23 / 04 / 2024

Sultangazi arsasına 165 milyon TL teklif edildi!

Sultangazi arsasına 165 milyon TL teklif edildi!

 Sultangazi arsasının satışı için ikinci kez yapılan ihalede rekor teklifler geldi



Emlak Konut GYO daha önce ihaleye çıkardığı ve 600 milyon TL´ye kadar fiyatı yükselen Sultangazi arsasının satışı için ikinci kez yapılan ihalede rekor teklifler geldi. Dört firma ve ortak girişimin teklif sunduğu ihalede en yüksek kurum payını Ege Yapı-Artcon İnşaat-Emlak Pazarlama Ortak Girişimi verdi. Ortak girişim, arsa için 550 milyon TL değer biçerken Emlak Konut´a kurum payı olarak 165 milyon TL vereceğini açıkladı.
İhalenin ilk oturumunda Ege Yapı-Artcon İnşaat-Emlak Pazarlama Ortak Girişimi´nden sonra en yüksek kurum payını Nural GYO-Nurol İnşaat Ortak Girişimi verdi. Arsaya 850 milyon TL değer biçen ortam girişim, Emlak Konut´a da kurum payı olarak 102 milyon TL verebileceğini açıkladı.

Üçüncü en yüksek teklif ise Eryap Mühendislik-Doğu İnşaat Ortak Girişimi´nden geldi. Sultangazi Habipler´deki arsaya 300 milyon TL fiyat biçen ortak girişim, Emlak Konut GYO´ya 90 milyon TL aktarabileceğini belirtti.
İhalede en düşük teklifi Dumankaya sundu. Dumankaya, arsa için 300 milyon TL´lik bir değer öngörürken kuruma 60 milyon TL aktarabileceğini açıkladı. İhaleyi düzenleyen komisyon yaptığı detaylı çalışmadan sonra pazarlık oturumu için taraflara tarih bildireceğini belirterek ilk oturumu bitirdi.

Ne yapılabilir?

İstanbul Sultangazi Habipler´deki 166 bin 692 metrekare büyüklükteki arsanın özel koşullu 2.2 emsal değeri bulunuyor. Arsa üzerine 366 bin 722 metrekare ticaret imarlı inşaat yapma imkanı var. İhale 17 Ağustos 2010 tarihinde gerçekleşecek. Plan notlarına göre yapılacak binanın 180 metreye kadar yükselme izni mevcut.

Sultangazi arsası için Emlak Konut GYO ihale düzenlemiş ve ihaleye tek başına giren Kuruluş İnşaat-Precast Beton-Doğu İnşaat Ortak girişimi, ilk oturumda verdiği 100 milyon TL´lik arsa fiyatını ikinci oturumda 6'ya, kuruma vereceği payı da 8'e katlamasına rağmen ihaleyi iptalden kurtaramamıştı.

Emlak Konut'un ihalesine katılan Kuruluş İnşaat-Precast Beton-Doğu İnşaat ortak girişimi, ilk oturumda verdiği arsa fiyatını tam altı kat yükselterek 100 milyon TL'den 600 milyon TL'ye çıkarmıştı. Kuruma vereceği payı da 8'e katlayan ortam girişim, ilk oturumda sunduğu 20 milyon TL'lik teklifi ikinci oturumda 162 milyon TL'ye çıkarmıştı. Tüm bu artışa rağmen Emlak Konut GYO´nun ihale komisyonundan çıkan karar iptal yönünde oldu.
Emlakkulisi

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Nurol´dan Habipler´de 850 milyonluk çalım

Emlak Konut GYO tarafından satışa çıkartılan 166 bin 692 metrekarelik Sultangazi Habipler arsasının ihalesine en yüksek teklif Nurol'dan geldi.

Emlak Konut GYO tarafından satışa çıkartılan 166 bin 692 metrekarelik Sultangazi Habipler arsasının ihalesinin birinci oturumunda, toplam satış geliri konusunda en yüksek teklifi 850 milyon TL ile Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile Nurol İnşaat Ortak Girişimi verdi. Toplam gelir konusunda Nurol'un en yakın rakibi ise 550 milyon lira ile Ege Yapı-Artcon İnşaat-Emlak Pazarlama Ortak Girişimi oldu. İhalenin dün öğlen Emlak Konut GYO'nun Genel Merkezi'nde yapılan ilk oturumuna dört teklif verildi. Dumankaya İnşaat ve Eryap Mühendislik-Doğu İnşaat Ortak Girişimlerinin teklifleri ise 300 milyon lira seviyesinde açıkklandı.

EN YÜKSEK PAYI EGE ÖNERDİ

Hasılat paylaşımı modeliyle gerçekleştirilen satış için Emlak Konut'a en yüksek hasılat payını ise yüzde 30'luk oran ve 165 milyon liralık gelir tutarı ile Ege Yapı-Artcon Girişimi verdi. Nurol'un hasılat payını yüzde 12 seviyesinde tutması nedeniyle Emlak Konut'a önerdiği gelir ise 102 milyon lira seviyesinde açıklandı. İsteklilere ait teklif zarfları içindeki belgelerin ihale komisyonu tarafından ayrıntılı değerlendirilmesinden sonra ihalenin açık artırma bölümünü içeren ikinci oturumu, Emlak Konut tarafından belirlenerek açıklanacak.

İhaleye konu parsel, İSTOÇ'un doğusunda ve TEM otoyolunun yanında yer alıyor. 1562 nolu Ada'da yer alan arsanın, iş merkezi, ofis, büro, çarşı, çok katlı mağaza, alışveriş merkezleri, otel, rezidans ve konaklama tesisi, kütüphane, sinema, sergi salonu gibi kültürel tesisler, banka ve finans kurumları gibi ticari kurumlar yapılabiliyor. Arsa üzerine 366 dönüm inşaat gerçekleştirilebiliyor
Bugün


Geri Dön