19 / 04 / 2024

Sultanbeyli'ye 2 mahalleyi birbirine bağlayacak yeni üst geçit!

Sultanbeyli'ye 2 mahalleyi birbirine bağlayacak yeni üst geçit!

Sultanbeyli Belediyesi tarafından yapımına başlanan, Ahmet Yesevi ve Mehmet Akif mahallelerini birbirine bağlayan üst geçidin, cumartesi gecesi saat 24’ten sonra kirişleri yerleştirildi..



Sultanbeyli Belediyesi tarafından yapımına başlanan, Ahmet Yesevi ve Mehmet Akif mahallelerini birbirine bağlayan üst geçidin, cumartesi gecesi saat 24’ten sonra kirişleri yerleştirildi. Yerleştirme işlemi için TEM Otoyolu bir süreliğine çift yönlü trafiğe kapatıldı.


Ahmet Yesevi Mahallesi ve Mehmet Akif Mahallesi’ni birbirine bağlayan üst geçidin kirişleri yerleştirildi. Cumartesi gece saat 24’ten sonra TEM Otoyolu’nun Sultanbeyli bölümü kapatılarak yapılan işlemde hiçbir sorun yaşanmadı. Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, üst geçidin yerleştirilme işlemini yerinde kontrol etti. Üst geçit çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Keskin, “Üst geçit üç kirişten oluşuyor. Kirişlerin her birinin uzunluğu 41 metre. Yaya geçidimizin ortalama üç metre genişliği olacak. Bu gece E-6 yolunun Sultanbeyli bölümü kademeli olarak trafiğe kapatıldı. Bundan dolayı İstanbullulardan özür diliyoruz. Bizim için önemli bir çalışmaydı. Bundan sonra da üst geçidimizin hızla bitirilmesi için çalışmalar yürüteceğiz” dedi.


“ÜST GEÇİT ENGELLİ ULAŞIMINA GÖRE PLANLANDI”

Yeni yapılan üst geçidin tamamen engelli ulaşımına elverişli olduğunu ifade eden Keskin, “Üst geçit asansörlü şekilde tasarlandı. Engelli kardeşlerimizin de rahatça ulaşımını sağlamasını istiyoruz. Ahmet Yesevi Mahallemizde yaşayan kardeşlerimiz çalışmalar bittiğinde ilçe meydanımıza daha kolay ulaşabilecek. Projemizin hayata geçmesinde emeği olan tüm yetkililerimize teşekkür ediyoruz” dedi.


Milliyet


Geri Dön