28 / 03 / 2024

Soner Çetin Barselona'daki kentsel dönüşümü inceledi!

Soner Çetin Barselona'daki kentsel dönüşümü inceledi!

ADANA'nın merkez Çukurova İlçe Belediye Başkanı CHP'li Soner Çetin, meclis üyeleriyle birlikle Ispanya'nın Barselona kentine inceleme gezisinde bulundu. Çetin yaptığı gezide çevre ve kentsel dönüşüm incelemelerinde bulundu.



ADANA'nın merkez Çukurova İlçe Belediye Başkanı CHP'li Soner Çetin, meclis üyeleriyle birlikle Ispanya'nın Barselona kentine inceleme gezisinde bulundu Verimli bir gezi yaptıklarını belirten Başkan Çetin 'İspanyollar çevre, tarih, sanat ve futbol ile dünya markası Barselona şehrini yaratmışlar. Özellikle çevre ve kentsel dönüşümle ilgili farklı ve güzel projelerle yurda dönüş yaptık" dedi. 


Barselona'da üç gün boyunca temaslarda bulunduklarını anlatan Çetin, şu değerlendirmeyi yaptı: "Barselona'da marka şehir yaratıldığını yerinde gördük. Meclis üyelerimizle son gün şehrin mimari ve tarihsel dokusunu gezerek İspanyol mimarların 100 yıl önce atık demirlerden yaptıkları ve hala kullanılan sokak lambalarını, daha birçok katı atığın geri dönüşümle şehre kazandırıldığını, her bulvar ve caddenin kesiştiği noktalardaki meydanların şehri nasıl rahatlattığını gördük" Çetinin verdiği bilgiye göre; Barselona Sular İdaresi'nin daveti üzerine gerçekleşen gezide, Çukurova Belediyesi heyeti, Aqualogy firması yetkililerinin bilgilendirme toplantısına katıldı. 


Barselona Sular İdaresi'ndeki toplantıda atık su temizleme, yağmur suları depolanması ile ilgili bilgi aktardı. Aqualogy'nin faaliyet gösterdiği ülkelerde 100 bin metrekarelik depolarda yağmur suyunu biriktirerek buradaki suyun borular yardımıyla arıtma tesislerine taşındığı ve arıtılan suyun sulama ve şehircilikte kullanıldığı bilgisi verildi.


Milliyet



Haber Anayurt Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı....


Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, meclis üyeleriyle birlikte İspanya'nın Barselona kentine inceleme gezisinde bulundu.


Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, meclis üyeleriyle birlikte İspanya'nın Barselona kentine inceleme gezisinde bulundu. İspanya'ya çok verimli bir gezi yaptıklarını belirten Başkan Çetin, "İspanyollar çevre, tarih, sanat ve futbol ile dünya markası Barselona şehrini yaratmışlar. Özellikle çevre ve kentsel dönüşümle ilgili farklı ve güzel projelerle yurda dönüş yaptık" diye konuştu. Başkan Çetin, Çukurova Belediye Meclis üyeleriyle birlikte İspanya'nın Barselona şehrine inceleme gezisinde bulundu. Barselona Sular İdaresinin davetlisi olarak İspanya'ya giden DABB ve Çukurova I Belediye Başkanı Soner Çetin ve meclis üyelerine Aqualogy firması yetkilileri bügilendirme toplantısı yaptı. Barselona sular idaresi binasındaki toplantıda atık su temizleme, yağmur sulan depolanması ile ilgili bilgi verildi. Başkan Çetin ve meclis üyelerinin (tikkatle izlediği, karşılıklı soru cevapların yöneltildiği sunum esnasında yağmur suyu arıtma teknolojileri hakkında fikir alışverişi yapıldı ve mevcut çözümler tartışıldı. Aqualogy'nin faaliyet gösterdiği ülkelerde 100 bin m2'lik depolarda yağmur suyunu biriktirerek buradaki suyun borular yardımıyla arıtma tesislerine taşındığını ve arıtılan suyun sulama ve şehircilikte kullanıldığı bilgisi verildi. Sunumda Barselona'da kurulmuş olan 150 yıllık tesiste doğal su kaynaklarını arıtarak halkın içme suyunu temin ettikleri ve 130 yıl önce salgın hastalıkları önlemek üzere Barselona Belediyesi Akbar isimli şirkete doğal su kaynaklarını teslim ettikleri ve arıtılan içme suyu üe salgın hastalıkların önüne geçildiği bügisi paylaşıldı. Toplantı karşılıklı hediyelerin ve teşekkürlerin ardından sona erdi. Barselona'da üç gün boyunca meclis üyeleriyle çok verimli ve bilgilendirici bir gezi yaptıklarını belirten Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, "Barselona'da marka şehir yaratıldığını yerinde gördük" diye konuştu. 



Anayurt


Geri Dön