18 / 04 / 2024

Sultanahmet Ajwa Otel hizmete açıldı!

Sultanahmet Ajwa Otel hizmete açıldı!

Azerbaycanlı yatırımcı Abu Bekr’in Ajwa Oteli açıldı.Uzun yıllardır turizm konusunda uzmanlaşan Selim Geçit’in Genel Müdür olduğu otel, misafir kabul etmeye başladı.



Sultanahmet otellerinde bugünlerde doluluk oranı yüzde 10’u geçmiyor. Otellerin çoğu kiralık ya da satılık ama alıcı yok. Böyle bir ortamda otel açılır mı?


Azerbaycanlı yatırımcı Abu Bekr’in Ajwa Oteli işte böyle bir dönemde açıldı. Uzun yıllardır turizm konusunda uzmanlaşan Selim Geçit’in Genel Müdür olduğu otel, misafir kabul etmeye başladı.


Geçit, Azeri işadamı Abu Bekr’in uzun yıllar sonra İstanbul’a yerleşmeye karar verdikten sonra yatırım yaptığını anlatıyor. Turizm sektöründe Kapadokya’da başlayan yatırımlannı Sultanahmet’e de taşımaya karar veren Bekr, bölgede misafir olarak kalırken otellerde gördüğü eksikleri gideren lüks bir otel yapmaya karar vermiş.


Sultanahmet’te Aziyade Oteli satın alan Bekr'in binayı yeniden düzenlediğini anlatan Geçit, 121 odanın 60 ’a düşürüldüğünü ve her odanın özel olarak Topkapı Sarayı’nın restoratörlerine yaptırıldığını söylüyor. 80 milyon lira yatırım yaparak yeni açılan ve adını hurmadan alan Ajwa Oteli’nin oda fiyatları da 300 Euro civarında.


Otel Türkiye’de Zeferan Restoran ile Azeri mutfağının en iyi adresi olmayı hedefliyor. Bekr’in hedefi özellikle Azerbaycan’dan gelecek zengin turist. Geçit, Bekr’in turizmdeki sorunların aşılacağına inandığını, fiyat ve kaliteden taviz vermeden o günleri bekleyeceğini söylüyor. “Fiyat indirilmesine karşı. Rolex kriz diye fiyat düşürüyor mu, diyor.


Kriz sonrası o fiyatlara çıkmanın daha zor olacağını düşünüyor" diye konuşuyor.

Geçit, Özyeğin Üniversitesinden gelen bir akademisyen aynı zamanda. Abu Bekr ile birlikte bir de turizm eğitimi veren bir akademi de kurduklannı söylüyor.


Turizmin bu zor zamanlarında gelecek için umut besleyen yabancı yatınmcı kolay bulunmuyor. Umarım Bekr de pişman olmaz.


Hürriyet


Geri Dön