25 / 04 / 2024

STK Grup'tan yeni projeler geliyor!

STK Grup'tan yeni projeler geliyor!

İnsanların artık sadece konut değil yaşam alanı satın aldığını söyleyen STK Grup Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Morkoç günümüzde insanların yaşadıkları yer konusunda daha bilinçli olduğunu belirtti.



İnsanların artık sadece konut değil yaşam alanı satın aldığını söyleyen STK Grup Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Morkoç günümüzde insanların yaşadıkları yer konusunda daha bilinçli olduğunu belirtti.


STK Grup kalite ve güveni ön planda tutarak, modern bir çizgiyle konfor ve estetiği bir arada bulunduran profesyonel bir anlayışla markalaşma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Birçok ülkede farklı niteliklerde projeler hayata geçiren STK Grup inşaat sektöründeki faaliyetlerini konut projeleriyle sürdürüyor. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Morkoç’la STK Grup’un çalışmalarını, gelecek için planlarını, yenilenen konut ihtiyaçlarını konuştuk.


Öncelikle firmanız STK Grup’u tanıyabilir miyiz? Yalnızca yurt içinde değil yurt dışında da projeler yapıyorsunuz bildiğimiz kadarıyla. Bunları sizden dinleyebilir miyiz?


STK Grup Bünyesinde inşaat, Dekorasyon, ithalat ve ihracat yapan ayrı ayrı firmalar bulunduran bir grup şirketidir.  Ticari hayatına Seyidoğlu inşaatla başlayan grubumuz 2007’de kurmuş olduğumuz diğer firmaları STK Grup adı altında toplama kararı aldı. Konut sektöründe İlk proje olarak yapmış olduğumuz sancak tepe gül konakları projesi 2007 de başlanarak 2009 da teslim edilen bölgenin en iyi ve kaliteli projesi olarak yerini aldı. 2008 ve 2009 tarihlerinde ülkede oluşan ekonomik sıkıntılardan dolayı 2009’da yurt dışına açılmayı kararlaştırdık. Yurt dışından Irak basta olmak üzere orta doğunun birçok ülkesinde otel, alışveriş merkezleri, konut, Hasta hane projelerine imza attık. Ortadoğu’da terör olaylarının artması ışıdın ırak a girmesi petrol fiyatlarının düşmesi çalıştığımız ülkelerin ekonomilerini etkilemesi ve dolaylıda olsa bizleri etkilemesi ülkemize dönmemizde büyük etken oldu. Türkiye’ye döndükten sonra firma olarak almış olduğumuz karar hem bulunduğumuz bölgeye, hem de ülkeye katkı sağlayacak projeler üretmek ve çalışmış olduğumuz ülkelere yabancıların yanı bizlerin onlara kattıklarını görünce bizde ülkemizde elit projeler oluşturup yabancı sermaye neden çekmeyelim dedik ve yabancı yatırımcıları cezbedecek projeler oluşturduk amaç ülkemize gücümüzün yet tığı kadar yabancı sermaye getirip bir nebzede olsa katkı sağlamak oldu. Yaklaşık bir yıldır Türkiye’deyiz. Ülke ekonomisine katkı sağlamak, sektörü desteklemek için geldik. İnşallah hayırlısı olur…


İstanbul merkezli oldukça başarılı bir konut projesiyle adınızdan söz ettirdiniz. Sancak tepe Ilgın Konakları’ndan bahseder misiniz? Memnun musunuz aldığınız dönüşlerden? Oldukça hızlı bir şekilde ilerledi proje…


Sancak tepe Ilgın Konakları sosyal alan zenginliği ile turistlik bir tesisi havasındadır.7000 metrekare üzeri 14600 metrekare inşaat alanı ve 57 daire 8 dükkândan oluşan modern mimarisi ile Geniş ve ferah şekilde yapılan dairelerimiz, sosyal tesislerimiz müşterilerimizin memnuniyeti için son derece titiz bir çalışma sonucu inşaat hayata geçirilmiştir.


Bundan sonra da İstanbul merkezli mi çalışmaya devam edeceksiniz yoksa başka illerde ya da ülkelerde de projeler var mı? Varsa bu projelerden söz eder misiniz?


İstanbul Sancaktepe bölgesinde düşündüğümüz konut ve iş merkezi projelerimiz var. Ayrıca Giresun’da 320 daire 60 dükkânda oluşan yeni başlayacağımız konut projesinin yanı sıra Yalova’da çalıştığımız çok geniş kapsamlı konut projelerimiz var.


Konut ve yaşam alanı üzerine mi çalışmaya devam edeceksiniz yoksa farklı nitelikte projelerde de çalışmayı düşünüyor musunuz?


Yapı sektöründe devam edeceğiz, şu anda başka alanlara açılmayı düşünmüyoruz.


Günümüzde insanların ev daha doğrusu yaşam alanı ihtiyaçları oldukça farklılaştı, dolayısıyla konut projeleri de değişti. Bu ihtiyaçlara, isteklere yönelik gelecekte nasıl yapılar oluşturulacak sizce? Siz bu ihtiyaçları tahlil etmek adına nasıl bir yol izliyorsunuz?


İnsanlar artık evinde sadece geçip oturma mantığında değil. İnsanların artık talep ettiği, beklediği, istediği şu; sosyal alanların çok iyi olması, projenin kaliteli olması. İnsanlar artık buna çok önem veriyor. İnsanlarımız artık çok bilinçli bu konuda. Geldiği zaman, siz inşaat firmasısınız ama müşteri daha bilgili. Yani kullandığınız malzemeyi bile sizden daha iyi biliyor. Zor sorularla karşılaşıyoruz bu yüzden…        


Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?


Ülkemizin her alanı için çalışmamız gerekiyor, üretken olmamız gerekiyor, az konuşup çok iş yapmamız gerekiyor, icraata önem vermemiz gerekiyor. Devletin verdiği teşvik ve destekler hakkında insanların bilgilendirilmesini düşünüyorum halen daha insanlar teşvikin ne olduğunu bilmiyorlar bu konuda seminerlerin düzenlenmesi ve insanların doğru bir şekilde yönlendirilmesi daha verimli olacağına inanıyorum.


Bölgemize yatırım yapacağız


Bölgenin gelişimi için işadamlarının oraya yatırım yapmasının gerekli olduğunun altını çizen Muhammed Morkoç, bu anlamda kendi üzerine düşeni yapacağını ifade etti


Başarılı çalışmalarla adını sektörün önde gelen firmalarının arasına yazdıran STK Grup’un Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Morkoç memleketi Ardahan ile ilgili sorularımızı da yanıtladı.


 Memleketiniz Ardahan’la bağlarınız devam ediyor mu? Ardahan’a yönelik dernek çalışmalarında bulunuyor musunuz örneğin?


Ardahan’a düzenli olarak gidip geliyoruz, bağlarımız kopmadı. Yurt dışında olduğumuz için dernek çalışmalarından biraz uzak kaldık ama gidip geliyoruz tabii, takip ediyoruz çalışmaları.


Başarılı bir işadamı olarak memleketinize de yatırım yapmayı düşünüyor musunuz?


Ardahan’a aslında otel tarzı bir yatırım yapmayı düşünüyoruz ama bu Ardahan’da mı olur, Çıldır’da mı olur ya da Kars’ta mı olur bilemiyorum. Düşünüyoruz şu anda. Öyle bir projemiz var, yaklaşık 6-7 aydır bu konuda düşüncelerimiz var. Bu bölgede böyle bir yatırım yapacağız.


Milliyet


Geri Dön