28 / 03 / 2024

Son 5 yılda dünyanın en çok gelişen şehri : İstanbul!

Son 5 yılda dünyanın en çok gelişen şehri : İstanbul!

Jones Lang LaSalle (JLL) tarafından gerçekleştirilen araştırmasına göre İstanbul, 2010 yılından bu yana kaydettiği performans ile dünyada en çok gelişen şehirler arasında ilk sırada yer aldı.



İSTANBUL, son 5 yılda dünyanın en çok gelişen şehri oldu. Gayrimenkul konusunda finansal ve profesyonel hizmetler sunan Jones Lang LaSalle (JLL) tarafından gerçekleştirilen araştırmasına göre İstanbul, 2010 yılından bu yana kaydettiği performans ile dünyada en çok gelişen şehirler arasında ilk sırada yer aldı. İstanbul'u Rusya'dan Moskova, Hindistan'dan Bombay, Güney Kore'den Seul, Birleşik Arap Emirlikleri'nden de Dubai takip etti. 


KONUMU GÜÇLENDİ

Finansal servislerden şehir imajına dek birçok farklı başlıkta değerlendirilen şehirler içinde İstanbul en çok gelişim kaydeden şehir oldu. Araştırmada İstanbul için, "Finansal servislerin kıyı bölgesi tedarikçisi olarak konumunu daha da güçlendirdi. Ölçeği ve ulaşım olanakları sayesinde, etrafındaki orta büyüklükteki şehirlerle süregelen bir birleşme içinde olduğu görülüyor" ifadelerine yer verildi. JLL Türkiye Başkam Avi Alkaş, araştırmaya konu olan şehir endekslerinin şehirlerde yaşayanlara ve bu şehirlerle iş ilişkisi bulunanlara stratejik fırsatlar açısından ışık tuttuğunu söyledi. Başta İstanbul olmak üzere Barselona, Santiago ve Seul'un performanslarının şehirlerin endekslerdeki pozisyonlarının nasıl değişebildiğini gösterdiğini vurgulayan Alkaş, "Bu değişiklikler, standartların yükselmesi, algıdaki değişim, yeni bilgi tedariki ve iş ortaklıkları angajmanı gibi birçok farklı mekanizma aracılığıyla gerçekleşebiliyor"dedi. 


Milliyet


Geri Dön