28 / 03 / 2024

Socar Tower'a en iyi ofis ödülü!

Socar Tower'a en iyi ofis ödülü!

Tekfen İnşaat tarafından yapımı tamamlanan Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi’nin Genel Merkezi SOCAR Tower, uluslararası inşaat sektörü dergisi Engineering News Record (ENR) tarafından "Yılın En İyi Uluslararası Ofis Binası Projesi" seçildi.



Uluslararası inşaat sektörü dergisi Engineering News Record (ENR) Dergisi tarafından bu yıl dördüncü kez düzenlenerek 5 kıtada yer alan 15 ülkeden 18 projenin değerlendirildiği ENR Ödülleri kazananları açıklandı. İnşası Tekfen İnşaat tarafından gerçekleştirilen Azerbaycan'ın en yüksek ve en teknolojik binası olan SOCAR Tower, ENR Global Best Projects Ödülleri’nde “Yılın En İyi Uluslararası Ofis Binası Projesi" seçildi. Socar Tower’ın aldığı ödül, 2015 yılında Baku Olimpiyat Stadı ile "En İyi Stadyum Projeleri" kategorisinde alınan ödülün ardından Tekfen İnşaat’ın ikinci ENR ödülü oldu.


Ödülle ilgili değerlendirmelerde bulunan Tekfen İnşaat Genel Müdürü Levent Kafkaslı, SOCAR Tower’ın başkent Baku’nun şehir merkezinde çarpıcı bir mimariye sahip olduğunu ifade etti. Kafkaslı, “Göklere yükselen kıvrımlı, zarif şekli ile bir ateş yalını andıran SOCAR Tower, 40 bin 515 metrekare alanda 200 metre yüksekliğe ulaşıyor. Azerbaycan'ın en yüksek binası olan SOCAR Tower, aynı zamanda en teknolojik bina olma özelliğine de sahip. Tower’ın bir dış cephesi kendi kendini temizleyebildiği gibi 34 bin metrekare LED ekranla çevrili dış cephede, bina yönetimi cepheye istediği görüntüyü yansıtabiliyor. Birçok teknolojik yeniliğin kullanıldığı SOCAR Tower, 189 kilometre hızla esen rüzgâra ve Richter ölçeğiyle 9 şiddetinde depreme de dayanıklı bir yapı. Ayrıca Baku'nun meşhur rüzgârının yarattığı salınımdan etkilenmemek içinse 38. kata 410 ton ağırlığında salınım sönümleyici damper (ağırlık) yerleştirilerek özel bir mühendislik çözümü kullanıldı.


Teknolojik yapısıyla kule çalışanlarının yaşamlarını kolaylaştırmaya yönelik her türlü imkanı sunan Tower’da ofislerin yanı sıra ile konferans salonları, kafeterya-restoran ve spor salonu, bekleme kuyruklarına karşı aynı hol içinde hareket eden iki asansör ve otopark bulunuyor. SOCAR Tower Azerbaycan’ın prestij projelerinden biri haline geldi. Geçen yıl Baku Olimpiyat Stadı ile aldığımız ENR ödülünün ardından bu yıl da “Yılın En İyi Uluslararası Ofis Binası Projesi" seçilmekten dolayı hem Tekfen İnşaat hem de Türk inşaat sektörü adına gurur ve mutluluk duyuyoruz.” dedi.


ENR Global Best Projects Ödülleri, 11 Ekim'de New York'ta sahiplerine teslim edilecek.



Haber Dünya Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Tekfen İnşaat'ın yapımını tamamladığı Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi'nin Genel Merkezi SocarTovver, Engineering News Record dergisi tarafından 'Yılın En İyi Uluslararası Ofis Binası Projesi' seçildi. Tekfen İnşaat Genel Müdürü Levent Kafkaslı. binanın 9 şiddetinde depreme dayanıklı olduğunu kaydetti. 


Dünya


Haber Hürriyet'te şu şekilde yer aldı


TEKFEN İnşaat tarafından yapımı tamamlanan Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi’nin Genel Merkezi SOCAR Tower, uluslararası inşaat sektörü dergisi Engineering News Record (ENR) tarafından “Yılın En İyi Uluslararası Ofis Binası Projesi” seçildi.


Tekfen İnşaat Genel Müdürü Levent Kafkaslı, SOCAR Tower’ın başkent Bakü’nün en yüksek binası olduğunu  belirterek, “SOCAR Tower, 40 bin 515 metrekare alanda 200 metre yüksekliğe ulaşıyor. Hem yüksek teknolojili hem de mimarisi çarpıcı” dedi.  



Hürriyet


Geri Dön