28 / 03 / 2024

Son dakika! Bakan Vedat Bilgin'den kısa çalışma ödeneği açıklaması geldi!

Son dakika! Bakan Vedat Bilgin'den kısa çalışma ödeneği açıklaması geldi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Kısa çalışma süresi 1 Nisan’dan başlamak üzere 3 ay uzatıldı.” ifadesini kullandı.



Bakan Vedat Bilgin, 31 Ocak tarihine kadar covid-19 salgını sebebiyle kısa çalışma başvurusu yapmış işyerleri için kısa çalışma süresinin Cumhurbaşkanımızın kararıyla nisanın birinden itibaren geçerli olmak üzere 30 Haziran’a kadar 3 ay uzatıldığını aktardı.

Son dakika! Bakan Vedat Bilgin den kısa çalışma ödeneği açıklaması geldi!
"Uygunluk tespiti yapılmayacak"

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; uzatılan süre zafı için yeni bir uygunluk tespiti yapılmayacağını belirten Bakan Bilgin, daha önce kısa çalışma ödeneğinden faydalanan çalışanların, yine aynı dönemde uygulanan çalışılmayan süreler kadar 1 Nisan’dan itibaren bu haktan yararlanabileceğini söyledi. Koronavirüs salgını sebebiyle dışsal etkilerden kaynaklanan dönemsel durumlar kapsamında zorlayıcı sebep gerekçesiyle bugüne kadar 3,7 milyondan fazla çalışana 31,6 Milyar TL'nin üzerinde ödeme yapıldığını açıkladı.

Son dakika! Bakan Vedat Bilgin den kısa çalışma ödeneği açıklaması geldi!

Bakan Bilgin; “2021 Mart ayında uzatma kapsamında kısa çalışmadan yararlanan işverenler için Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında İŞKUR tarafından otomatik uzatma işlemi gerçekleştirilecek. İşverenlerimizin İŞKUR ile irtibata geçerek 2021 Nisan ve sonrası için çalışılmayan süreleri bildirmeleri yeterli olacak. Salgın sebebiyle daha önce işyerinde kısa çalışma uygulayan ancak 2021 Mart ayında kısa çalışma uygulamasından yararlanmayan işverenlerin de İŞKUR birimleri ile irtibata geçerek gerekli bilgileri vermesi gerekmektedir.” dedi.

Son dakika haberi! Cumhurbaşkanı açıkladı, süre uzatıldı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön