23 / 04 / 2024

Sultangazi'de kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Sultangazi'de kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Sultangazi Belediyesi tarafından hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinde ilçe genelinde yıkımlar tüm hızıyla devam ediyor. 



ultangazi Belediyesi, ilçeyi ‘Sultanşehir’ yapma amacıyla kentsel dönüşüm çalışmalarına devam ettiğini açıkladı. Bu kapsamda Esentepe Mahallesi’ndeki Şehit Eyüp Gönen Caddesi’nde bulunan eskimiş ve riskli binaların yıkımı tamamlandı. Milliyet'te yer alan habere göre; gerçekleştirilecek projeyle yıkılan binaların yerine dayanıklı, şık ve modern binaların yapılacak. 

Öncesinde Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Kentsel Dönüşüm Projesi’nin lansmanını yapan belediye, Esentepe Mahallesi’nde de kentsel dönüşüm çalışmalarına başladığını açıkladı. Şehit Eyüp Gönen Caddesi’nde bulunan ve ekonomik ömrünü yitirmiş, deprem riski taşıyan 5 binanın yıkımı belediye ekipleri tarafından yapıldı. Bunların yerineyse depreme dayanıklı, şık görünümlü ve modern binalar inşa edilecek.

Sultangazi de kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

ÇALIŞMALAR HIZLA TAMAMLANACAK

Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun yıkım çalışmalarını yerinde inceledi. Çalışmalar hakkında ekiplerden bilgi alan Başkan Dursun, işlemlerin hızla tamamlanması ve yeni binaların kısa sürede vatandaşlara kazandırılması yönünde talimat verdi.

SULTANGAZİ'YE DEĞER KATACAK PROJE

Proje hakkında açıklama yapan Başkan Dursun, "Komşularımızın deprem korkusu olmadan huzur içinde yaşayabilecekleri yeni binaları buraya kazandıracağız. Bu kapsamda Esentepe Kentsel Dönüşüm Projesi'ni başlattık. İnşallah hem komşularımıza daha sağlıklı konutlar sunarak mağduriyetleri gidermiş olacağız hem de Sultangazimize değer katacak çok özel bir projeyi gerçekleştirmiş olacağız" dedi.

Sultangazi de kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

'ÇOK DAHA GÜZEL VE YAŞANABİLİR BİR SULTANGAZİ'Yİ HEP BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ'

İlçe genelindeki kentsel dönüşüm çalışmalarının sürdüğünü söyleyen Başkan Dursun, "Sultangazimizde kentsel dönüşüm çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Cumhuriyet ve Uğur Mumcu Mahallelerimizde büyük çalışmalarımız devam ediyor. Komşularımızın da desteğiyle, inşallah çok daha güzel ve daha yaşanabilir bir Sultangazi'yi hep birlikte inşa edeceğiz" dedi.
 

Sultangazi Kentsel Dönüşüm Projesi’nin tanıtımı yapıldı!


Geri Dön