26 / 04 / 2024

Sivriada projesi iptal!

Sivriada projesi iptal!

Sivriada’da yapılması planlanan otel, fuar ve kongre merkezi projesi Mahkeme tarafından iptal edildi. İmara karşı çıkan Adalar Savunması kararla büyük sevinç yaşadı...



Marmara Denizi’ndeki 9 adadan oluşan İstanbul Prens Adaları arasındaki Sivriada, 2017 yılında imara açılmıştı.

Üzerinde yerleşim olmayan Sivriada imara açıldıktan sonra Yassıada’da bir çok tesis inşa eden firma tarafından yıkım ve hafriyat çalışması başlatılmıştı. 

İstanbullular projeye karşı çıkmış ve bir imza kampanyası başlatmıştı. Ancak yıkım çalışmaları başlamıştı. Bizans dönemine ait tarihi eserlerin, antik liman-mendirek ve taş ocağı bölgesinin iş makineleri ile yok edileceğini, İstanbul’un yeşil kalan son alanlarından birinin daha betonlaşacağını söyleyen çevreciler ise tepki göstermişti.

Milliyet'te yer alan habere göre; Adalar Savunması projenin iptali için yargı mücadelesini sürdürürken, Anayasa Mahkemesi’nin kararıyla Sivriada’da planlanan tesisler iptal edildi. Sivriada’da başlatılan planlama, imar ve inşaat projelerinin tamamı iptal edilirken; karar 24 Temmuz’daki Resmi Gazete’de yayımlandı. İmza kampanyasına katılan yaklaşık 50 bin kişi kararı sevinçle karşıladı.

Sivri dilli bir Sivriada yazısı!
 


Geri Dön