20 / 04 / 2024

Solarkent'te 520 TL taksitle! Taksitler düştü!

Solarkent'te 520 TL taksitle! Taksitler düştü!

Güneş enerjisinden yararlanarak kendi elektriğini üreten Solarkent projesinde taksitler düştü. 120 aya sıfır faiz uygulanıyor, aylık taksitler 520 TL'den başlıyor...



Tekstil ve hazır giyim sektöründe 44 yıldır faaliyet gösteren Aydınlı Grup, Solarkent projesi ile kendi enerjisini üreten konutlar inşa ediyor. Enerji verimliliği ön planda tutularak hazırlanan Solarkent konutlarında güneş enerjisinden elektrik üreten solar paneller yardımıyla aydınlatmaya destek olacak elektrik üretimi gerçekleştirilecek.

Aydınlı Grup ve K Yapı Gayrimenkul işbirliğiyle inşa edilen Solarkent'te 10 farklı tipte, 52-128 metrekare arasında değişen ve ilk sözleşmede tapuları teslim edilen 866 konut bulunuyor. Proje Esenyurt Haramidere'de 28 bin metrekare arsaya inşa ediliyor. Güneş enerjisinden yararlanarak kendi elektriğini üreten Solarkent projesinde 1+1 konutların liste fiyatı 124 bin 822 TL ila 143 bin 682 TL, 2+1'ler 196 bin 210 TL ila 236 bin 350 TL, 3+1'ler ise 240 bin 136 TL ila 293 bin 177 TL. Solarkent'te konutlar 4 ayrı ödeme seçeneğiyle satılıyor. Yüzde 20 peşinatla ve Ocak 2011'de yüzde 30'luk ara ödemeyle kalan miktara 120 aya sıfır faizle kredi kullanılabiliyor. İkinci seçenek; yüzde 20 peşinat, 6 ay sonra yüzde 10'luk ara ödeme ve 60 aya sıfır faizle vade uygulaması. Yüzde 10 peşinatla ve Ocak 2011'de yapılacak yüzde 30'luk ara ödemeyle ise 84 aya sıfır faizle, 120 aya yüzde 0,26 faizle kredi kullanılabiliyor. Ayrıca peşin alımlarda yüzde 25 nakit indirimi uygulanıyor. Peşinatlar 12 bin 482 TL'den, aylık taksitler 520 TL'den başlıyor. Konutların peşin fiyatları ise 93 bin 617 TL ile 219 bin 883 TL arasında değişiyor. Solarkent'in önümüzdeki yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. Şu ana kadar konutların yüzde 30'u satıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın açılışını gerçekleştirdiği törende İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Esenyurt Kaymakamı Halil Uyumaz, BEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü  Abdullah Atalay hazır bulundular. Solarkent projesi, aydınlatma ihtiyacını güneşten faydalanarak doğaya zarar vermeden karşılıyor ve ev sahiplerine ekonomik açıdan bir katma değer sunuyor.

Solar paneller üretmeye başladı...
Solarkent girişine kurulan solar paneller ile başlatılan deneme sistemi sayesinde örnek dairelerde ve satış ofisinde kullanılan elektriğin 1/3'ü üretilmeye başlandı. 

Solarkent'te 4 bin 300 metrekare ilave kapalı otopark alanı oluşturulacak. Bu gölgeleme alanı üzerinde yer alacak ve her biri 220W olan panellerden 2 bin 600 adet kullanılarak, yılda ortalama 780 bin kWh enerji üretilmesi hedefleniyor. Bu sayede ortalama 550 kW kurulu gücü olan santral inşa edilmesi planlanıyor. Bu santralin yaklaşık maliyetinin arsa ve inşaat maliyetleri hariç 2 milyon 100 bin Euro olması planlanıyor. Bu da, Watt başına 3,81 Euro maliyet anlamına geliyor. Bu santralden direkt şebekeye satışla yılda minimum 780 bin kWh enerji üretilecek ve ortalama 480 bin TL gelir elde edilecek. Bunun neticesinde de Solarkent sakinleri aylık elektrik giderleri kadar bir tutarı tasarruf etmiş olacaklar.

Solarkent enerji sisteminin ülke ekonomisine kWh başına enerji maliyeti bakımından katkısı yılda ortalama 100 bin TL'nin üzerinde olacak. Ayrıca, yıllık ortalama 30 bin TL bakım masrafından da tasarruf sağlanacak ve bu miktar da ülke ekonomisine eklenecek. Solar enerjisinin bakım masrafının da enerji üretimindeki en düşük seviyede olduğu dikkate alındığında, yılda ortalama 500 bin kg/a üzerinde karbon salınımı yapılmaksızın enerji üretilmiş olacak. Bu da ülke ekonomisine yılda yaklaşık 10 bin Euro ek gelir anlamına geliyor.

Açılış konuşmasında Aydınlı Grup'un kurucusu Mustafa Şevki Kavurmacı, Türk halkından alınan güç ve 10 kuşaktan bu yana süre gelen ticaret tecrübesiyle yeni ufuklara yelken açma zamanının geldiğini düşündüğünü söyledi. Solarkent projesi ile yeni bir sektöre atılım yapıyor olduklarını dile getiren Mustafa Şevki Kavurmacı, Türk halkının duyduğu güven ve verdiği destekle burada da başarılı olunacağına emin olduğunu dile getirdi. Kaliteli hizmet ilkesini esas edinip, evrensel değerlere özen gösteren, çevre bilincine duyarlı üretim yapan ve müşteri odaklı çalışma sistemi ile Solarkent'in Türkiye'nin yükselen güneşi olacağına inandığını sözlerine ekledi.

Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı, "Grubumuzun 44 yıllık üretim tecrübesinden yola çıkarak çevre bilinci konusunda ciddi adımların atılması gerekliliğini gördük ve bu bilinçle bir konut projesinde yapabileceklerimiz adına 70 milyon TL'lik bir yatırım ile Solarkent'i hayata geçirdik.  Bu sayede yaklaşık 800 kişilik bir istihdam alanı oluşturduk" dedi.

Ömer Faruk Kavurmacı, "Solarkent'i benzer modern yapılardan ayrı kılan en önemli özelliği aydınlatma ihtiyacını güneşten faydalanarak doğaya zarar vermeden karşılamasıdır. Böylece ev sahiplerine ekonomik açıdan büyük bir katma değer sunuyoruz. Ayrıca, ülke ekonomisine ciddi bir katma değer sağlayan Solarkent, sadece Türkiye'de değil, dünyadaki benzer çalışmalar arasında da konut projelerine uygulanmış en büyük güneş santrali projelerinden biri olacak" sözleriyle konuşmasına devam etti.

Açılışta konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bu tür çevreci yatırımlara herkesin destek vermesi gerektiğini vurguladı. "Doğal kaynaklar hızla tükeniyor, 2050 yılında nüfusun yüzde 50 artacağı, ormanların yüzde 30'unun tükeneceği söyleniyor, herkes çevreci ve düzenli yerleşim alanları ortaya koymak zorunda" diye konuşan Topbaş, Bakırköy-Beylikdüzü metro hattının hizmete girmesiyle birlikte bu bölgelerdeki yapıların kentin en rahat ulaşılabilecek noktaları haline geleceğini söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız konuşmasına "Bu bölgenin enerji bakanlığı açısından çok büyük bir önemi var" diyerek başladı. Solarkent'in kamuya ve özel sektöre örnek olabilecek bir proje olduğunu söyleyen Yıldız, "Aydınlı Grup Solarkent'le enerji maliyetlerini düşürmek için çok önemli bir girişimde bulundu" dedi.
www.solarkent.com
[email protected] 

0212 450 03 21

Solar Kent'te 88 bin 920 TL'ye! 1.111 TL taksitle!

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

866 konutluk Solarkent enerjiyi güneşten alacak 
 
Aydınlı Grup'un geliştirdiği ilk konut projesi Solarkent, enerjisini güneşten elde edecek. 866 konutluk proje, 2010 sonunda kadar tamamlanacak. Solarkent konutlarının açılışı, Enerji Bakanı Taner Yıldız tarafından gerçekleştirildi. Aydınlı Grup Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı, Solarkent'e kurulacak güneş panelleri santralinde yılda minimum 780 bin kilovat saat enerji üretileceğini ve ortalama 480 bin lira gelir elde edileceğini bildirdi. Bakan da, bir soru üzerine, BOTAŞ'a borcu nedeniyle  Ankara  Büyükşehir Belediyesi'ne ödeme emri gittiğini ancak haciz olmadığını söyledi.
Sabah

Ömer Faruk Kavurmacı: 70 milyon liralık yatırım yaptık

Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı Solarkent için 70 milyon liralık yatırım yaptıklarını söyledi

Solarkent'in açılışında konuşan Kavurmacı, projeyi benzer modern yapılardan ayrı kılan en önemli özelliğinin, ortak alanların enerji ihtiyacını büyük kısmını güneşten faydalanarak doğaya zarar vermeden karşılaması ve ev sahiplerine ekonomik açıdan büyük bir katma değer sunması olduğunu söyledi. Solarkent'e kurulacak güneş panelleri santralinden direk şebekeye satışla yılda minimum 780 bin kilovat saat enerji üretileceğini dile getiren Kavurmacı, bu sayede ortalama 480 bin lira gelir elde edileceğini bildirdi.

Kavurmacı, Solarkent enerji sisteminin ülke ekonomisine kilovat saat başına enerji maliyeti bakımından yılda ortalama 100 bin liranın üzerinde katkısının olacağını dile getirerek, şöyle devam etti: "Bakım masrafı en düşük olan solar enerji ile yılda ortalama 500 bin kilogram üzerinde karbon salınımı yapılmaksızın enerji üretilecektir. Bu da ülke ekonomisine yaklaşık yılda 10 bin avro ek gelir demektir. Grubumuzun 44 yıllık üretim tecrübesinden yola çıkarak çevre bilinci konusunda ciddi adımların atılması gerekliliğini gördük. Bu bilinçle 70 milyon liralık yatırım yaptık.

Solarkent sayesinde yaklaşık 700 kişilik istihdam alanı oluşturduk" Ömer Faruk Kavurmacı, reklamlarına başladıktan sonraki 2 hafta içerisinde projenin yüzde 30'unun satıldığını bildirerek, Solarkent'in 2011 nisan ayında tamamlanacağını ifade etti.

Krizde inşaat maliyetlerinin düştüğünü, büyük projelerin azaldığını belirten Kavurmacı, projede 866 konut, birinin tavanı açılıp kapanabilen 2 adet yüzme havuzunun olduğunu anlattı.

Projedeki dairelerin fiyatlarına ilişkin de bilgi veren Kavurmacı, "1+1 daireler 125 bin ile 143 bin arasında, 2+1 daireler 196 bin ile 236 bin arasında, 3+1 daireler ise 240 bin ile 293 bin arasında değişiyor. Peşinde yüzde 25 indirim yapıyoruz. Aydınlı finansmanı ile 60 ay vadeye 0 faiz, banka finansmanıyla da 120 ay vadeye 0 faiz uyguluyoruz" diye konuştu. (aa)

Her ev enerji santrali olacak

Türkiye'nin önde gelen tekstil ve hazır giyim gruplarından Aydınlı, inşaat sektöründeki ilk projesi Solarkent'i dün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın da katıldığı basın toplantısı ile tanıttı.

866 daireli Solarkent'te satışlara aslında 3 hafta önce başlandı, lansman öncesi yüzde 30 satış oranı yakalandı. İhtiyacı olan elektriğin bir bölümünü güneşten üretecek ilk konut projesi olan Solarkent, yasal engel kalkınca ürettiği elektriğin bir bölümünü devlete satacak. 28 dönüm arazi üzerine yükselen Solarkent, 31'er katlı 4 blokta, 10 farklı büyüklükte daire seçeneği sunuyor. Solarkent'te, 4 bin 300 metrekarelik otopark alanının üzerine kurulacak 2600 adet güneş paneli, elektrik enerjisi üretecek. 550 kW kurulu güce sahip, arsa ve inşaat maliyeti hariç 2.1 milyon Euro'luk enerji santrali, ortak alanlarda tüketilecek elektriğin yüzde 65'ini üretecek. Esenyurt Haramidere'deki Solarkent'in girişine kurulan paneller ise deneme üretimine başladı. Bu enerji, Solarkent Satış Ofisi'nin ihtiyacı olan elektriğin üçte birini karşılıyor. Törende konuşan Bakan Yıldız, Enerji Komisyonu'nda görüşülen kanun teklifini hatırlatıp "Kanun tasarısı yasalaşırsa her ev enerji santrali olacak" dedi.

Topbaş'tan damada destek

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da, damadı olan Aydınlı Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı'yı Solarkent'in tanıtımında yalnız bırakmadı. Çevreye duyarlı projelere destek verdiklerini belirten Topbaş, "Çevreci yapıları destekliyoruz. Çatılarını bahçe haline getirenlere ayrı haklar vereceğiz. Buradan açıklıyorum: 1 milyar 250 milyon dolarlık Bakırköy-Beylikdüzü Metrosu ile bu bölge kolay ulaşılan bir bölge olacak" dedi.
Hürriyet

Güneş enerji santrallı site, aidatı eritecek!

Aydınlı Grubu'nun Esenyurt'ta yapımına başladığı Solarkent, kullandığı enerjiyi site içindeki güneş santrallarından elde edecek. Proje 70 milyon dolara mal olacak
Ağırlıklı olarak tekstil ve hazır giyim sektöründe iş yapan Aydınlı Grubu, Esenyurt'ta Türkiye'nin güneş enerjisinden elektrik üretecek ilk konut projesi olan toplam 886 dairelik Solarkent'in yapımına başladı. 28 bin metrekarelik arazi üzerine yapımına başlanan proje Aydınlı Grubu'na 70 milyon dolara mal olacak.
Projede 2.1 milyon euro'ya yapılacak ve 570 kilovatlık kurulu güce sahip olacak güneş enerjisi santralı, ilk etapta sitenin enerji ihtiyacını karşılayacak.
Fazla enerji ise şebekeye satılarak site aidatlarının yüzde 65'e kadar düşmesini sağlayacak. Çevreci özelliğiyle öne çıkan projede çatılara takılan yağmur suyu panelleri sayesinde sitedeki yeşil alan yağmur suyuyla sulanacak.

Kamuya örnek olacak
Proje için dün düzenlenen törene Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Aydınlı Grubu yetkilileri katıldı. Törende konuşan Bakan Yıldız, projenin ilk olması yönüyle Enerji Bakanlığı için çok önemli olduğunu belirtti. Yıldız, bunun gerek kamu gerekse de özel sektöre örnek olacağını söyledi.
Yenilenebilir enerjide yeni bir kanun teklifi hazırladıklarını belirten Yıldız, Edirne'den Kars'a kadar Türkiye'de bütün çöplerin değerlendirileceği, 1-2 sent teşvik verilecek ve 6-7 yılda kendini amorti edecek yeni bir yapı oluşturduklarını söyledi.
Yıldız, yeni teklifle, yenilenebilir enerji yatırımlarında Türk malı kullanan yatırımcılara 5 sent ekstra teşvik vereceklerini de açıkladı.
Kadir Topbaş da, İSKİ'nin giderlerinin yüzde 80'inin enerji olduğunu söyleyerek, Terkos Gölü kenarına 19.5 megavatlık rüzgâr enerjisi santralı kurmak istediklerini kaydetti.
 
Mehmet Topuz'u Galatasaray alıyor!
Kayserili olan Enerji Bakanı Taner Yıldız, transferi adeta yılan hikâyesine dönen Kayserispor'un yıldız oyuncusu Mehmet Topuz'un transferi konusunda esprili bir açıklama yaptı. Yıldız, bir Galatasaraylı olarak Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin anlaşamaması halinde devreye girerek, Mehmet Topuz'u Galatasaray'a getireceklerini ifade etti.
Milliyet


Geleceğin konutları bir yılda bitirilecek
Aydınlı Grup tarafından inşaatına başlanan, enerjisini güneş panelleri yardımıyla kendisi üretecek Solarkent projesiyle toplu konutta yeni bir dönem başlamış oldu

Tekstil ve hazır giyim sektöründe 44 yıldır faaliyet gösteren Aydınlı Grup, Solarkent projesi ile kendi enerjisini üreten konutlar inşa ediyor. Törenle temeli atılan, enerji verimliliği ön planda tutularak hazırlanan Solarkent konutlarında güneş enerjisinden elektrik üreten paneller yardımıyla aydınlatmaya destek olacak elektrik üretimi gerçekleştirilecek. Örnek dairelerin gösterilmeye başlandığı, önümüzdeki yıl tamamlanacak Solarkent ile birlikte, toplu konutta yeni bir dönem başlayacak.

TÜRKİYE'DE İLK VE TEK
Aydınlı Grup kurucusu Mustafa Şevki Kavurmacı, Türk halkından alınan güç ve 10 kuşaktan bu yana süre gelen ticaret tecrübesiyle yeni ufuklara yelken açma zamanının geldiğini düşündüğünü söyledi. Solarkent ile yeni bir sektöre atılım yaptıklarını belirten Kavurmacı, "Türk halkının duyduğu güven ve verdiği destekle burada da başarılı olacağımıza eminiz. Kaliteli hizmet ilkesini esas edinip, çevre bilincine duyarlı üretim yapan ve müşteri odaklı çalışma sistemi ile Solarkent Türkiye'nin yükselen güneşi olacak" dedi.

70 milyon TL'lik bir yatırımla hayata geçirilecek Solarkent, 800 kişiye istihdam sağlayacak. Solarkent'te 10 farklı tipte, 52-128 metrekare arasında değişen 866 daire bulunuyor. Güneş enerjisi desteğiyle sahiplerine ekonomik ve çevreci bir yaşam vaat eden Solarkent projesinin fiyatları 89 TL'den başlıyor. Santralin maliyetinin arsa ve inşaat hariç 2 milyon 100 bin avro olması hedefleniyor.
Fahri SARRAFOĞLU/Yenişafak

Aydınlı, Solarkent'in yüzde 30'unu sattı, sırada otel ve iş merkezi var
Türkiye'nin ilk güneş enerjisiyle elektrik üreten konut projesi olan Solarkent'in yüzde 30'unu 2 haftada satan Aydınlı Grubu, inşaat sektörüne ısındı. Sırada Çobançeşme'de otel ve iş merkezi var. Grup yeni projesinde de güneş enerjisini kullanacak


Hazır giyim sektöründe Pierre Cardin, Cacharel, U.S. Polo Assn gibi markalarla faaliyet gösteren Aydınlı Grup, konut sektöründeki ilk projesi Solarkent'in yüzde 30'unu iki haftada sattı. Türkiye'nin ilk güneş enerjisiyle elektrik üreten konut projesi olan Solarkent'te 52-128 metrekare arasında 866 daire bulunuyor. İstanbul-Haramidere'de 28 bin metrekare üzerine kurulan Solarkent, 31 katlı 4 bloktan oluşuyor. SPA ve sosyal tesislerin de bulunduğu projede daire fiyatları 125 bin ila 293 bin TL arasında değişiyor. İnşaat sektörüne ısınan grubun Çobançeşme'de bir iş merkezi ve otel yatırımı hazırlığında olduğu, bu projede de güneş enerjisinden faydalanacağı belirtiliyor.
 
Aidatlar yüzde 65 düşecek
Enerji Bakanı Taner Yıldız ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da katılımıyla düzenlenen Solarkent açılış töreninde konuşan Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı, Solarkent için 70 milyon lira yatırım yaptıklarını, projeyi benzer modern yapılardan ayıran en önemli özelliğin, ortak alanların enerji ihtiyacının büyük kısmını güneşten faydalanarak karşılaması olduğunu söyledi. Bu sayede aidatlarda yüzde 65'e varan bir azalma olacağını anlatan Kavurmacı, şöyle devam etti: Solarkent'e kurulacak güneş panelleri santralından direkt şebekeye satışla yılda 850 bin kilovat saat enerji üretilecek. Bu sayede ortalama 480 bin lira gelir elde edilecek. Solarkent enerji sisteminin ülke ekonomisine kilovat saat başına enerji maliyeti bakımından yılda ortalama 100 bin liranın üzerinde katkısı olacak.

Peşin alımlar yüzde 25 indirimli
PROJENİN uygun finansman seçenekleri bulunduğunu anlatan Kavurmacı, peşin alımlarda yüzde 25 indirim yaptıklarını, banka finansmanıyla 120 ay vadeye 0 faiz uygulandığını söyledi. Kavurmacı, bankayı araya sokmadan geliştirdikleri modelde ise 60 ay vade ve 0 faiz seçeneğinin bulunduğunu ifade etti. Krizde inşaat maliyetlerinin düştüğünü, büyük projelerin azaldığını belirten Kavurmacı, bu dönemde inşaat maliyetlerinin de önemli ölçüde düştüğünü sözlerine ekledi.
Akşam

Aydınlı Grubu'nun Solarkent'i kendi elektriğini üretecek
Aydınlı Grubu ilk inşaat projesi Solarkent'te kendi elektriğini üretecek. Proje kapsamında her biri 220W olan 2 bin 600 adet güneş paneli kullanılacak

Tekstil ve hazır giyim sektöründe 44 yıldır faaliyet gösteren Aydınlı Grup, Beylikdüzü'nde hayata geçirdiği Solarkent projesi ile kendi enerjisini üreten konutlar inşa ediyor. Enerji verimliliği ön planda tutularak hazırlanan Solarkent konutlarında güneş enerjisinden elektrik üreten solar paneller yardımıyla aydınlatmaya destek olacak elektrik üretimi gerçekleştirilecek.  Emsal projeler arasında kapalı otopark alanı en yüksek proje olaran Solarkent'te 4 bin 300 metrekare ilave kapalı otopark alanı oluşturulacak. Bu gölgeleme alanı üzerinde yer alacak ve her biri 220W olan panellerden 2 bin 600 adet kullanılarak, yılda ortalama 780 bin kWh elektrik enerjisi üretilmesi hedefleniyor.

Ayrıca kurulu gücü 550 kW olan bir santral da inşa edilecek. Santralın maliyetinin arsa ve inşaat maliyetleri hariç 2 milyon 100 bin avro olduğunu söyleyen Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı, "Üretilen elektrik ortak alanların aydınlatılmasında kullanılacak. Aidatlarda yüzde 60 azalma olacak" dedi. 

800 kişilik istihdam oluştu
Kavurmacı, 70 milyon TL'lik bir yatırım ile Solarkent'i hayata geçirdiklerini ve bu sayede yaklaşık 800 kişilik bir istihdam alanı oluşturduklarını söyledi. Solarkent'te 10 farklı tipte, 52-128 metrekare arasında değişen 866 daire bulunuyor. Kavurmacı, iki hafta önce satışa sunulan konutların yüzde 30'unun satıldığını belirtiyor.
Solarkent'te 1+1 dairelerin fiyatı 89 bin lira ile 119 bin lira arasında değişirken, 2+1 dairelerin fiyatı 135 bin lira ile 179 bin lira arasında, 3+1 dairelerin fiyatı da 190 bin lira ile 270 bin lira arasında değişiyor. Bu arada Aydınlı Grubu ikinci inşaat projesini yine İstanbul'da gerçekleştirmeyi planlıyor. Aydınlı Grubu, Çobançeşme'de iş ve ofis merkezi inşaa etmeyi hedefliyor. (Radikal)

`Gökçek'e haciz yok'
Solarkent'in açışı sırasında soruları yanıtlayan Enerji Bakanı Taner Yıldız, BOTAŞ'ın Başkanı Melih Gökçek olan Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden 1.2 milyar liralık alacağı olduğu ve bunun için haciz davası açıldığı konusuna açıklık getirdi. Yıldız şunları söyledi:
"Bizdeki bilgi öyle değil. Bazı gazeteler yazmış. Ama şu anda 437 milyon lira civarında bir ödeme emri var kendi aralarında. Bildiğimiz gibi Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin BOTAŞ'a borcu var ve ödeme emriyle alakalı bir yazı gitmiş. Bu, icra manasına gelmiyor. Zannediyorum, Ankara Büyükşehir Belediyesi de bunu mutlaka değerlendirecektir. Bu açıdan herhangi bir haciz falan yok."

Çöpleri enerjiye dönüştürecekler
Taner Yıldız, TBMM'ye enerjiyle ilgili yeni bir kanun teklifi sunacaklarını belirterek, bu teklif yasalaşırsa, Türkiye'de bulunan bütün çöpleri toplayıp enerjiye dönüştüreceklerini anlattı.
Radikal

Evini güneşle ısıtana 5 cent teşvik 
Dünyaca ünlü Pierre Carden, Us. Polo, Cacharel markalarının lisansörlüğünü yapan hazır giyimin önde gelen markalarından Aydınlı Grubu, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek Esenyurt'ta güneş enerjisi sistemli konut projesine başladı.

70 milyon TL'ye mal olacak projenin temellerini Enerji Bakanı Taner Yıldız attı. Yıldız törende yaptığı konuşmada güneş enerjisi üretimi konusunda evleri dahi teşvik edeceklerini söyleyerek, `Kendi teknolojisini burada geliştirenlere 5 cent ilave teşvik vereceğiz' dedi. Enerji Bakanı Yıldız projeyi `kamuya ve özel sektöre örnek olabilecek proje' olarak niteledi. Yıldız, çöpten enerji elde edilmesi konusunda yeni bir çalışma başlattıklarını da duyurdu ve Meclis'e gelmesi beklenen yeni kanun tasarısında Türkiye'deki bütün çöpleri ihtiva edecek bir paket hazırladıklarını bildirdi. Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı'nın verdiği bilgiye göre proje, güneşten elde edilen enerji ile kendi enerjisini üretecek. Bu enerji ortak alanların enerjisinde kullanılacak. Proje 700 kişiye istihdam sağlayacak.
Star

Hazır giyimle yetinmedi, elektriğini güneşten üretecek lüks site kuruyor  
Hazır giyimin önde gelen markalarından Aydınlı Grup, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek güneş enerjisi sistemli konut projesine başladı. 70 milyon liraya mal olacak proje ile ortak alanların kullanımı için yıllık 780 bin kilovat enerji üretilecek.  
 
Pierre Cardin, Us. Polo ve Cacharel gibi ünlü markaların lisansörlüğüne devam eden grup, yumurtaları tek sepete koymayıp inşaat alanında yatırıma başladı. İnşaat sektöründeki potansiyelden yola çıkarak bu alanda yatırım yapmaya karar verdiklerini söyleyen Aydınlı Grup'un kurucusu Mustafa Şevki Kavurmacı, temelini attıkları Solarkent'in, Türkiye'nin yükselen güneşi olacağını ifade etti.

Projenin temelini atan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Güneşten elde edilen enerjinin kullanılması açısından örnek bir proje." dedi. Yıldız, güneş enerjisi üretimi konusunda evleri dahi teşvik edeceklerini belirterek, "Kendi teknolojisini burada geliştirenlere 5 cent ilave teşvik vereceğiz." duyurusunu yaptı. Yıldız, Meclis'e gelmesi beklenen yeni kanun tasarısında Türkiye'deki bütün çöpleri ihtiva edecek bir paket hazırladıklarını bildirdi: "Bu proje Edirne'den Kars'a bütün çöpleri değerlendirecek bir mekanizma olacak. Bunun için 1-2 cent daha fazla teşvik verilecek." Yeni sistemde tükettiğinden daha fazlasını üreten binaların elektriğini devlet alacak. Metan gazından enerji elde edecek sistemin temellerini attıklarına işaret eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da, "Bu, devreye sokulduğunda 120 bin konutun enerjisi karşılanacak. İSKİ de Terkos Gölü kuzeyinde kuracağı rüzgâr santralleri ile kendi enerjisini elde etmeyi planlıyor." ifadelerini kullandı.

YILDA 850 BİN KW ENERJİ ÜRETECEK
Doğayı koruma sloganı ile yola çıktıklarını anlatan Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı, Türkiye'de bir ilke imza attıklarını söyledi. Güneşten elde edilen enerji ile kendi enerjisini üretecek bir proje. Ortak alanların enerjisi bu yolla karşılanacak. Proje için kurulacak santralle 780 bin kilovat enerji üretilecek. 70 milyon TL yatırım bedelli projeyle 700 kişilik istihdam oluşturulacak. Sulama alanları da yağmur sularının depolanması ile gerçekleştirilecek.

Yumurtaları aynı sepete koymadık
Aydınlı Grup'un kurucusu Mustafa Şevki Kavurmacı, bugüne kadar daha çok hazır giyim alanında faaliyetlere ağırlık verdiklerini belirtti. "2008 yılında babamızın vasiyeti ile yumurtaları tek sepete koymayıp dağıtma kararı aldık." diyen Kavurmacı, 2 bin 700 kişiyi istihdam etmelerine rağmen, yeni alanları araştırdıklarını ve inşaat sektöründeki atılım potansiyelinden yola çıkarak bu alanda yatırım yapmaya karar verdiklerini söyledi.
Abdulhamit YILDIZ/Zaman

Elektrik santrali olan ilk konut projesinde aidat % 65 inecek

Tekstilci Aydınlı Grubu2nun Esenyurt'ta başlattığı ilk konut projesi Solarkent, içinde elektrik santrali kurularak enerji üretip fazlasını devlete satacak ilk konut projesi olacak. Resmi açılışı dün yapılan proje, bu yolla aidatlarını da yüzde 65 azaltacak. Pierre Cardin, Cacharel, Polo, Becon marka ürünlerin satışını yapan ve tekstil sektöründeki tecrübesini 70 milyon TL yatırımla Esenyurt Haramidere'de başlattığı Solarkent projesini taşıyan Aydınlı Grubu, projenin resmi açılışını dün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın da katıldığı bir törenle yaptı. 2010 sonuna kadar tamamlanacak olan 28 bin 500 metrekareye kurulu projenin en önemli özelliği ise içinde elektrik santrali kurulacak ve kendi enerjisini üreterek fazlasını develete satacak ilk konut projesi olması. Aydınlı Grup Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı, Solarkent'te 4 bin 300 metrekare kapalı otopark alanı üzerinde 2 bin 600 adet güneş paneli kullanılacağını söyledi.

Yüzde 30'u satıldı

Kavurmacı, 'Ortalama 550kW kurulu gücü olan bir santral de inaş edeceğiz. Bu santralden direkt şebekeye satışla yılda 850 bin kWh enerji üretilecek ve ortalama 480 bin TL gelir elde edecek' dedi. Elde edilecek enerjinin ortak alanalrının ihtiyacını karşılayacağını belirten Kavurmacı, bu sayede projede aidatların yüzde 60-65 oranında düşeceğini açıkladı.
Projenin böylece ülke ekonomisine kWh başına enerji maliyeti bakımından katkısı da yılda ortalama 100 bin TL'nin üzerinde olacak. 866 dairelik Solarkent 52-128 metrekare arasında değişen dairelerin fiyatları ise 89 bin ile 270 bin lira arasında bulunuyor. Projenin iki hafta içinde yüzde 30'u satıldı

Vatan

Aydınlı Grup'un konutları kendi elektriğini üretecek

Güneş enerjisinden yararlanarak kendi elektiriğini üreten Solarkent ile konut sektörüne giren Aydınlı Grup yılda 780 bin kilovat enerji üretimi hedefliyor

Enerji  verimliliği ön planda

Tekstil ve hazırgiyim firması Aydınlı Grup, güneş enerjisinden yararlanarak kendi elektriğini üreten Solarkent projesi ile konut sektörüne girdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın da katıldığı törende konuşan Aydınlı Grup Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı, enerji verimliliği ön planda tutularak hazırlanan Solarkent konutlarında güneş enerjisinden elektrik üreten solark paneller yardımıyla aydınlatmaya destek olacak elektrik üretimi gerçekleştirileceğini söyledi.

Yılda 780 bin kilovat enerji

Kavurmacı,İstanbul Haramidere'de kurulacak Solarkent'te 4 bin 300 metrekare ilave kapalı otopark alanı üzerinde yer alacak ve her biri 220 watt olan panellerden 2 bin 600 adet kullanılarak, yılda 780 bin kilovat enerji üretiminin hedeflendiğini kaydetti. 2.1 milyon euro yatırımla ortalama 550 kilovat kurulu gücü olan santral inşa edileceğini belirten Ömer Faruk Kavurmacı, ' Bu santralden direkt şebekeye satışla yılda minimum 780 bin kilovat enerji üretilecek ve 480 bin lira gelir elde edilecek' dedi.

Fiyatlar 89 binden başlıyor

Ömer Faruk Kavurmacı, Solarkent enerji sisteminin ülke ekonomisine kilovat başına enerji maliyeti bakımından katkısının yılda 100 bin liranın üzerinde olacağını söyledi. Kavurmacı, Solarkent'in iki hafta önce satışa çıktığını, dairelerin yüzde 30'nun satıldığını bildirdi. Projede 10 farklı tipte 866 daire olduğunu belirten Kavurmacı, 1 artı 1'lerin fiyatının 89 bin ile 119 bin, 2 artı 1 dairelerin 135 bin ile 179 bin, 3 artı 1'lerin ise 190 bin ile 270 bin  lira arasında değiştiğini söyledi.

Posta


Geri Dön