18 / 04 / 2024

Sosyal oteller daha çok tercih ediliyor!

Sosyal oteller daha çok tercih ediliyor!

Dünyada sektörlerin hepsi teknolojinin de yadsınamayacak etkisiyle devinim halinde. Seçenek ve sunumların sürekli yenilenip geliştiği hizmet sektörü ise değişimde başı çekiyor. Bu sektörde ilk akla gelenlerden biri otelcilik.



Dünyada sektörlerin hepsi teknolojinin de yadsınamayacak etkisiyle devinim halinde. Seçenek ve sunumların sürekli yenilenip geliştiği hizmet sektörü ise değişimde başı çekiyor.  Bu sektörde ilk akla gelenlerden biri otelcilik.  Otele gelen misafirler genellikle, salt yatma amacıyla oteli kullanıp yeme içme, eğlence gibi aktiviteler için otelin dışındaki yerleri tercih eder. Ancak artık bu alanda da bir evrim yaşanıyor. Oda hizmetinin yanı sıra yeme içme eğlence olanaklarının daha ön plana çıktığı, bir tür kulüp havasına sahip oteller dünyada yeni bir trend olarak yükselişte. 


İngilizce'de "community hotel" olarak adlandırılan bu yeni akım, gayrimenkul sektöründe global trendleri yakından takip eden, gayrimenkul danışmanlık şirketi Servotel yetkilileri tarafından "sosyal otel'" kavramıyla nitelendiriliyor.  Bu tür oteller konaklamadan çok sosyalleştiren yönleriyle ön plana çıktıkları için bu sözcük tam da uyuyor. En önemli özellikleri ise, otele gelen misafirler kadar hatta onlardan daha çok, sosyal kulüp havası, eğlence olanaklarıyla bulundukları yerin yerel halkını da çekmeleri.



Fortune 


Geri Dön