19 / 04 / 2024

Sivas Bezirci'de İmam Hatip Ortaokulu inşa edilecek!

Sivas Bezirci'de İmam Hatip Ortaokulu inşa edilecek!

Sivas Bezirci Mahallesi’nde bulunan Ülkü İmam Hatip Ortaokulu’nun ihalesi gerçekleştirildi. Bölgenin önemli bir eksikliğini giderecek olan 16 derslik İmam Hatip Ortaokulu çevre düzenlemesi ve donatıları ile çok sayıda öğrenciye hizmet verecek.



İl Özel İdaresi Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen ihale ile ömrünü tamamlamış olan eski okul yıkılarak yerine 3 bin 15 metrekare alana üç katlı 16 derslikli okul yapılacak. 300 iş günü içerisinde tamamlanacak olan okulun 70 metrekare alana sahip çok amaçlı bir salonu da bulunacak.

Bölgenin önemli bir eksikliğini giderecek olan 16 derslik İmam Hatip Ortaokulu çevre düzenlemesi ve donatıları ile çok sayıda öğrenciye hizmet verecek. İhaleyi alan firma ile sözleşme imzalanmasının ardından eski okulun yıkım çalışmaları başlayacak ve yeni okul 2016 yılında hizmete girecek.

Yaz sezonunun başlaması ile birlikte hızlı bir inşaat sürecine girdiklerini hatırlatan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, “Yoğun ihale sürecimiz devam etmektedir. Kullanım ömrünü tamamlamış olan ve mahallenin ihtiyacını karşılamayan Ülkü İmam Hatip Ortaokulu yıkılarak yerine yenisi yapılacaktır. Daha modern ve donatı bakımından zengin bir eğitim kurumu inşa edeceğiz. Ülkü İmam Hatip Ortaokulunun ihalesini gerçekleştirdik. İlimizde eğitim altyapısını ve fiziki koşulları daha da sağlıklı bir konuma getirmek için çalışıyoruz. Yeni yapılacak olan okulumuz Buruciye A.Ş. hizmet binası olan Şükriye Özçalı Konağı’nın karşısında bulunmaktadır ve mahallenin sivil mimari dokusu göz önüne alınarak yapılacaktır.” dedi.

Bezirci Mahallesi’nde bulunan ve 25 Ekim 1963 tarihinde Vali Mehmet Varinli döneminde yapılan okul, yıkılıp yeniden yapılacağından dolayı 2014-2015 eğitim-öğretim yılına geçici olarak Namık Kemal İlkokulunda başlayan öğrenciler gelecek yıl yeni okullarına kavuşmuş olacak. 2012 yılından beri Ülkü İmam-Hatip Ortaokulu olarak eğitim-öğretime devam eden okulda; 6 tane beşinci sınıf, 5 tane altıncı sınıf, 5 tane de yedinci sınıf olmak üzere 416 öğrenci bulunuyor.



Hürriyet 


Geri Dön