27 / 04 / 2024

Soyak Soho projesi LEED Gold Sertifikası aldı!

Soyak Soho projesi LEED Gold Sertifikası aldı!

Soyak tarafından karma butik rezidans projesi olarak hayata geçirilen Soyak Soho projesi, çevre ve doğal yaşamı koruyan, enerji ve su tasarrufu sağlayan tasarımıyla LEED Gold Sertifikası aldı.



Soyak tarafından karma butik rezidans projesi olarak hayata geçirilen Soyak Soho, yurtiçi ve yurtdışından aldığı pek çok ödüle bu yıl çevre ve doğal yaşamı koruyan, enerji ve su tasarrufu sağlayan tasarımıyla LEED Gold'u da ekledi.


Zincirlikuyu'da yer alan karma butik rezidans projesi Soyak Soho, tasarım ve inşaat aşamalarında çevreyi ve doğal yaşamı koruyan uygulamaları nedeniyle Gold Sertifikası aldı. Mart 2014'ten itibaren teslim edilen Soho'da, 77 daire ve 4040 metrekare ofis alanı bulunuyor. Yeşil bina olarak inşa edilen Soyak Soho'da, 1+1,1+1 dubleks, 2+1,3+1 dubleks şeklinde daireler 4 farklı iç tasarım uygulamasıyla sunuluyor. 


Soyak Holding CEO'su Emre Çamlıbel, projenin hem şehir içinde, hem de bu temponun dışında bir çalışma olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi: "Soho'da alışveriş merkezi, spa ya da spor merkezi gibi fasiliteler bulunmuyor. Bellboy hizmetinden bitki ve bahçe bakımına kadar en ince ayrıntıya kadar düşünülen rezidans ve concierge hizmetleri, bina sakinlerine en ince ayrıntısına kadar lüks ve konforu sunuyor. Akıllı ev teknolojisinin kullanıldığı projede buzlanmayı önlemek üzere ısıtmalı otopark rampası, elektrikli araçlar için şarj ünitesi gibi detaylar da mevcut. Bina bu özellikleriyle kentli insanın tüm ihtiyaçlarına cevap veriyor." 


Doğayı koruyor 


Soyak Soho'da inşa ve tasarım aşamaları sırasında çevreyi ve doğal yaşamı korumak, enerji ve su tasarrufu sağlamak için pek çok uygulamaya yer verildiğini kaydeden Çamlıbel, uygulamaları şöyle anlattı: "Bitkilendirme çalışmaları esnasında, İstanbul'un yerel iklimine uyumlu bitkiler seçilerek, su tüketiminin ve kimyasal gübre kullanımının en aza indirgenmesi hedeflendi. Çeşitli noktalarda bisiklet park yerleri belirlenerek, alternatif ulaşım yöntemleri desteklendi. Elektrikli ve düşük emisyonlu araçlara ayrılacak özel park yerleri ile otoparklarda elektrikli araç şarj istasyonları yer aldı." 


'Yeşil' Soho'ya 'Gold' sertifika 


Müstakil tapulu 3 katlı ofis de var 


Soyak Soho Ofis ise toplam 4 bin 40 metrekare brüt alana ve ofislere özel 1635 metrekarelik modern bir bahçeye sahip. Tamamen müstakil girişi ve müstakil tapusu olan, bir bütün olarak kullanılabilmesinin yanısıra bölünerek de kiraya verilebilme özelliği olan Soho Ofis, 3 kattan oluşuyor. 


Soyak Evostar'da masraflara fren 


Halkalı'da yer alan, 40 bin metrekare üzerine kurulu, 1000 konutluk Soyak Evostar'da stüdyo, 1+1, 2+1, bahçeli dubleksler ve 3+1 evler bulunuyor. Soyak Evostar'da gereksiz hacimlerden doğan satış fiyatları, ekstra ısıtma, soğutma, elektrik, su, temizlik ve aidat giderleri en aza indirildi. Ay sonuna kadar sürecek kampanyada 36 aya yüzde 0 faiz, peşinde yüzde 10 indirim ya da 120 aya yüzde 0.86 faiz oranlı kredi kampanyaları sunuluyor. 


Milliyet Emlak Rehberi


Geri Dön