07 / 05 / 2024

Sivas Belediyesi inşaat sezonunu açıyor!

Sivas Belediyesi inşaat sezonunu açıyor!

Sivas Belediyesi inşaat sezonunun başlamasından ardından kolları sıvadı. İnşaat sezonuna hızlı bir giriş yapmak isteyen Sivas Belediyesi, ilk olarak Mevlana Tüneli ile projelerin başlangıcını yapacak.



Sivas Belediyesi inşaat sezonunun başlamasından ardından kolları sıvadı. İnşaat sezonuna hızlı bir giriş yapmak isteyen Sivas Belediyesi, ilk olarak Mevlana Tüneli ile projelerin başlangıcını yapacak. Başkan Yardımcısı Naci Süha, yaptığı açıklamada Ağustos ayı itibariyle Mevlana tüneli için kazmanın vurulacağını söyledi. Sivas Belediyesi’nin bu yıl içerisinde bir çok inşaat projesini başlatacağını söyleyen Süha; “İnşaat sezonuna girdik. Bu dönem hem halkımıza hem inşaat sektörüne hem de vatandaşlara hayırlara vesile olsun. Kazasız belasız bir inşaat sezonu diliyorum. Belediyemiz olarak bu kışı biz hazırlıklar ile geçirdik. Hazırlıklarımızın bir çoğu tamamlandı. Bunları peyder pey yaz sezonu içerisinde taşları yerine dizer gibi dizeceğiz. Planladıklarımızı bu sene yapacağız. Bu yıl şuanda devam eden Mevlana tüneli projemiz yaklaşık iki ay sonra elimize geçecek. Bu uygulama projesi elimize geldiğinde bunun yapımına başlayacağız. Bu da kırk günlük bir zaman alacak. Hesaplamalarımıza göre Ağustos gibi Mevlana tüneline kazmayı vuruyoruz. Bu sene bitmeyebilir önümüzde ki seneye de devam edebilir. Ayrıca şuanda yapım ihalesine çıkma aşamasında olduğumuz Bahtiyar Bostan Mahallesi’nde hanımlar kültür merkezini yıkıp yerine yenisini yapacağız. Bunun projesi bitti. Yapım ihalesi bugünlerde ekap listesine düşecek inşallah” şeklinde konuştu.


TOKİ İLE GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR


Kurt Deresi bölgesinde TOKi ile yapılan görüşmelerin sürdüğünü söyleyen Süha, “Toki ile ilgili iki proje devam ediyor. Kurt deresi bölgesinde. Birisi de Esentepe Toki üzerinde. Burası dar gelirli vatandaşlarımıza yönelik olacak. Yazışmalar TOKi ile yapıldı. İkinci proje ise Kurt Deresi’nin üzerinde bulunan alanda 3 bin konut olarak planladık. Bu peyder pey yapılacak. Şimdilik onunla da ilgili yazışmalar başladı. Memur-sen bize müracaat etti. Biz de TOKİ’ye havale ettik. Orada ki avantajımız 1 milyon 600 bin metrekare alan hazine tarafından TOKİ’ye devredilmiş. Biz de TOKİ’ye devredilmiş bu arazileri kendi hemşehrilerimize konut olarak dönebilmesi için orayı gösteriyoruz. Arazi sizin biz her türlü harita istimlak işlemlerini yapar ve hazır arazi veririz diyoruz. 3 bin konutluk şehir yaparsınız dedik. Onlar bu konuyu şuanda düşünüyorlar. Seçimlerden sonra bu iş daha da netleşir” ifadelerini kullandı.


Sivas Memleket


Geri Dön