25 / 04 / 2024

Solarkent'te İngilizlere 10 milyon liralık satış!

Solarkent'te İngilizlere 10 milyon liralık satış!

Solarkent'te bir İngiliz emlak şirketiyle 50 dairenin 10 milyon liraya satışını içeren bir anlaşma yapıldı



Aydınlı grup tarafından yapılan konut projesi Solarkent'teki dairelerin yarıya yakınının satıldığı, bir İngiliz emlak şirketiyle de 50 dairenin 10 milyon liraya satışını içeren bir anlaşma yapıldığı bildirildi.

İstanbul Esenyurt'ta 30 katlı 4 blokta 866 adet konuttan oluşan Solarkent'in 2010 sonunda tamamlanması planlanıyor.
Solarkent'te güneş enerjisinden elektrik üretilmesi, akıllı asansörler, yağmur suyu toplama kanalı konularını ön plana çıkardıklarını vurgulayan Aydınlı Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı, bu özelliklerin projenin aidatlarının önemli ölçüde düşüreceğini söyledi.
Kavurmacı, "Mesela 1+1 konutlarımız için yaklaşık 120 lira aidat öngörüyoruz. Bu fiyata tüm sosyal ve sportif tesislerin kullanımı dahil" dedi.
Milliyet

www.solarkent.com

0212 450 03 21

İlgili haber:

Solarkent'e yurtdışından da talep var!

Solarkent'te 91 bin TL'ye!

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

1 haftada 100 dairelik talep
 
Güneşten elektriğini üreten evler İngilizlerin gözdesi oldu

Aydınlı Grubu'nun Esenyurt Haramidere'de inşa ettiği güneşle enerjisini üretecek 866 konut, yabancıların ilgi odağı oldu. Bir İngiliz emlak şirketi 1 haftada 100 dairelik talep topladı

Pierre Cardin, Cacharel, Polo, Becon marka ürünlerin ithalatı ve satışını yapan Aydınlı Grubu'nun Esenyurt Haramidere'de Haziran ayında satışa çıkardığı ve yaklaşık yarısının satışını tamamladığı 866 konutluk Solar Kent projesi, yabancı yatırımcılardan yoğun talep görüyor. Bir İngiliz emlak şirketiyle şimdilik 50 daire için anlaştıklarını söyleyen Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı, "Geri dönüşümlü bir proje oluşu nedeniyle kent sakinlerinin taşındıktan sonraki hayatlarının ucuzlamasını sağlayan Solarkent, yalnızca İstanbul'da değil, yurtdışında da ilgiyle izleniyor. Örneğin bir İngiliz emlak şirketi, 1 haftada 100 daire talebiyle bize başvurdu. Şimdilik 50 daire için anlaşma yaptık. 10 milyon TL'lik satış yaptık" diye konuştu.

Otopark çatısı solar panellerle kaplanan Solarkent'in halihazırdaki projeler arasında güneş enerjisinden en geniş alanda elektrik üreten proje olacağını vurgulayan Kavurmacı, "Kendi enerjisi üreten projede alınan tasarruf önlemleriyle aidatlar yüzde 25 azalıyor. Akıllı asansörler elektrik harcamalarını yüzde 40 düşürürken, yağmur suyu toplama sistemi ve bireysel kombi sistemi sayesinde su ve ısınma giderlerinden tasarruf sağlanıyor. Sosyal tesisin ücretsiz olduğu projede kreş, özel anaokulu imkânları ve ulaşım avantajları ile aylık yaklaşık 485 TL'yi bulan masraflar da ortadan kalkıyor" dedi.

Projede daire fiyatları 107 bin 792 TL ile 293 bin 177 TL arasında değişiyor. 
Vatan

Esenyurt'ta `Solarkent'e girişti 50 dairesini İngilizlere sattı 

Cacharel, Pierre Cardin ve U.S. Polo Assn. gibi dünya markalarının Ortadoğu ve Balkanlar'a yönelik tasarım-üretim üssü olan Aydınlı Grup, inşaatta da uluslararası pazara açıldı. Aydınlı- Solarkent'in yarıdan fazlası 4 ayda satıldı. İlk etapta 100 daire talep eden bir İngiliz emlak şirketine, 10 milyon TL karşılığı 50 daire satıldı.


TÜRKİYE genelinde yaklaşık 150 perakende satış mağazası ve toplam 500'ü aşkın satış noktasında uluslararası markaların satışını gerçekleştiren Aydınlı Grup, krize rağmen girdiği inşaat işinde, ilk projesi Solarkent'a yabancı müşteri de buldu. Adını güneş (solar) enerjisinden alan Solarkent'te daireler 107 bin 792 TL ile 293 bin 177 TL aralığında değişiyor. Projeden bir İngiliz emlak şirketi 10 milyon lira karşılığında 50 daire aldı.

Herkes kaçarken girdik
Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı, gayimenkul yatırımlarının 6-7 yıldır önemli bir trend yakaladığına işaret ederek, "Biz de, herkes kriz yüzünden yatırımdan kaçarken veya yatırımlarını durdururken inşaat sektörüne girdik. İlk projemiz Solarkent'teki 866 dairenin yarıdan fazlasını 4 ayda sattık. İnşaata girmekle ne kadar doğru karar verdiğimizi gördük" dedi. Geri dönüşümlü bir konut projesi hazırladıklarını bildiren Kavurmacı, şöyle devam etti: "70 milyon lira yatırımla hayata geçen 866 daireli Solarkent, sosyal tesisler dahil ortak alanların kullandığı enerjinin yüzde 50-55'i güneşten elde edecek. Asansörler, yüzde 40 tasarruf sağlayan akıllı asansör olacak. Yaklaşık 1100 araçlık otoparkın çatısı güneş panelleri ile kaplı. Solarkent, gün ışığından elektrik üretecek. Benzer konut projelerinde 1+1 daire için 145-150 TL olan aidatlar, Solarkent'te 120-125 TL olacak. Yani ailelere aidatlarda yüzde 25 tasarruf imkanı sunuyoruz. Solarkent'te, kiraya verilmek üzere alınan daireler kendini yaklaşık 10 yılda amorti edecek."
Kavurmacı, "Bir İngiliz emlak şirketi ilk etapta 100 daire almak istedi. 100 daireye 1 haftada müşteri bulduklarını söylediler; fakat biz 50 daire satmaya razı olduk" diye konuştu.

İngiliz şirketin müşterisi hazır

AYDINLI Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı, Solarkent'ten 50 daire alan İngiliz emlak şirketinin müşterisinin hazır olduğunu belirterek, "Bizden alıp İngiltere ve bölgedeki bireysel yatırımcılara satacaklar. İlk görüşmemizden 1 hafta sonra en az 100 dairelik taleple geldiler. Bu dairelerin çoğu için müşterilerinin hazır olduğunu ifade ettiler. Gayrimenkul yatırımının cazip olduğunu herkes görüyor" dedi. Aydınlı İnşaat Genel Müdür Yardımcısı Alpay Çepni ise yabancıların gayrimenkulü uzun vadeli düşündüğünü belirterek, "İngiliz şirketi, ilk 100 daireden sonra yeni bir alım paketi ile gelecekti. Bu dairelerin daha kolay kiraya verilebilir olduğunu düşünmüşler" ifadelerini kullandı.
Hürriyet

Solarkent yabancıyı çekti İngiliz şirket 50 daire aldı

Türkiye'nin geri dönüşümlü ''ilk'' konut projesi Solarkent'teki dairelerin yarıya yakını satıldı. Firma bir İngiliz perakende şirketine de 50 daire sattı
Aydınlı Grup'un Esenyurt'ta 28 bin metrekarelik alanda projelendirilen, 30 katlı 4 blokta 10 farklı daire seçeneği sunan 866 adet konuttan oluşan Solarkent projesindeki dairelerin yarısı satıldı. Aydınlı Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı, ticari gayrimenkul piyasasının gelecekte en önemli yatırım araçlarından biri olacağını düşündüklerini belirterek, projeyi, mevcut yatırımların durduğu, yeni yatırımlara girişilmediği süreçte hayata geçirmeye karar verdiklerini Bu stratejilerinde de yanılmadıklarını söyledi. Kavurmacı, 2010 sonunda projenin tamamlanmasıyla, önümüzdeki yıllarda bu sahaya yatırımlara devam edeceklerini ifade etti. Bir İngiliz emlak şirketiyle 50 dairelik anlaşma yaptıklarını belirten Kavurmacı, şirketten 100 dairelik teklif geldiğini ancak 50 daire için anlaştıklarını söyledi. Solarkent'te dairelerin yarıya yakınının satıldığını ve 2010 sonuna kadar tümünün satılmasını öngördüklerini ifade eden Kavurmacı, 70 milyon lira yatırım yaptıkları projenin geri dönüşünün, 10 yılda olmasını beklediklerini bildirdi. Kavurmacı, İstanbul dışında yatırım yapmalarının söz konusu olmadığının altını çizdi.
Sabah

Solarkent'e İngiliz ilgisi

Aydınlı Grup tarafından yapılan, Türkiye'nin geri dönüşümlü 'ilk' konut projesi 'Solarkent'teki dairelerin yarıya yakını satıldı. Esenyurt'ta 28 bin metrekarelik alanda projelendirilen, 30 katlı 4 blokta 10 farklı daire seçeneği sunan 866 adet konuttan oluşan Solarkent'in 2010 sonunda tamamlanması planlanıyor. Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı, projede güneş enerjisinden elektrik üretilmesi, akıllı asansörler, yağmur suyu toplama kanalı konularını ön plana çıkardıklarını, bundan sonraki projelerinde benzer farklılıkları ortaya koymaya çalışacaklarını söyledi. Kavurmacı, sitede üretilecek elektriğin, ortak alanlarda tüketilen elektriğin yüzde 50-55'ini karşılayacağını kaydetti. Bir İngiliz emlak şirketiyle 50 dairelik anlaşma yaptıklarını belirten Kavurmacı, şirketten 100 dairelik teklif geldiğini, ancak 50 daire için anlaştıklarını ifade etti
Takvim

Çevreci Solarkent'e İngiltere'den alıcı çıktı

Aydınlı Grup'un inşaat sektöründeki ilk işleri olan ve 70 milyon TL'ye mal olan Solarkent projesine bir İngiliz emlak şirketinden 100 daire için teklif geldi. Aydınlı Grup Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı, şirketle 50 daire için yaklaşık 10 milyon TL'lik bir anlaşma yaptıklarını söyledi.
 
Hazırgiyim sektöründe faaliyet gösteren Aydınlı Grup'un haziran ayında İstanbul Esenyurt'ta yapımına başladığı güneş enerjisiyle elektrik üreten ilk konut projesi olan Solarkent'e İngiltere'den talep geldi. İnşaat sektöründeki ilk işleri olan ve 70 milyon TL'ye mal olan Solarkent projesinin büyük ilgi çektiğini dile getiren Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı, "866 dairelik projede konutların yarıya yakınının şimdiden satıldı. Hatta bir İngiliz emlak şirketinden 100 daire için teklif geldi. Ancak biz 50 daire için yaklaşık 10 milyon TL'lik bir anlaşma yaptık" dedi. Solarkent'in Türkiye'nin ilk geri dönüşümlü konut projesi olduğunun altını çizen Kavurmacı, "Projenin geri dönüşümlü olması kent sakinlerinin taşındıktan sonraki hayatlarının ucuzlatacak. Solarkent, doğaya ve insana saygılı bir anlayışın ürünü. Bunun için sadece İstanbul değil, yurtdışından da talep var" diye konuştu.
 
Bahçeler yağmur suyu ile sulanacak
Solarkent projesi ile Türkiye'de inşaat sektöründe yepyeni bir dönemin başladığını vurgulayan Kavurmacı, solar panellerden elde edilecek elektrik enerjisiyle hem çevreci bir yaklaşım sergilendiğini, hem de konut sahiplerinin ödeyeceği aidatların azalacağını savundu. Kavurmacı şunları söyledi:
"Solarkent'teki güneş panellerinden üretilecek elektrik enerjisi, ortak alan aydınlatmasının yüzde 50-55'ini karşılayabilecek. Sitede yüzde 40 enerji tasarrufu sağlayan akıllı asansör sistemi var. Yağmur suyu toplama sistemi ile park ve bahçelerin sulanması sağlanacak. Solarkent'te üstü açılıp kapanabilen yarı olimpik bir yüzme havuzu da bulunacak. Bütün sosyal tesislerden ücretsiz olarak yararlanılacak. Solarkent tek çocuklu bir ailenin site içerisindeki sosyal tesis, kreş, anaokulu olanakları ve ulaşım kazanımları ile de aylık tahmini 485 lirayı bulan tasarruf sağlayacak."
Ekonomik kriz nedeniyle herkesin yatırımdan kaçtığı, var olan projelerin bile durduğu bir dönemde inşaat sektörüne yatırım yaptıklarını hatırlatan Kavurmacı, ticari gayri menkul piyasasının gelecekte önemli yatırım araçlarından biri olacağını kaydetti. Kavurmacı, inşaat sektörünün yanı sıra ile de ilgilendiklerini belirterek, "Enerji Komisyonunda görüşülen tasarının netleşmesini bekliyoruz. Ondan sonra teşebbüslerimiz netlik kazanacak" dedi.
 
Daire fiyatları 107-293 bin TL arasında
Solarkent projesinin 10 farklı seçenekte 866 daireden oluştuğunu anlatan Kavurmacı, 1+1 ile 3+1 arasında değişen dairelerin fiyatlarının 107 bin 792 TL ile 293 bin 177 TL aralığında bulunduğunu ifade etti. Kavurmacı, ev sahibi olmak isteyenlere sıfır peşinat ve sıfır faizli seçenekler sunduklarını belirterek, "Birinci seçenekte konut bedeli sıfır peşinat, yüzde 30'u Ocak 2011, kalanı ise 60 ay yüzde 0 veya 120 ay 0,59 faizle ödenebiliyor. İkinci seçeneğe göre yüzde 20 peşin, 60 ay yüzde 0 veya 120 ay 0,59 faizle ödenebiliyor. Bir diğer seçenekte ise peşin alımlarda yüzde 15 nakit indirimi uygulanıyor" diye konuştu.
Referans


Geri Dön