24 / 04 / 2024

Solarkent'te 120 ay vadede yüzde 0.59 faizle!

Solarkent'te 120 ay vadede yüzde 0.59 faizle!

Solarkent'te fiyatlar 107 bin 792 lira ile 293 bin 177 lira arasında değişiyor



Projede yüzde 20 peşinatla 120 ay vadede yüzde 0.59 faiz oranıyla konut alınabilirken, peşin alımlarda yüzde 15 indirim uygulanıyor. Solarkent'te tüm siteyi çevreleyen 1 kilometrelik yürüyüş parkuru, açık ve kapalı yüzme havuzu, süs havuzları, dinlenme alanları, çocuk oyun alanları, voleybol ve basketbol sahaları, tenis kortları, halı saha, sauna, Türk hamamı, fitness merkezi, alışveriş merkezi, 1030 araçlık kapalı otopark bulunuyor. Projenin 2010 sonunda tamamlanması planlanıyor.

Sosyal tesisler ücretsiz
Solarkent'in 28 bin metrekarelik bir alanda projelendirildiğini anlatan Aydınlı İnşaat Genel Müdür Yardımcısı Alpay Çepni, projenin 30 katlı 4 blok ve 10 farklı daire seçeneğine sahip toplam 866 konuttan oluştuğunu ifade etti. Solarkent projesi ile Türkiye'de inşaat sektöründe yepyeni bir dönemin başladığının altını çizen Çepni, şöyle konuştu:

"Tasarruf ve kazanç konsepti kapsamında, site içindeki asansörlerde akıllı toplama ve yönlendirme sistemi bulunuyor ve bu da asansörlerin elektrik harcamalarında yüzde 40 tasarruf sağlıyor. Solarkent, örneğin tek çocuklu bir ailenin, site içerisindeki sosyal tesis, kreş, özel anaokulu imkanları ve ulaşım avantajları ile aylık yaklaşık 485 TL'yi bulan masraflardan da tasarruf etmesini sağlıyor. Projedeki solar panellerin ürettiği elektrik enerjisi ve tasarruf sağlayan diğer altyapı sistemleriyle beraber site aylık giderleri ciddi oranda azalıyor."

Depreme karşı yüksek yapı kalitesi
Solarkent'in statik projelerini İnşaat Yüksek Mühendisi İrfan Balioğlu tasarladı. Solarkent'in zemin danışmanlığını üstlenen İTÜ Geoteknik Anabilim Dalı Başkanı ve Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ahmet Sağlamer ise projede zemin güvenliği konusunda titiz önlemlerin alındığını ve en son deprem yönetmeliklerine göre fore kazıkların tasarlandığını ifade etti. Sağlamer, şunları söyledi:

"Türkiye'nin kalbinin attığı İstanbul, birinci derece deprem bölgesinde yer alıyor. Bu sebeple İstanbul 'da zemin etüdü yapılmış, temel zeminine uygun şekilde tasarlanmış ve mühendislik hizmeti almış, depreme karşı dayanıklı konutlar inşa etmek birincil derecede önem arz ediyor. Yüksek yapı kalitesine sahip Solarkent; fore kazıklı radye temel ve tünel kalıp sistemleri ile inşa ediliyor. Fore kazıklı derin temel sistemi ile yapı yüklerini daha derindeki sağlam zemin tabakalarına ileten Solarkent Blokları, aynı zamanda inşa edildikleri tünel kalıp uygulamasının bir özelliği olarak tamamı betonarme perdeden oluşan taşıyıcı sistemle yükseliyorlar. Projelendirme aşamasında kağıda dökülen ve inşaat aşamasında hayata geçirilen tüm çalışmalar, maksimum deprem güvenliğine hizmet ediyor. Diğer bir deyişle, konut sahipleri, evlerinde içleri rahat ve güven duygusuyla yaşayabilecekler."

Solarkent projesinde tüm siteyi çevreleyen 1 kilometrelik yürüyüş parkuru, açık-kapalı yüzme havuzu, süs havuzları, dinlenme alanları, çocuk oyun alanları, voleybol ve basketbol sahaları, tenis kortları, halı saha, sauna, Türk hamamı, fitness center, gündelik ihtiyaçları karşılamaya yönelik alışveriş merkezi 1030 araçlık kapalı otopark ve alışveriş mekanları bulunuyor. Projenin 2010 sonunda tamamlanması planlanıyor.
Milliyet Emlak

www.solarkent.com

0212 450 03 21


Geri Dön