19 / 04 / 2024

Soma TOKİ ile Kozanlı arası yol açma çalışmaları başladı!

Soma TOKİ ile Kozanlı arası yol açma çalışmaları başladı!

Soma Belediyesi, Soma Kaymakamlığı ve Ege Linyitleri İşletmesi’nin destekleriyle 301 şehit madenci yakınları için yapılan TOKİ konutları ile Kozanlı yoluna bağlantıyı sağlayacak yolu açma çalışmalarına başladı.



Başkan Ergene yolun tamamlandığında hem ışıklandırma hem de sağlı sollu yapılacak kaldırımlar ve bisiklet yollarıyla vatandaşların spor yapma imkanı bulacağı bir yer olacağını vurguladı.

Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, Yardımcısı Ali Tulup ile birlikte çalışmaları yerinde inceledi. Burada basın mensuplarına açıklama yapan Ergene, "Turgutalp mahallemizde maden şehitlerimize yapılan konutlarla beraber  TOKİ  evleri sanki yeni bir şehir oluşumu gibi bir yoğunluk getirecek. Mevcut yollarda bu yoğunluğa cevap veremeyecek. Daha inşaat aşamasındayken TOKİ evlerindeki vatandaşlarımızın talepleri üzerine yeni bir yol bağlantısı yapma kararı aldık. Kozanlı içersinde orman içersinden geçen mevcut bir yol alanı tespit ettik. Bu kullanılan yolun genişletilerek şartlarının iyileştirilmesi için de bir çalışma başlattık. Bu çalışmada Kaymakam Ahmet Altıntaş ve Orman işletmedeki arkadaşlarımızla birlikte bir keşif yaptık ve yolun genişletilecebileceği kanaati oluştu. Fakat büyük bir iş olduğu ortaya çıktı. Belediye imkanlarıyla yapılması biraz uzun zaman alacağı kanaatiyle Sayın Kaymakamımız ELİ Müessesesi Müdürü Hakkı Duran’ı buraya davet etti. Soma’ya yapılan her hizmette büyük katkıları olan ELİ’nin uzman personeli bu işe başladı. Öncelikle biraz engebeli olan yol güzergahında çukurlar doldurulacak, yüksek yerler indirilecek. Ben çok teşekkür ediyorum. Bu arkadaşlarımız aynı zamanda Cenkyeri’nden Soma’ya doğru gelen yola ilk kazmayı vuran arkadaşlarımız. Kısa zamanda tamamlamayı hedefliyoruz." dedi.


SPOR YAPILACAK BİR ALAN OLACAK

Bu yolun sadece TOKİ evlerine ve maden şehitlerinin evlerine hizmet edecek bir yol olarak düşünülmemesi gerektiğini belirten Ergene,"TOKİ evlerinin oradan Kozanlı yoluna kadar bir bağlantı yaptık. Ormanın içinden geçen bir bağlantı. İki tarafa yapacağımız geniş kaldırımlarla ve bisiklet yoluyla burada vatandaşlarımız çok güzel temiz hava ve spor yapma imkanı da bulmuş olacak. İleriki zamanda burayı aydınlatmayı da düşünüyoruz. Zaten yolun hemen alt tarafında Turgutalp Belediyesi’nden bize devredilen Azot Çamlığımız var. Bilindiği gibi burayı da bir parka çevirme düşüncemiz var. Yeni toplu konut projeleri talepleri var. Çamlığın alt tarafındaki arsaları talep ettiler belediyemizden. Bu konuda belediye meclisimiz de planlama aşamasında. Burada çok güzel konutlar görmek istiyorlar. Bunu da biz Soma halkına duyuracağız." diyerek çalışmada emekleri olanlara teşekkür etti.


Hürriyet



Geri Dön