24 / 04 / 2024

Sivas Kültür ve Spor Merkezi'nin kaba inşaatı tamamlandı!

Sivas Kültür ve Spor Merkezi'nin kaba inşaatı tamamlandı!

Sivas Belediyesi tarafından Gazi Mahallesi’ne yapılacak olan Hanımlar Kültür Merkezi ile Gençlik Spor Merkezi'nin ihalesi tamamlandı. Projenin kaba inşaatı tamamlandı.



Sivas Belediyesi tarafından Gazi Mahallesi’nde inşa edilecek Hanımlar Kültür Merkezi ile Gençlik Spor Merkezi'nin ihalesi gerçekleşti. 3 milyon TL'ye mal olacak projenin inşaat çalışmaları tamamlandı.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Ahmet Turan Gazi Mahallesi’nde incelemelerde bulundu. Gazı Mahallesi'nin bir süredir heyecanla beklediği projeyle ilgili açıklamalarda bulunan Aydın,"Ahmet Turan Gazi Mahallemize başlatmış olduğumuz kadınlar kültür merkezi ve gençlik merkezi projemizin yapım aşamasını yerinde inceledik. Bu bölgenin önemli bir ihtiyacını karşılayacağız. Kültür merkezi içerisinde kadınlarımızın ve geçlerimizin kullanacağı çok amaçlı solanlarımız, fitness salonları ve derslikler var. Burada hanımların meslek öğrenme imkanı olacak. Hanımlar isterlerse kendi evlerinde, isterlerse de burada ürettikleri ürünler ile ev ekonomisine katkı sağlamış olacak. Çok fonksiyonlu bir kültür merkezi oldu. Bugüne kadar yaptıklarımızın biraz daha dışına taşarak mimari olarak Osmanlı tarzını andıran bir mimariyle Sivas’ımıza kazandırıyoruz." şeklinde konuştu.

Gençlerin de kültür merkezine ihtiyacı olduğunu söyleyen Aydın,"İki projeyi entegre ederek hem kadınlar kültür merkezi hem de gençlik merkezi olarak projemizi ihale ettik. Proje bedeli KDV dahil 3 milyon TL civarında kaba inşaatı tamamlanmış durumda. İnşallah Kasım başlarında tamamlanmış olacak. Mahallemizin, Sivas’ımızın hizmetine sunacağız. Bölgesel kültür merkezlerine önem veriyoruz. Herkes merkeze gelemiyor, bölgedeki kültür merkezlerini etkin kullanıyorlar, şehrimize hayırlı olsun" dedi. 


Geri Dön