19 / 04 / 2024

SIT uyanıkları vatandaşı dolandıracaktı!

SIT uyanıkları vatandaşı dolandıracaktı!

17 Ağustos'ta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın görev ve yetkilerinde yapılan değişikliğin ardından, "Sit alanları kaldırıldı" diyerek ellerindeki arazileri yüksek fiyatla satmaya kalkan dolandırıcılar, hükümeti önlem almaya itti



17 Ağustos'ta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın görev ve yetkilerinde yapılan değişikliğin ardından, "Sit alanları kaldırıldı" diyerek ellerindeki arazileri yüksek fiyatla satmaya kalkan dolandırıcılar, hükümeti önlem almaya itti. Vatandaşlardan gelen ihbarlar üzerine harekete geçen Bakanlık, kurumlan ve vatandaşları uyardı.

Buna göre bazı uyanıklar, doğal sit alanları ve koruma bölgelerinde çok katlı yapılaşmanın önünün açıldığını savunarak arsalarını fahiş fiyattan satma teşebbüsünde bulundu, örneğin  Ankara  Gölbaşı'nda Mogan Gölü civarında en fazla 2 kata izin verilirken, bazı arsa sahiplerinin son kararname ile birlikte göl civarına 10 katlı bina yapılabileceğini belirterek, arsalarını bedelinin çok üstünde fiyatla satmaya çalıştığı tespit edildi. Bazı kişilerin ise arsaları yüksek bedelle satma vaadi ile komisyon aldığı anlaşıldı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri ise sit kurulları ve özel Çevre Koruma Kurumu'nun görevlerinin Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü'ne devredildiğini, bunun dışında bir değişiklik olmadığını ifade etti.

Bülent AYDEMİR/Habertürk


Geri Dön