28 / 03 / 2024

Süheyl Batum Kanal İstanbul yolundaki arazisini böyle açıkladı!

Süheyl Batum Kanal İstanbul yolundaki arazisini böyle açıkladı!

Eski CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Süheyl Batum, Yeni Şafak gazetesinin çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul haberine yanıt verdi.   



Eski CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Süheyl Batum, Yeni Şafak gazetesinin Kanal İstanbul'la ilgili haberine cevap verdi.   

Yeni Şafak gazetesinin haberinde “Kanal İstanbul güzergahından arsa alan CHP'li milletvekillerinin bir kısmına ulaştı. CHP genel başkan eski yardımcısı ve milletvekili Süheyl Batum ile CHP PM eski üyesi ve milletvekili Hurşit Güneş'in bölgede gayrimenkul yatırımları var. CHP'li vekillerin bölgedeki mal varlığı listesinde, toplam 12 adet gayrimenkulle CHP'li Batum 1. sırada yer alıyor” ifadelerine yer verildi.

Odatv'de yer alan habere göre, bölgedeki arsaların babasının vefatıyla kendisine ve kardeşine kaldığını belirten Süheyl Batum, Kanal İstanbul’a karşı ailece dilekçe verdiklerini söyleyip bahse konu olan topraklarda babası gibi tarım yapmaya devam ettiğini de söyledi.

“BU HABER ÇIKINCA VE REDDEDİLMESİ MÜMKÜN OLMAYINCA…”

Süheyl Batum, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamasında “Kanal İstanbul adı verilen ‘sözde çılgın proje’, daha başlamadan, birileri daha ‘hiçbir itirazı dinlemeden, mutlaka yapılacak’ diye ısrarla bağırırken, bir bakıldı ki, Arap ülkelerinde çoktan pazarlamasına başlanmış. Daha ‘ne var canım, Katarlı şirketler burada arsa alamaz mı, yoksa ırkçı mısınız’ diye bahaneler üretilmeye çalışılırken, yine bir baktık ki, damat Berat Albayrak da, yapılmasını çok istediği ‘Kanal İstanbul bölgesinden’ arsa almış. Bu haber çıkınca ve reddedilmesi mümkün olmayınca, bunun karşılığında ‘iki şey’ olacaktı” dedi.

“BU ‘İKİ ŞEYİN YAPILACAĞINI’ HEPİMİZ BİLİYORDUK”

“Bu ‘iki şeyin yapılacağını’ hepimiz biliyorduk. Ve bekliyorduk. Her zaman böyle olmuştu” diye konuşan Batum şu şekilde devam etti:

“Bu durumlarda, yandaş basın ve her tür yandaş devreye girerdi. Ya şöyle söylenirdi; ‘cami yaptıracakmış, imam hatip yaptıracakmış, tabii alnı secdeye değmeyenler bunu bilmezler’. Aynen böyle yazılırdı. Ya da bir takım ‘yalan haberler’ uydurulur, algı operasyonlarına başlanırdı.

Damat Berat Albayrak’ın ‘Kanal İstanbul bölgesinden arsalar aldığı’ ortaya çıkınca da, aynısı yapıldı.

İlk önce ‘yabancıların eline geçmesin diye almış (yani kendini feda etmiş)’ haberleri yapıldı. Hemen arkasından da, yandaş Yeni Şafak gazetesinde, ‘meğer eski CHP Genel Başkan Yardımcısı ve milletvekili Süheyl Batum da arsa satın almış. CHP’li vekillerin bölgedeki malvarlığı listesinde, CHP’li Batum, ilk sırada yer alıyor’ haberi yapıldı.

Söylediğim gibi, tabii ki bekliyordum. 2010’lardan beri, gerek Zaman gazetesinde, gerek Ak it gazetesinde, gerek Yeni Şafak ve benzeri yandaşlarda, bunlar gibi onlarca ‘gerçek dışı’ haberlerin, algı operasyonlarının yapıldığına tanık olmuştum.”

“TARIM YAPIYORUM”

Süheyl Batum “Şimdi gelelim gerçeklere” diyerek ailesinden kalan topraklara ilişkin olarak şunları söyledi:

“1) Orada kaydı verilen (ve verilmeyen) arsaların tamamı, babam adına kayıtlı ve onun vefatı ile bana ve kardeşime geçmiş arsalardır. Babam, Arnavutköy ilçesine bağlı Haraççı mahallesindendir (eski köyü). Dolayısıyla araziler ya aileden kalma ya da 90’lı yıllardan alınmış tarım arazileridir. Yani ben ve kız kardeşim, birileri gibi, arsa spekülasyonu yapmayız. Burada Kanal İstanbul’u yapacağız deyip, sonra o bölgedeki tarım arazilerini ‘yabancılar almasın diye alıyoruz’ diyen ‘milliyetçilerden(?)’ de değiliz.

2) Daha da önemlisi, babam o araziler de 30 yıldan beri tarım ve hayvancılık da yapardı. Onun vefatından sonra, ben de halen ‘tarım yapıyorum’. Arpa, buğday, ay çiçeği ektiriyorum. Bu husus, çok kolaylıkla soruşturulabilir. Yani yine söylüyorum. Birileri gibi, ‘Kanal İstanbul diye bir ucube yapalım, onun için buradaki tarım arazilerini imara açacağız’ deyip, sonra da nokta atışı ile tam o arsalardan kapatan fırsatçılardan değiliz.

3) Son olarak, babası ve ataları ile ve onların bıraktığı ‘miras ile’ gurur duyan ama bunu, güzel ülkemizin aleyhine olacak bir ‘ranta’ çevirmek istemeyen her onurlu Türk vatandaşı gibi, eşim, çocuklarım dahil herkes, ‘bu felaket proje’ toprağımızı, güzel ülkemizi mahvetmesin diye, karşı imza verdi. E – Devlet kayıtlarından isteyenler görebilir. Yani biz birileri gibi, karar verip, sonra gizli gizli o karara konu olan bölgede arazi satın alanlardan, sonra da ‘bunu örtmeye çalışanlardan’ değiliz. Hiç de olmadık.”

 

CHP'li Süheyl Batum ve Hurşit Güneş Kanal İstanbul güzergahında arsa mı aldı?


Geri Dön