18 / 04 / 2024

Sivas eski stad yerleşkesi fikir projeleri sergilendi!

Sivas eski stad yerleşkesi fikir projeleri sergilendi!

Sivas'ta Cumhuriyet Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri "Eski stad yerleşkesi fikir projesi" kapsamında hazırladıkları projelerini sergiye çıkardı.



Sivas'ta Cumhuriyet Üniversitesi Mimarlık Fakültesi son sınıf öğrencileri eski stad yeri için "Eski stad yerleşkesi fikir projesi" adı altında hazırladıkları çalışmaları sergiledi.


Şems-i Sivas-i İl Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen serginin açılışını Belediye Başkanı Sami Aydın, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Sivas Kent Konseyi Başkanı Serdar İnce ve diğer ilgililer gerçekleştirdi.


Aydın, burada yaptığı konuşmada, eski stadyumun yerinin Sivas için önemli olduğunu söyledi.


Yerin TOKİ'ye ait olduğunu belirten Aydın, "Biz istiyoruz ki  TOKİ  buraya yoğun bir yapılaşma yapmasın. Burayı meydana dönüştürme arzumuz var. İnşallah başarılı olacağız. TOKİ'ye stad yeri karşılığında yer vermemiz gerekiyor, bu konudaki çalışmalarımız da sürüyor. TOKİ'yi ikna edeceğiz ve mağdur da etmeyeceğiz. Bunu başarırsak stad yeri İl Özel İdaresine kalacak. Özel idareye kaldığında da orayı şehrimize meydan olarak kazandıracağız." diye konuştu.


Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da bu tür alanların şehirlerin son fırsatları olduğunu dile getirerek, "Bu tür alanların kaybedildiğinde telafisi olmuyor. Bu alanlarda kentin hafızasını, kültürel birikimlerini yansıtacak değerde çalışmalar olmalı." ifadelerini kullandı.


Sivas Kent Konseyi Başkanı Serdar İnce ise Sivas'ta kent konseyi olarak şehre bir şeyler katmak adına mücadele ettiklerini çalışmalar yürüttüklerini söyledi.


Şehir için Mimarlık Fakültesi öğrencilerinden de yardım istediklerini ve onların da eski stad yeri için birçok çalışma hazırladığını anlatan İnce, emeği geçenlere teşekkür etti.


Konuşmaların ardından Aydın, Yılmaz ve beraberindekiler sergiyi gezdi.


Sergide 25 proje tanıtıldı.


Milliyet


Geri Dön