19 / 04 / 2024

Sur Çelik Kapı’dan depremde otomatik açılan kapı!

Sur Çelik Kapı’dan depremde otomatik açılan kapı!

İnsanoğlunun en korktuğu doğal afetlerin başında gelen deprem; üzerinde bulunduğumuz fay hattı sebebiyle ülkemizin unutmaması gereken bir gerçek.



İnsanoğlunun en korktuğu doğal afetlerin başında gelen deprem; üzerinde bulunduğumuz fay hattı sebebiyle ülkemizin unutmaması gereken bir gerçek. Bu kapsamda geçmişte yaşadığımız kötü tecrübelerden ders çıkararak kendine bir yol haritası çizen Sur Çelik Kapı, deprem sırasında kendiliğinden açılan kapı tasarlayarak kullanıcısının yanında olduğunu bir kez daha kanıtlıyor.


Türkiye’nin deprem kuşağında olduğunu ve her an yeni bir felaketle karşılaşabileceğimizi artık herkes biliyor. Depremlerin oluşturabileceği hasarları azaltmanın en etkin yolu ise depreme dayanıklı yapılar inşa etmekten geçiyor.


Ülkemiz için, deprem zararlarının azaltılması yönünde yapılması gereken çalışmalardan biri de toplumun depreme karşı bilinçlendirilmesi. Öte yandan geçmişte yaşadığımız kötü tecrübelerde deneyimlediğimiz gibi Van depreminde, kapıların sıkışması nedeniyle insanlar evlerinde mahsur kalarak yaşamın yitirmiştir.

Deprem sırasında kendiliğinden açılan kapı, hayat kurtarır…

İşte bu kötü tecrübelerden ders çıkarak kendine bir yol haritası çizen Sur Çelik Kapı, uzun bir çalışmanın ardından geçtiğimiz dönemlerde deprem sırasında kendiliğinden açılan kapı tasarladı. İçerisine gizlenen elektrik aksamı sayesinde depremi hissettiği anda kendiliğinden açılabilen kapı, deprem anında uykuda olanları da çaldığı alarmla uyandırarak güvenli alanlara geçmeleri için uyarıyor. Deprem anındaki sarsıntıyı algılayarak mekanizmaları harekete geçiren sensörler, kapıların kilidini açmaya olanak sağlarken kilit damağı yerinden çıktığı anda itici kol devreye girerek yay sistemi sayesinde kapı kasa ile sıkışmadan açılabiliyor.


Tüm iş süreçlerini ‘önce insan’ mottosuyla sürdüren Sur Çelik Kapı’nın depreme dayanıklı kapısı, deprem zamanında evde kimse yoksa sistemini devreye sokmuyor. Ayrıca bu kapı, hırsızlara geçit vermeyerek afet ve/veya tatil dönemlerinde insanların huzurla evlerinden ayrılmalarına olanak sağlıyor. 


Geri Dön