27 / 04 / 2024

Şirinyalı'ya güvenlik kameralı pazar kuruluyor!

Şirinyalı'ya güvenlik kameralı pazar kuruluyor!

Şirinyalı Mahallesi'nde perşembe günü kurulan semt pazarı, imar planında pazar alanı olan yeni yerine taşınacak. Yeni pazar yerinin üstünün daha sonra kapalı hale getirileceği ifade edildi.



Otoparklı, tuvaletli, aydınlatmalı, güvenlik kameralı yeni pazarın tahsisinde; eski perşembe pazarı esnafı ile cumartesi pazarında işgalci konumunda oldukları için tezgah kurmalarına izin verilmeyen pazarcılara öncelik tanınacağı belirtilirken, semt pazarlarını kente, esnafa ve vatandaşlara yakışır hale getirme çalışmalarını sürdüren Muratpaşa Belediyesi'nin Şirinyalı Mahallesi 1533-1492 sokakların kesişiminde perşembe günleri kurulan semt pazarını, imar planında pazar yeri olarak belirlenmiş alana taşıyacağı ifade edildi. 


İmar planında , pazar yeri olarak görünen Şirinyalı Mahallesi 1492 Sokak'ta 2649 metrekarelik alanda semt pazarı düzenlemelerinin sürdüğü, düzenlemelerin ardından Şirinyalı perşembe pazarının, 1492 Sokak'taki yeni yerine taşınacağı kaydedildi. 


Şirinyalı Mahallesi 1492 Sokak'ta hizmet verecek olan pazar yerinde, eski perşembe pazarındaki tezgah sahipleri ile Şirinyalı cumartesi pazarında, hak sahibi olmamaları ve işgalci konumda bulunmaları nedeniyle kaldırılan esnafa öncelik tanınacağı belirtildi. 


İlk tahsis işlemleri tamamlandıktan sonra olası taleplerin de dikkate alınarak diğer esnafa da tahsis yapılabileceği açıklandı. Tahsis işlemlerinin Pazar Yerleri Yönetmeliğinin 12. Maddesinde belirtilen şartları taşıyan esnaf için yapılacağı da ifade edildi. 


Şirinyalı Mahallesi 1492 Sokak'ta hazırlanan perşembe pazarının geniş tezgah aralığı olan, yaşlı, hamile ve engelli vatandaşların rahatlıkla alışveriş yapabildiği nitelikte olacağı, yeni pazar yerinde ayrıca zabıta bürosu, çöp toplama yeri, elektronik tartıları, aydınlatma sistemi, güvenlik kamera sistemi, tuvaleti ve otopark alanı bulunacağı bildirildi. 


Yeni pazar yerinin üstünün daha sonra kapalı hale getirileceği ve işgallere asla izin verilmeyecek olan yeni perşembe pazarının, modern, kente yakışan, esnafa ve vatandaşa güvenli alışveriş ortamı sağlayan nitelikte olacağı kaydedildi.


Akdeniz'de Yeni Yüzyıl


Geri Dön