26 / 04 / 2024

Şırnak Havalimanı 26 Temmuz'da hizmete açılacak!

Şırnak Havalimanı 26 Temmuz'da hizmete açılacak!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğünce yapılan Bingöl Havalimanı Temmuzda, Şırnak Havalimanı ise 26 Temmuz'da hizmete açılacak...




ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğünce yapılan Bingöl Havalimanı Temmuzda, Şırnak Havalimanı ise 26 Temmuz'da hizmete açılacak. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğünce yaptırılan ve 5 Temmuzda uçak seferleri başlayan Kastamonu Havalimanı'nm ş açılışı ise 19 Temmuzda yapılacak. 5 milyon yolcu kapasiteli Diyarbakır Havalimanı'nm yeni terminal binasının temelinin ise 25 Temmuzda  atılması planlanıyor.


Aman bilgiye göre, Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılan ve geçici kabullerinin ardından işletilmek üzere 4 Temmuzda DHMİ Genel Müdürlüğüne teslim edilen Bingöl Havalimanı 12 Temmuzda, Şırnak Havalimanı ise 26 Temmuz ve Şırnak havalimanlarının açılış tarihleri 12 Temmuz, 12 Temmuz olarak açıklanan Şırnak Havalimanı ise 26 Temmuzda hizmete girecek. 5 Temmuzda uçak seferlerine başlanan Kastamonu Havalimanı'nm açılışı ise 19 Temmuzda I gerçekleşecek. Yıllık yolcu kapasiteleri toplam 1 milyon olacak olan Şırnak ve Bingöl havalimanlarında da uçak seferlerinin başlamasıyla hizmet verilen havalimanı sayısı 52'ye yükselecek.Yıllık 5 milyon yolcu kapasiteli Diyarbakır Havalima- m'nm yeni terminal binasının temelinin ise 25 Temmuzda atılması planlanıyor.


Kastamonu Havalimanı'nm 54 yıllık özlemi bitti

Kastamonuda yapımı 1959da tamamlanan  yeterli yolcu olmadığı gerekçesiyle hizmete açılamayan atıl durumdaki Kastamonu Havalimanm da uçak seferlerine başlıyor, bugün başlıyor. Araba yarışları, düğünler, hayvan otiatmak ve maket uçak gösterileri için amacı dışında kullanılan havaalanı, 54 yıl boyunca uçak seferlerine açılamadı. Kastamonu İl Özel İdaresi ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü öncülüğünde hazırlanan proje kapsamında ihale süreci tamamlanan havalimanının yeniden yapımına 2010 yılında başlandı. İnşaat çalışmaları tamamlanarak DHMİ Gene Müdürlüğüne teslim edilen havaalanı, bölgeye hizmet edecek Kastamonu ve civarındaki turistik bölgeler ile İlgaz Kayak Tesisleri'ne ulaşım kolaylığı sağlayacak havalimanından ilk etapta Kastamonu-İstanbul seferleri düzenlenmesi planlanıyor. 5 Temmuzda uçak seferlerine başlanan Kastamonu Havalimanı'nm açılışı ise 19 Temmuzda gerçekleşecek.



Milat Gazetesi



Geri Dön