26 / 04 / 2024

Süper Kupa finalinin oynanacağı Erzurum Stadı'nın adı değişti!

 Süper Kupa finalinin oynanacağı Erzurum Stadı'nın adı değişti!

12 Ağustos'ta Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak Süper Kupa finaline ev sahipliği yapacak olan Yeni Erzurum Stadyumu'nun ismi Kazım Karabekir Stadı olarak değiştiriliyor



Daha öncelerde ismi Cemal Gürsel Stadı olan, 2011 UNIVERSIADE kapsamında baştan ayağa yenilenen ve adı da Yeni Erzurum olarak değiştirilen statta 3. kez isim değişikliği yapılıyor. 


Erzurum'daki stada, Kurtuluş Savaşı'nda Doğu Cephesi Komutanı olarak görev yapan ve elde ettiği başarı ile tüm Türkiye 'nin yanı sıra Erzurum halkının gönlünde taht kuran Kazım Karabekir Paşa'nın ismi veriliyor. 


Stada yeni adının yazılı olduğunu tabelanın 12 Ağustos Pazar günü Süper Lig 'in 2011-2012 sezonu şampiyonu Galatasaray ile Türkiye Kupası'nı kazanan Fenerbahçe arasında oynanacak Süper Kupa maçına kadar takılacağı öğrenildi. 


STADIN ÖZELLİKLERİ 

1968 yılında inşa edilen stadyum, 2010 yılı ortalarına kadar ışıklandırmalı olup, yüzde 60 kapalı tribünleri ve 17.400 kişi kapasitesi ile Erzurumspor Kulübü'ne hizmet vermekteydi. 


2011 UNIVERSIADE Kış Oyunları'nın açılış ve kapanış seremonilerine ev sahipliği yaptı. Organizasyon öncesi adı Yeni Erzurum Stadyumu olarak değiştirildi ve yenileme çalışmaları yapılarak modern bir görünüme kavuştu. 


Kale arkaları yıkılıp mevcut seyirci kapasitesi 23.000'e çıkartıldı. Stadın bütün tribünlerinin üstü kapanıp seyircilerin kötü hava koşullarından korunması sağlandı. 


Statta alttan - üstten ısıtma sistemleri mevcut.


HÜRRİYET


Geri Dön