18 / 04 / 2024

Soyak Kristalkule dünyanın en iyi 7. binası!

Soyak Kristalkule dünyanın en iyi 7. binası!

Farklı mimarideki projeler hakkında bilgi paylaşımı sağlamak amacıyla hizmet veren Emporis tarafından yayınlanan, dünya çapında 300'den fazla gökdelen arasından seçilen en iyi 10 bina listesi açıklandı.



Dünyanın dört bir yanından gökdelenler ve farklı mimarideki projeler hakkında bilgi paylaşımı sağlamak amacıyla hizmet veren Emporis tarafından yayınlanan, dünya çapında 300'den fazla gökdelen arasından seçilen en iyi 10 bina listesi açıklandı. Sıralamada Pekin'deki Wangjing SOHO binasının birinci, NewYork'daki Dünya Ticaret Merkezi'nin 4. sırada yer aldığı dünyanın en iyi binaları arasında 'Soyak Kristalkule' yedinci sırada yer aldı. Tasarım ve işlevselliği bir araya getiren en iyi mimar ve projeyi seçmek amacıyla yapılan yarışmada en iyi 10 proje. Emporis editörlerinin oluşturduğu juri tarafından yapılan oylamalar sonucu belirlendi. 


2014'DE TAMAMLANDI 

LEED Silver seıtifikalı Soyak Kristalkule, İstanbul'da artan ofis ihtiyacını karşılamak üzere Levent'te Soyak tarafından kendi arsası üzerinde geliştirildi. 2011 yılında inşaatına başlanan yapı 2014 yılında tamamlandı. Soyak Kristalkule biri 169 mette diğeri 63 metre yüksekliğinde iki ofis binası ile bunları arsa boyunca birbirine bağlayan, restoran, kafeterya, alışveriş alanları, ofis iç bahçeleri, yansıma havuzları gibi sosyal donatıları ve 5 kat otoparkı içeren podyum yapısından oluşuyor. 



Hürriyet


Geri Dön