18 / 04 / 2024

Şube açmakta zorlanan firmalardan kampanyalar!

Şube açmakta zorlanan firmalardan kampanyalar!

Krizde bayi bulmakta ve franchise şube açmakta zorlanan firmalar, Bayim Olur musun? 7. Franchising ve Markalı Bayilik Fuarı'nda yatırımcı adaylarına hayli cazip imkânlar sundu



Bayim Olur musun? 7. Franchising ve Markalı Bayilik Fuarı'nda bu yıl bambaşka bir hareketlilik yaşandı. Kriz sebebiyle yatırımcı bulmakta zorlanan firmalar, franchise ve bayilik koşullarında hatırı sayılır fedakârlıklar yaparak ilgiyi çekmeyi başardılar.
Fuara katılan bir çok firma, franchise adaylarından marka veya franchise bedeli almayacaklarını açıklarken bazıları da bu ücretlerini düşürdüklerini duyurdu. Fuarda, bayisine yatırım ya da kredi desteği sözü verenler de vardı, yüzde 300 kâr vaat edenler de...

Chipstix 1 günde 60 bayilik verdi
Kısaca `çubukta soslu patates kızartması' olarak tanımlanabilecek olan Chipstix, 120 noktada satılıyor. Kandemir Gıda'nın ortaklarından Eser Solak, 15 bin dolarlık bir Chipstix tezgâhı ve uygun bir mekân bulunarak başlanabilecek bu işi, krizde iş fırsatı yaratmak için geliştirdiklerini belirtti. 0.35 liraya mal olan bir Chipstix'in 3.5 liraya satıldığını anlatan Solak günde 300 çubuk satan bir bayinin kira, eleman ve diğer masrafları çıkarıldığında ayda 24 bin 400 lira kazanabileceğini söyledi.

Pizza Pizza, franchise bedelini bir yıl sonra alıyor
Pizza Pizza, 140 bin - 170 bin TL'ye mal olan dükkânları, 30 bin dolarlık franchise bedelini aldıktan sonra anahtar teslimi olarak bayiye veriyor. Dükkân bedeli kadar bir teminat gösteren bayi, dükkân bedelini 1 yıl sonra ödüyor. Pizza Pizza Genel Müdür Yardımcısı Kader Çakmak Bilir, "Şubeler 6 ay ile 1 yıl arasında istenilen ciro hedefine ulaşıyor. 1 yıl sonra ödemeye başlayan bayilerimiz borçlarını 6 ayda tamamlıyor" dedi.

Foi üstüne para veriyor
Marka ücreti talep etmeyen Foi Bijuteri, bayilerine bir de yatırım desteği veriyor. Metrekare başına 100 lira destek ücreti ödeyen Foi'nin Marka Danışmanı Bilge Atay, "40 metrekarelik bir mağaza için 4 bin liralık yatırım desteğimiz var. Corner oluşturmak isteyen bayilerimize de ücretsiz stand, aydınlatma elamanı ve imajlar veriyoruz" dedi. 40 metrekarelik dükkânın 50 bin liraya mal olacağını kaydeden Atay, kâr marjının yüzde 300 olduğunu belirtiyor.

Neşve ilk 10 şubeden franchise bedeli almıyor
Kahve dükkânı Neşve'nin sahibi Şaban Emeklioğlu, ilk 10 şubeden franchise bedeli almayacaklarını söyledi. Emeklioğlu, metrekaresi 1000 liraya mal olan dükkânları anahtar teslimi olarak kendilerinin yaptığını söyledi. 100 metrekarelik dükkânın yatırım maliyetinin 150 - 170 bin lirayı bulduğunu anlatan Emeklioğlu, "Bayilerimiz kâra geçince 750 lira aidat ödüyor" dedi.

Mumcu Kuruyemiş açana kredi desteği
Mumcu Kuruyemiş, müstakbel bayilerine kredi desteği vaat ediyor. Şirketin ortaklarından Arzu Mumcu, franchise bedeli talep etmediklerini belirterek 35 bin liralık bir sermayenin yeterli olduğunu söyledi. Bu bedelin 30 bin lirası 2 kuruyemiş kavurma makinası, tezgâh, 2 terazi, yazar kasa, LCD ekran televizyon, kavanozlar ve plastik kaplar, tabela, kolon giydirme, broşür, kartvizit, dijital baskılı panolar ile tabela için, 5 bin liralık kısmı da kuruyemiş bedeli olarak alınıyor.

Takıştır yüzde 100 kâr vaat ediyor
Bijuteri markası Takıştır, bayilerinden franchise bedeli, kar payı veya reklam desteği gibi ücreteler talep etmiyor. Bayilerine belli bir mal stoklama veya alma/satma kotası da koymayan Takıştır'ın Genel Müdürü Celal Uzunoğlu, "30 bin lira ile 50 bin lira arası bir sermayeyle kurulabilen Takıştır bayileri, yüzde 100 kar marjıyla çalışıyor. Tam 40 bin çeşit ürünümüz var. Bayilerimize, dükkânlarını açarken dekorasyon tasarımı ve eğitim desteklerini de ücretsiz veriyoruz" dedi.
Milliyet


Geri Dön