (404 araca dahil olarak), 1. ve 2. bodrum katlarda otopark kullanımına ait wc, elektrikli araç şarj alanları, tesisat merkezleri, su deposu ve depolar yer alacak.


TOKİ Haber 



Haber Habertürk Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Şirinevler Minibüs Terminali Zeminaltı Otopark İnşaatı çalışmaları nedeniyle ulaşım Şirinevler Meydan Köprüsü'nden devam edecek.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen “Şirinevler Minibüs Terminali Zeminaltı Otopark İnşaatı” çalışmaları nedeniyle, Şirinevler Minibüs Terminali E-5 Üstgeçidi hizmet dışı bırakıldı. Bu köprüyü kullanan yayaların ulaşımı Şirinevler Meydanı Köprüsü’nden sağlanacak. Yapılan çalışmalar nedeniyle Şirinevler Minibüs Terminali E-5 Üstgeçidi’nin kullanıma kapatılacağı süre zarfında, Şirinevler metro ile metrobüs durakları arasındaki yaya ulaşımı, Şirinevler Meydanı Köprüsü üzerinden devam edecek.



Habertürk


Geri Dön