26 / 04 / 2024

Steiger Bagel: Satışlarımızın yüzde 20si inşaata yapılıyor!

Steiger Bagel: Satışlarımızın yüzde 20si inşaata yapılıyor!

Steiger Bagel, "Satışlarımızın yüzde 20si inşaata, yüzde 20si otomotive, yüzde 20si de elektrik-elektronik sektörüne yapılıyor. Geri kalanını ise beyazeşya, mobilya ve kimya gibi sektörler oluşturuyor" diyor



Dünya genelinde 35 milyar Euro ciroya sahip Bayer Grupun cirosunun 10 milyar Eurosunu karşılayan Bayer MaterialScienceın Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Axel Steiger-Bagel, BMS Türkiye, 2011 yılının ilk çeyreğinde Avrupa bölgesinde en hızlı büyüyen ülke oldu. Bu dönemde Türkiyede bugüne kadar bir çeyrekte elde ettiğimiz en yüksek ciroya da ulaştık. Türkiye, küresel olarak en hızlı büyüyen ilk 6 pazar arasına girdi. Türkiyedeki en temel hedefimiz pazar payımızı büyütmek dedi.İLAÇ yatırımlarının yapıldığı HealthCare, çiftçilere ve tarım sektörüne çözümler sağlayan CropScience ve yüksek performans plastikleri üreten MaterialScience alt gruplarıyla dünya genelinde geçtiğimiz yıl 35 milyar Euro ciroya ulaşan Bayer Grupun, cirosunun 10 milyar Eurosunu karşılayan MaterialScience, Türkiyede önemli bir başarıya imza attı. Satışlarını yüzde 53 artırarak 2010 yılında Bayerin Türkiyede sağladığı başarıyı sürükleyen grup olan MaterialScience Türkiye, 2011 yılının ilk çeyreğinde Avrupa bölgesinde en hızlı büyüyen ülke oldu. Bayer MaterialScience Yönetim Kurulu Üyesi  ve CAOsu Dr. Axel Steiger-Bagel, bu dönemde Türkiyede bugüne kadar bir çeyrekte elde ettikleri en yüksek ciroya ulaştıklarını da belirterek, Türkiye, küresel olarak en hızlı büyüyen ilk 6 pazar arasına girdi. Türkiyedeki en temel hedefimiz pazar payımızı büyütmek dedi.

En hızlı büyümeyi gösterdi
Bayer MaterialSciencenin faaliyet gösterdiği ülkelerde küresel bir lider olduğunu belirten Dr. Axel Steiger-Bagel, şunları söyledi: Kriz yılı olan 2009 Bayer MaterialScience için zor bir yıldı. Ancak, Bayer MaterialScienceın satışları 2010 yılında kriz yılı olan 2009a göre tahminlerin üzerinde artarak 10.2 milyar Euroya ulaştı. Bu artışın ardındaki temel gelişme, otomotiv, elektrik ve elektronik sanayilerinden ve Asya inşaat sektöründen gelen beklenenin üzerindeki talepti. Şu anda en önemli pazarımız Asya. Son 2 yıl içinde satışlarımızın içinde Asya pazarının payı yüzde 22den yüzde 29a çıktı. Her ne kadar en hızlı büyüyen pazarımız Asya olsa da özellikle krizden sonra Avrupada da ciddi bir büyüme gösteriyoruz. Bu resim içinde Türkiyenin de önemli bir yeri var. Türkiye, Avrupadaki büyük ülkeler arasında en güçlü ve en hızlı büyümeyi gösterdiğimiz ülke.

Otomotiv ve inşaat
Bayer MaterialScienceın polimer ve yüksek teknoloji plastikleri üreticileri arasında yer aldığını ifade eden Steiger-Bagel, faaliyet alanları hakkında şu bilgileri verdi: MaterialScience, polikarbonat ve poliüretan gruplarında üretim yapıyor. Ayrıca kaplamalar, yapıştırıcılar, yalıtım malzemeleri ve dolgular konusunda inovasyonlarımız bulunuyor. Polikarbanotı, günlük hayatta da kullanılan, CDler, DVDler gibi optik plastiklerden biliyoruz. Bunun dışında da çok fazla kullanım alanı var. Özellikle camı ikame etme konusunda polikarbonat uygulamaları gelişiyor. Poliüretan ise, inşaat sektöründe sert köpük olarak kullanılıyor. Poliüretanın inşaat sektöründe kullanımının önümüzdeki dönemde artacağını tahmin ediyoruz. Bayerin Poliüretan Köpükleri Türkiye yalıtım endüstrisi için önemli bir potansiyel vaat ediyor. Satışlarımızın yüzde 20si inşaata, yüzde 20si otomotive, yüzde 20si de elektrik-elektronik sektörüne yapılıyor. Geri kalanını ise beyazeşya, mobilya ve kimya gibi sektörler oluşturuyor.

Türkiyede damacana
Bayer MaterialScienceın nihai ürün üretmediğini ve hammadde sağladığını vurgulayan Steiger-Bagel, Türkiyedeki başlıca müşterilerimizi, otomotiv ve inşaat endüstrilerindeki şirketler, elektrik/elektronik, mobilya sektörü, spor ve eğlence ürünleri üreticileri ve paketlemeyle medikal ürün üreticileri oluşturuyor. Türkiyede su sektörüne polikarbonat damacana fikrini ilk sunan bizdik. 19 litrelik polikarbonat damacanaların hammaddesini biz sağladık. Ayrıca, televizyon üreticilerine Bayblend adında arka ve ön panellerinin alev almasını geciktiren bir ürün sunuyoruz. ABye ihraç edilecek ürünlerde bu özelliğe dikkat ediliyor diye konuştu.

Şeffaf seçim sandıkları Bayerden

BMSnin makrolon adındaki ürününün de Türkiyede yaygın kullanıldığını kaydeden Axel Steiger-Bagel, ilk kez 12 Haziran seçimlerinde kullanılan şeffaf sandıkların da makrolon ile üretildiğini söyledi. Steiger-Bagel, Erzurumdaki Kış Olimpiyatlarında uzun atlama pistinin güvenlik bariyerlerinde makrolon kullanıldı. Makrolon, Bayer Leverkusen futbol takımının stadyumu BayArenanın açılır-kapanır çatısında da kullanıldı. Makrolon, plastik teknolojisinin gelebileceği en üst noktalardan biri. Kırılmaz ve aleve karşı dayanıklı. Mücevher mağazalarındaki vitrinlerde de kullanılıyor. Ayrıca bazı hükümet binalarının önüne makrolon duvarlar koyularak, patlamalara ve terörist saldırılara karşı önlem alabileceğini düşünüyoruz diye konuştu.

Poliüretanla otomobiller hafifliyor

AXEL Steiger-Bagel, polikarbonatın otomotiv sektöründe kullanılmasıyla ilgili de şu bilgileri verdi: Otomobillerde, cam yerine ondan yüzde 30-50 arasında daha hafif olan polikarbonat kullanılırsa, otomobillerin ağırlığını yüzde 30a kadar azaltmak mümkün ve daha hafif araç da daha düşük yakıt tüketimi sağlıyor. Türkiyede otomotiv endüstrisine baktığımızda, polikarbonat açısından da bir talep var. Ancak, temel talep poliüretana kayıyor. Çünkü Türkiyede otomotiv koltuklarının üretiminde Bayer MaterialSciencenin poliüretanı kullanılıyor.

Eco-Ticari Binayı Türkiyeye taşımak isteriz

BAYERin binalarda enerji verimliliği alandaki çalışamalarının ticari binalar ve kamu binalarına odaklandığını dile getiren Axel Steiger-Bagel, şöyle konuştu: Bayer Eco-Ticari Bina girişimini bu alandaki operasyonlarını ticari binalar ve kamu binaları üzerinde yoğunlaştırmak amacıyla başlattı. Şu anda geniş kapsamlı bir Eco-Ticari Bina programımız bulunuyor. İklim dostu binalarla ilgilenen tedarikçiler, inşaat firmaları ve mimarlar gibi sektör oyuncularına iletişim noktası ve aracı olarak hizmet veriyoruz. Bayerin bu alanda nasıl daha verimli, sıfır enerji maliyetli bina inşa edilebileceği konusunda know-howı var. Bu know-howı Türkiyeye de taşımak isteriz. Hindistanda bunu gerçekleştirdik ve enerji üreten bir bina ürettik. Bina, enerji harcıyor ama harcadığı enerjiden daha fazlasını üretiyor.


Meltem KARA/Hürriyet


Geri Dön