26 / 04 / 2024

Sosyal alanları dışarıdan üyeliğe açılan 7 proje!

Sosyal alanları dışarıdan üyeliğe açılan 7 proje!

Proje sakinlerinin kullanımı için inşa edilen kapalı-açık havuz, spor sahaları, fitness ve spa center, hamam, kuaför ve güzellik salonu gibi donatılar artık üyelik sistemiyle proje dışından müşterilerin kullanımına da açılıyor



Rekabette öne çıkmak isteyen gayrimenkul şirketleri, konut projelerine ilgiyi çekmek için her geçen gün bir yenisini ekledikleri sosyal alanları artık yeni bir gelir modeli olarak da kullanmaya başladı. Proje sakinlerinin kullanımı için inşa edilen kapalı-açık havuz, spor sahaları, fitness ve spa center, hamam, kuaför ve güzellik salonu gibi donatılar artık üyelik sistemiyle proje dışından müşterilerin kullanımına da açılıyor. Yaz sıcaklarının da bastırmasıyla tatile çıkamayanları hedefleyen firmalar, projelerin sosyal alanlarını üyelik sistemiyle isteyenlerin kullanımına açarak yılda 300 bin TL ile 500 bin TL arasında ek gelir elde etmeyi hedefliyor.

Ağaoğlu'nun My Club konseptiyle öncülüğünü yaptığı sosyal tesis işletmeciğinin uygulandığı projeler arasında Hektaş İnşaat'ın Çekmeköy'deki İdealist Kent, Regnum'un Haramidere'deki Astrum Towers, Dumankaya'nın İkon dışındaki projeleri, Dap Yapı'nın Çekmeköy'deki Şelale Space Center, Sarıgazi'deki Centro Futura ve Dragos Royal Towers ve Garanti Koza'nın Esenyurt'taki Akkoza projesi yer alıyor.

100 İLA 500 TL ARASINDA
Sektör yetkilileri, son dönemde sosyal donatıların proje sakinlerinin dışında, çevrede yaşayanları da hedef almaya başladığını belirterek, "Bunda da, konut projelerinin birçoğunun şehir merkezinden uzak bölgelere inşa edilmesi etkili oluyor. Bölgede havuz, fitness center, hamam, spor sahaları gibi donatılara ulaşamayanlar çareyi konut projelerinin sosyal alanlarına üye olmakta buluyor" açıklamasını yapıyor. Bu sosyal alanlara üyelik için ödenen ücretler verilen hizmete göre 100 TL ile 500 TL arasında değişebildiğini söyleyen yetkililer, projelerde yer alan sosyal alanların maliyetinin ise mevcut donatıların özelliklerine göre toplam proje maliyetin yüzde 5 ile 10'u arasında değişebileceğini kaydediyor.

HAVUZDAN VAZGEÇİLMİYOR
Gayrimenkul sektöründe rekabetin hergeçen gün arttığı günümüzde satış ofislerini ziyaret eden alıcılar projenin konum ve fiyatından sonra sosyal donatılarına önem veriyor. Konut üreticileri de bundan yola çıkarak inşa ettikleri projelere her geçen gün farklı bir sosyal donatı ekleyerek, inşa edilen diğer projelerden farklılaşmaya çalışıyor. Yeni konut projelerinde standart haline gelen basketbol sahası, tenis kortu, yürüyüş ve bisiklet parkurları, yüzme havuzu gibi bir çok donatının yanı sıra meyve bahçeleri, buz pistleri, festival alanları, çocuklara özel alanlar gibi farklı donatılar inşa ediliyor. Yaz sıcaklarının da başladığı bu aylarda gerçekleştirilen satışlarda, havuz, yeşil alan, park ve çocuk oyun alanları en çok sorulan sosyal donatı oluyor.

Sosyal alanları dışardan üyeliğe açılan projeler

1-My Club: Ağaoğlu'nun "My" konseptli yatırımlarının bir parçası olan My Club'lar, My City, My Village, My Dream, My Home, My Town, My Country ve My World projelerinde yer alıyor. My Club'larda açık-kapalı yüzme havuzları, saunalar, buhar banyoları, Türk hamamı, fitness center, restaurant, cafe, bar, gibi olanakları, tüm üyelere açılıyor.

2-İdealist Kent: Projenin yapımı devam eden sosyal tesisinde spor merkezi, bir açık ve iki kapalı yüzme havuzu, güzellik merkezi, market, cafe-restoran, banka, kuru temizleme ve eczane olması planlanıyor. Projenin içinde yer alan spor alanları ve havuzlar, aidat kapsamında site sakinlerinin kullanımına açıkken, sosyal tesis bünyesinde bulunan havuzlar ve spor merkezi, site içinden ve site dışından gelecek kişilere üyelik bedeli karşılında hizmet verecek.

3-Astrum Towers: Regnum'un projesinde, dünyanın önde gelen kuaför ve güzellik merkezi zinciri Toni&Guy, Türkiye'deki en büyük salonuyla proje sakinlerine hizmet verecek. Astrum Towers sosyal tesisleri içerisinde yer alacak Toni&Guy'la, projeden ev sahibi olanların yanı sıra diğer müşteriler de fiyat farkı olmadan saç ve güzellik konusunda hizmet alabilecek.

4-Trend: Dumankaya'nın Kurtköy'de gerçekleştirdiği projede, açık ve kapalı yüzme havuzu, sauna, hamam, buhar odaları, fitness center, kafeterya gibi sosyal alanlar yer alıyor.

5-Akkoza: Garanti Koza, Akiş ve Corio'nun ortaklaşa hayata geçirdiği proje kapsamında tenis başta olmak üzere, spor ve sağlıklı yaşam için hizmetleri sunacak Club İstanbul ve her türlü sosyal aktiviteye ev sahipliği yapacak festival alanı Festival Park bulunuyor.

6-Akasya Acıbadem: Projedeki sosyal imkanlardan biri olan Akasya Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde yer olacak olan Meksika konseptli Kidzania, site sakinlerinin dışında çocuklara hizmet verecek.

7-Şelale Space Center: Dap Yapı'nın projesinde sitenin iç kısmında bulunan sosyal tesis, sauna, kafeterya ve fitness center olarak tasarlandı. Dap Yapı, Şelale Space Center ile başladığı üyelik sistemini, tüm projelerinde gerçekleştirmeyi hedefliyor.
Meltem KARA/Hürriyet Emlak


Geri Dön