16 / 04 / 2024

Soma Holding ve patronu Alp Gürkan kimdir?

Soma Holding ve patronu Alp Gürkan kimdir?

Soma'daki maden faciasıyla gündeme gelen Soma Holding ne zaman ve ne kadar sermaye ile kuruldu? İstanbul Maslak'ta yükselen Spine Tower, Soma Holding projesi mi? Soma Holding'in patronu Alp Gürkan kimdir? İşte cevaplar...



Soma Holding ve patronu Alp Gürkan kimdir?


Soma'da meydana gelen maden faciası ile gündemde olan Soma Holding A.Ş., İstanbul Ticaret Odası kayıtlarına göre 588833/0 sicil numarası ile 15 Mayıs 2006'da 100 bin TL sermaye ile kuruldu.


İstanbul'da Lale Sokak No: 5 Levent adresinde bulunan Soma Holding A.Ş.'nin meslek grubu, -İkamet amaçlı binaların inşaatı (müstakil konutlar, birden çok ailenin oturduğu binalar, gökdelenler vb.nin inşaatı) (ahşap binaların inşaatı hariç)- konut inşaatı olarak görülüyor. 


Soma Holing A.Ş.'nin iş konusu ise şöyle belirtilmiş; "Ülkemizde konut ihtiyacının giderilmesi için gerçekleştirelen toplu konut üretiminde ülke koşullarına uyarlanabilen çağdaş teknolojilerin gelişmesini saalayacak şekilde endüstriyel inşaat yöntemlerine öncelik verilmesini gerçekleştirmek ve 1.4.2011 tarihinde tescil edilen ana sözleşme tadil metninde yazılı olan diğer işler"...



Soma Holding'in yönetiminde kimler var?


İTO kayıtlarında Soma Holding A.Ş. firmasının yönetimi; Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Can Gürkan ve Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yiğit'ten oluşuyor. Firmanın yetkililerinden bir diğer isim ise Ayşegül Şeneş.


Soma Holding ve Spine Tower projesi!



Soma Holding ve patronu Alp Gürkan kimdir?
Soma Holding projesi Spine Tower, Maslak'ta yükseliyor...


İstanbul'un merkezi iş alanı (MİA) bölgesi Maslak'ta yükselen Spine Tower projesinin 2014'ün yaz aylarında açılması planlanıyor. Soma Holding, Spine Tower projesini kısaca şöyle tanıtıyor; 


- Spine Tower, 22 bin metrekarelik yeşil bir bahçe alanında, yaklaşık 9 bin metrekarelik taban üzerinde 56 kattan oluşuyor.


- Spine’de ilk kez C-80 sınıf beton kullanılarak, doğal afetlere karşı kusursuz bir güvenli yapı oluşturuldu. Doğal afetler dışında bahçesinin büyüklüğü ve çapı sayesinde hem Büyükdere caddesindesiniz hem de caddede oluşabilecek herhangi bir riskli durumdan uzaktasınız. İstanbul’dasınız ve Avrupa’nın en güvenli binasındasınız. Amerika'daki Trump World Tower, Çin'deki Central Plaza, Tayvan'daki Taipei 101, Bahreyn'deki Burj Al Arab gibi dünyanın en yüksek ve en dayanıklı yapılarında kullanılan “Yüksek Dayanımlı C80 Beton” Türkiye'de ilk kez Spine Tower'da kullanılıyor.


- 22 dönüm arsa alanına sahip olan Spine Tower'ın inşaat alanı 140 bin metrekare olarak belirlendi. Spine Tower'ın sosyal donatıları arasında; kuaför, kuru temizleme, parti salonu, restoran, yürüyüş-bisiklet parkurları ve parklar bulunuyor.

 

- Spine Tower, 2012 ve 2013 Europe Best Office Arhitect Award ödülünü aldı.


Soma Holding'in sahibi Alp Gürkan kimdir?



Soma Holding ve patronu Alp Gürkan kimdir?

Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan


Hürriyet Gazetesi yazarı Vahap Munyar'ın 30 Eylül 2012 tarihli köşesinde yayımlanan yazısına göre Jeoloji Mühendisi Alp Gürkan, 1970'li yıllarda  İzmir  Bayındır'da kurşun-çinko madenini işletmeye başladı.


Alp Gürkan şirketini kapattıktan sonra Koç Grubu'nun Tirebolu'daki madenini taşeron olarak işletme fırsatını buldu. Vehbi Koç'un vizesiyle madeni işletmeye başlayan Alp Gürkan, Soma'daki maden işlerini Türkiye Kömür İşletmeleri'nin (TKİ) 2005 yılında aldığı 'rödövans karşılığı işleri özel sektöre devretme' kararı ile büyüttü. 


"TKİ, Soma’da kömürü kendisi çıkarırken tonunu 130-140 dolara mal ediyordu. Biz ihaleye girip,

tonun TKİ’ye yüzde 15’lik rödovans payı dahil 23.80 dolara çıkarma taahhüdü verdik" diyen Gürkan, Soma Madencilik firmasının başarısını " Bizim mühendis ve işçilerimiz uzaydan gelmedi. Sadece işi iyi planlamak, özel sektörün çalışma tarzı devreye girdi o kadar" diye özetliyordu.


2012'deki röportajda Munyar'a konuşan Alp Gürkan'ın oğlu ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Can Gürkan, "Soma’da ilk ocağı 1983’te işletmeye başladıklarını anımsatarak "O ocak artık kapanmak üzere... Orada üretim 1986’da başlamıştı... Soma Holding’te 6 bin personel görev yapıyor. Soma linyitinin kalori düzeyi 4500. İşçilerin çalışma koşulları iyileştikçe verim artıyor" diyordu...


Soma Holding'ten basın açıklaması!


Kazanın ardından Soma Holding, internet sitesini karartarak şu basın açıklamasını yayınladı; 


Soma Holding ve patronu Alp Gürkan kimdir?



Spine Tower iletişim bilgileri!



SPINE TOWER

Adres: Büyükdere Cad. 59. sokak No: 243 Maslak, Şişli İstanbul

Tel    : (0212) 276 48 54 / 56

Faks : (0212) 276 48 86

E-mail: [email protected]

Web: www.spine-tower.com


Soma Holding iletişim bilgileri!


Adres: Lale Sokak No: 5 Levent - İstanbul

Tel: 0212 283 08 47 

Fax: 0212 283 08 46  

Web: www.somaholding.com


Geri Dön