19 / 04 / 2024

Şırnak'ta terörden hasar gören konutlar yenileniyor!

Şırnak'ta terörden hasar gören konutlar yenileniyor!

Şırnak’ta terör örgütünce tuzaklanan patlayıcılar yüzünden hasar gören binaların yerine yapılan 6 bin 500 konuttan 5 bin 730’u tamamlanma aşamasına geldi. 



Terör örgütü PKK tarafından tuzaklanan patlayıcılar yüzünden Dicle, Cumhuriyet, Yeşilyurt, Gazipaşa, İsmetpaşa, Yeni, Aydınlıkevler ve Bahçelievler Mahallelerinde yıkılan binaların yerine yapılan binalarda inşaat çalışmaları hızla devam ediyor.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından inşa edilecek olan 6 bin 500 konuttan 5 bin 730’u, yapılacak bin iş yerinden 300’ü, cami ve taziye evlerinin inşaatları tamamlanma aşamasında.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; İnşaat mühendisi Hüseyin Doğan, kentte 5 bin 730 konutun inşaatlarının tüm hızıyla sürdüğünü anlatarak, “Bunun yanında 300 dükkan, 3 cami, 2 taziye evimiz var. Bin 400 kişilik cami inşaatlarımız devam ediyor. Ömer Kabak Meydanı’nda görüldüğü gibi binalar yüzde 40-50 yükselmiş durumda. 9 etap bulunmuş olup, 9 etabın bazı etapları yüzde 60’lara, bazıları yüzde 40 seviyesindedir. Haziran-temmuz gibi bazı şantiyelerimiz bitim dönemine girecektir. Diğer kısımlarda sene sonuna kadar bitirmeyi planlıyoruz. İnşallah bir engel olmazsa bu sene Şırnak tamamen yeni bir vizyon ve görünüm kazanacaktır” dedi.
 


Geri Dön