20 / 04 / 2024

Soğanlık Merkez Cami ve Zemin Altı Otoparkı’nın temeli atıldı!

Soğanlık Merkez Cami ve Zemin Altı Otoparkı’nın temeli atıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Uysal, Kartal'da Soğanlık Merkez Cami ve Zemin Altı Otoparkı’nın temel atma törenine katıldı.



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, büyükşehir belediyesinin desteği ile Kartal’da hayata geçirilecek olan Soğanlık Merkez Camii ve Zemin Altı Otoparkı’nın temel atma törenine katıldı. Milliyet gazetesinde yer alan habere göre, törende açıklamalar yapan Başkan Uysal, Kartal’da örnek bir eserin yapıldığını belirterek Soğanlık Camii’nin altındaki otoparkı, Kur’an Kursu, taziye evi ve lojmanları ile diğer camilere de örnek olacağını söyledi.

Soğanlık Merkez Cami ve Zemin Altı Otoparkı’nın temel atma töreni İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, AK Partili milletvekilleri ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile yapıldı. Temel atma töreni, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Törende bir konuşma gerçekleştiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, ilçe belediyesinin engellemelerine rağmen caminin geç de olsa yıkılarak yeniden yapıldığını belirtti. Proje ile ilgili bilgi veren Uysal, caminin Selçuklu mimarisine uygun bir şekilde inşa edileceğini ve altında 126 araçlık otoparkı, Kur’an Kursu, taziye evi, 7 bin kişinin namaz kılacağı cami alanı ile örnek bir proje olduğunu belirtti. Uysal, Cumhurbaşkanlığı hükumet sistemi ile de artık işlerin daha hızlı ilerleyeceğini dsöyledi.

Soğanlık Merkez Cami'nin temeli için ilk harç, yapılan duaların ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve milletvekilleri tarafından butona basılarak atıldı.


Geri Dön