24 / 04 / 2024

Sur Yapı 2 yeni projesini 2 ay içinde satışa çıkaracak!

Sur Yapı 2 yeni projesini 2 ay içinde satışa çıkaracak!

Gayrimenkulde yapılan atılımlar hız kesmiyor. Yıl içinde 6 proje hedefiyle yola çıkan Sur Yapı, hayata geçirdiği 4 projenin ardından iki projesini iki ay içinde satışa çıkarmaya hazırlanıyor.



Sur Yapı Başkanı Altan Elmas, inşaat sektöründe bürokrasinin getirdiği ‘kayıplara’ dikkat çekerek, “O kadar emek, teknoloji var ama biz en çok ruhsat ve iskan kağıtlarını alınca seviniyoruz. Bu işte bir yanlışlık var” dedi


Gayrimenkulde yapılan atılımlar hız kesmiyor. Yıl içinde 6 proje hedefiyle yola çıkan Sur Yapı, hayata geçirdiği 4 projenin ardından iki projesini iki ay içinde satışa çıkarmaya hazırlanıyor. 15 Temmuz darbe girişimi ardından yapmayı planladıkları işleri ertelemediklerini hatta yeni yerler için anlaşmalar yaptıklarına dikkat çeken Sur Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, “Ben bir işadamı olarak 15 Temmuz’dan sonra kendimi daha çok üretmek, daha çok çalışmak durumunda hissediyorum. Gençler için kendimi fazla sorumlu hissediyorum” ifadelerini kullandı. Elmas, “15 Temmuz’a kadar mevcutta 3 bin 200 konut ve ofislik bir portföyü yönetiyorduk. Hem imalatı hem pazarlaması devam eden bir süreç. Eylülde Bahçeyaka, ardından Şehir Konakları’nı satışa sunduk. 570 birimlik bir sunum yapmış olduk. 420 milyon liralık ek bir hacim oluşturdu. Koşuyolu projemiz ve Topkapı projemiz de iki ay içinde çıkacak” dedi. 


Ancak tüm bu üretme hızının ‘bürokratik süreçler’ nedeniyle sekteye uğradığını anlatan Elmas, yeni dönemde daha dinamik bir yapılanma beklediklerini kaydetti. Yapılan planlamaları gerçekleştirmekte zorlandıklarını ve zaman kaybının telafi edilemez noktalara ulaştığını belirten Altan Elmas, şöyle devam etti:


“inşaatta bizi en çok zorlayan şey bürokrasi. İnanılmaz bir zaman, istihdam ve para kaybı. Bir rihsat kağıdı almak için yıllarca bekliyoruz. Yasal bir sıkıntı yok, bir eksik yok ama bürokratik süreç bir türlü ilerlemiyor. Bir inşaat firmasının sahibi, yöneticileri ruhsat aldığı zaman bu kadar çok sevinmemeli! Bir de iskan aldığı zaman. Ama çok seviniyoruz. Çünkü bir türlü aşamadığımız bürokrasiden sonunda evrak çıkıyor! Halbuki o arada o kadar çok şey yapıyoruz ki. İnşaat süreci, pazarlama süreci gerçekten çok zor bir süreç. Binlerce çalışan var. Ciddi bir makine ekipman kullanılıyor, teknoloji kullanılıyor, bunların hiçbirine iki evraka sevindiğimiz kadar sevinemiyoruz. Bu, yatırımcının iştahını kesiyor. Mobilya, halı, kilim, perde, boya, ev eşyasından çiçekçiye kadar süs eşyasına kadar etkisi olan bir süreç tıkanıyor. Şimdi FETÖ elemanları temizleniyor, engel kalkıyor. Ama bunun yanında lüzumsuz işler, kurum adedi, bürokrasinin kendi prosedürlerinden de kaynaklanan şeyler var. Bir yenilenme ihtiyacı söz konusu.”


Yeni sözleşmeler yaptı


Elmas, 15 Temmuz süreci ardından yeni işlere hız verdiklerini hatırlatarak, bu anlamda yeni sözleşme imzaları attıklarını ifade etti. Elmas, “Üzerimize yeni yükler almayalım diyebilirdik ama biz hiç öyle düşünmedik, tam tersine ruhsatta gecikenleri de sıkıştırıp mutlaka onlara başlamak için çabaladık. İlaveten de yeni sözleşmeler yaptık. Kağıthane’de yeni bir proje geliştiriyoruz. Aralıkta satışa çıkabilir miyiz bilmiyoruz ama ocak-şubat olabilir. Sancaktepe’de de iki tane imza attık” dedi. Yeni yıl itibariyle 4 bin 500 bağımsız birim ile ilave olarak 1 milyar liralık ciro beklentisi oluşacağını kaydeden Elmas, 15 Temmuz sonrası 1800 bağımsız birim olan 3 projeyi de teslim ettiklerini söyledi. Elmas, “Her kesimi, her bütçeyi memnun edecek kalitede üretiyoruz. İmkanı daha kısıtlı olan da iyi bir ürün alıyor. Kazanıyor da. Gittiğimiz bölgeler ciddi prim yapıyor” dedi. 


‘Tükettiğimiz enerjiyi kendimiz üretiyoruz’


Sur Şirketler Grubu olarak yenilenebilir enerjiye yaptıkları yatırımda da yol aldıklarını anlatan Altan Elmas, bunun içinde HES ve RES yatırımları olduğunu söyledi. Yeni yılda 4 projeleri daha olacağını belirten Elmas, şunları söyledi:


“Büyüyen bir ülkeyiz büyüdükçe enerji ihtiyacı büyüyor. Bu konuyu çözemem ama iyi niyetle, faydalı olma niyetiyle ana işimiz gayrimenkul yanında yenilenebilir enerjide yatırım yapmayı düşündük. Elimizdeki lisansların büyük bir kısmının süreçlerini tamamladık. adıyaman’da HES çalışıyor, Mersin’de RES bitmek üzere, inşaat halinde olan ve başlayacak olan Malatya’da, Hatay’da, Mersin’de olmak üzere 4 proje daha var. Toplam 70 megavatlık bir tesis. Sur Grubu olarak biz tükettiğimiz elektriği üretiyoruz. Hatta bir çıt fazlasını. Yılbaşından sonra artıya geçeceğiz. Çorbada bir tuzumuz olsun.”


AVM'lerini işletiyor


Altan Elmas, sermayelerini ve fikri odaklarını bildikleri sektör olan gayrimenkulde geliştirmeye özen gösterdiklerine vurgu yaparak, büyüdükçe ise kendi sektörlerinde kulvarlar açtıklarını anlattı. Elmas, yaptıkları AVM’leri işletme yoluna da gittiklerini belirterek, “Ticari gayrimenkul yatırımlarımızın da temelinde bu var. Son 6-7 yıldır AVM yapıyoruz ihtiyaç olan alanlarda. Faaliyette olan 3 AVM’mizde 1.2 milyar lira hacim var. İstihdamı var, bunların iş yaptıkları alanlar var. Çok büyük bir ekonomik faaliyet” dedi.


'Tüm dünyaya örnek direnç’


Altan Elmas, 15 Temmuz gecesi 16 Temmuz için tüm AVM’lerinin açık olması ve mağazaların çalışmasıyla ilgili talimat verdiklerini anlattı. Türkiye’nin dünyaya örnek bir direnç gösterdiğini kaydeden Elmas, “Milletin eliyle, siyasi mekanizmalarla bastırılmış olması çok önemli. Çabuk toparlanmamıza sebebiyet verdi. Ekonomik sahaya yansıması ise hızlı ve olumlu yansıdı. Batı’dan olumsuz hava oluşturulmaya çalışılsa da Körfez alıcısının güveni tam. Sektörümüz de kampanyalarla destek veriyor” diye konuştu. 


Kampanyayla geliyorlar


Ağustos-eylül-ekim döneminde emlak Konut GYO ve GYODER kampanyalarıyla birlikte satışlarda önemli bir ivme olduğunu anlatan Altan Elmas, kampanya için gelen tüketiciye uygun bir ödeme seçeneği bulduklarını dile getirdi. Elmas, “İzmir’de hayata geçireceğimiz projede hazırlıklar tamam. Bursa’yı hızlandırdık. Mart sonuna AVM inşaatı bitecek, konutlar ağustosta tamamlanacak. Kampanyalı satış olmasa bile kampanya, satış ofislerimize tüketici getiriyor. Biz de kampanyayı istemeyene bile kendine uygun başka bir ödeme seçeneği buluyoruz” dedi.


Milliyet


Haber Anadolu Ajansı'nda şöyle yer aldı


Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, 15 Temmuz darbe girişiminde sonra ülkeye ve Türk milletine güvenle yatırımlarını artırarak sürdürmeyi, ülkenin büyümesine ve istihdama katkı sağlamayı istediklerini söyledi.

Elmas, "2017'nin ilk çeyreğine kadar 2 bin 550 konutluk projeyi hayata geçireceğiz. 1,6 milyar liralık arz yapacağız. Her şeye rağmen yatırım yapmaya devam edeceğiz." dedi.

Altan Elmas, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2016'yı "büyüme yılı" olarak ilan ettiklerini kaydederek, yıl içerisinde yaşanan tüm sıkıntılara rağmen amaçlarından vazgeçmediklerini, yatırımlara devam ettiklerini söyledi.

Ülkenin siyasi gündeminin son 4 yıldır dalgalanma içerisinde olduğunu dile getiren Elmas, seçimler, koalisyon girişimleri, hükümet değişimlerine rağmen ülkenin dinamiklerinin sağlam olması ve son 14 yılda yapılan reformlar sayesinde süreçleri kısa zamanlarda atlatarak Türkiye'nin yoluna devam ettiğini aktardı.

Elmas, inşaat sektörünün performasının ve konut satışlarının 2014'te 2013'den, 2015'te de 2014'ten daha iyi geçtiğini belirterek, 2016'nın ise şu anda 2015 ile paralel seyrettiğini son 2 aydaki performansla geçen yılın önüne geçilebileceğini vurguladı.

Sur Yapı olarak sektörden biraz daha iyi performansa sahip olduklarını ifade eden Elmas, "2016'da 6 projeyi satışa çıkarma hedefimiz vardı. Sancaktepe'de Levander ve Sultanbeyli'de Gölbahçe Evleri projelerini yılın ilk yarısında satışa çıkardık. İkinci yarıda ise Ispartakule'de Bahçeyaka, Ümraniye'de Şehir Konakları projelerini satışa sunduk. Koşuyolu ve Topkapı projelerimiz de hemen hemen hazır gibi." diye konuştu.

Elmas, bu projelerin ruhsat çalışmaları biter bitmez yılın son 2 ayında satışa çıkaracaklarını belirterek, Ümraniye'deki Exen ofis projesini de bitirmeleri halinde 2016 sonuna kadar satışa çıkaracaklarını, bu gerçekleşmese bile hedeflerini tutturduklarını bildirdi.



- "2 bin 550 konut satışa çıkaracağız"




Elmas, şu anda toplamda yürüttükleri 3 bin 200 konut ve ofislik bir portföyleri olduğunu ve bunun süreklilik arz ettiğini kaydederek, bir taraftan teslimat yaparken diğer taraftan yeni projelerin eklendiğini söyledi.

Bu yıl boyunca İdilia, Tilia, Axis İstanbul ve Vitrin projelerinden ofis ve konutları teslim ettiklerini anımsatan Elmas, "İlk 9 ayda 551 konut satışı gerçekleştirdik. 2016 hedefimiz 1.300 konut ve ofis teslim etmeyi hedefliyoruz. Ayrıca bir de AVM teslim ettik." ifadelerini kullandı.

Elmas, 2016 yılındaki konut satış hedeflerinin 850 adet olduğunu kaydederek, "Bu yıl 6 proje sunmuş olacağız. Son çeyrekteki 4 projenin toplam değeri 1 milyar lira. 1.300 konutluk 4 proje." dedi.

Gelecek yılın mart ayında Emlak Konut GYO'nun ihalesinden kazandıkları Bahçekent projelerini hayata geçireceklerini dile getiren Elmas, burasının 1.250-1.300 konutluk olacağını bildirdi.

Elmas, bu projenin ihale rakamının 600 milyon lira olduğunu ifade ederek, "Yani biz önümüzdeki süreçte 2017'nin ilk çeyreğine kadar 2 bin 550 konutluk projeyi hayata geçireceğiz. 1,6 milyar liralık arz yapacağız. Her şeye rağmen yatırım yapmaya devam edeceğiz." diye konuştu.



- "İlk 9 ayda yüzde 15 büyüdük"




Elmas, ilk 9 ayda geçen yılın aynı dönemine göre cirolarının yüzde 15 artıda olduğunu ifade ederek, sadece konutlardan 310 milyon lira ciro yaptıklarını söyledi.

Yılsonu 600 milyon lira ciro hedeflediklerini ve geçen yılki cirolarının 535 milyon lira olduğunu aktaran Elmas, 2017 için ciro hedeflerinin 730 milyon lira olacağını vurguladı.

Elmas, 24 yılık bir firma olduklarını ve ciddi bir ekiplerinin bulunduğunu kaydederek, üretimden satış geliştirmeye ve pazarlamaya bütün süreci kendilerinin yürüttüğünü, bu yüzden İstanbul'un farklı ilçelerinde rahat bir şekilde proje hayata geçirebildiklerini aktardı.

İstanbul merkezli proje yürüttüklerini dile getiren Elmas, bunun dışında  İzmir  ve Bursa gibi şehirlerde de ciddi projeleri hayata geçirdiklerini bildirdi.



- "Ticari gayrimenkulde ciddi mesafe katettik"




Elmas, şirketlerin bir miktar para kazanınca yan sektörlere girdiğini ve yatay büyümeyi hedeflediğini belirterek, insanın bilmediği işte en çok riski aldığını, bu yüzden kendilerinin inşaat sektöründe dikey büyümeyi hedeflediklerini vurguladı.

Başka sektörlere girmeyerek yatırım riskini dağıtmadıklarını ifade eden Elmas, gayrimenkul ürünlerini çeşitlendirdiklerini, ticari gayrimenkulde ciddi mesafe katettiklerini aktardı.

Elmas, sadece enerji sektöründe mütevazi yatırımlarının bulunduğunu ve 2017 Ocak'ta Mersin-Gülnar'da Elmalı RES projelerini devreye alacaklarını, ancak gayrimenkulün her zaman kendileri için ilk planda olduğunu söyledi.

İstanbul'un 10 ilçesinde proje geliştirdikleri bilgisini veren Elmas, şehirde markalı konut oranının ve yabancı konut alıcısının son yıllarda ciddi şekilde arttığını anlattı.



- "Türk milleti ülkesine ve ekonomisine daha fazla sahip çıkacak"




Elmas, Türk ekonomisinin tüm sıkıntılara rağmen dimdik yoluna devam ettiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"15 Temmuz süreci sonrası Türkiye için karalar bağlayacak bir tablo yok. 15 Temmuz süreci Türkiye'ye yönelik büyük bir saldırıydı. Bu, FETÖ'den ibaret bir saldırı değil. Meseleyi FETÖ'ye indirgersek yanlış yaparız. FETÖ, işin ana taşeronu. Bu işin sahibi Batı dünyası. Büyük bir saldırı düzenlendi ülkemize. Biz bu saldırıyı milletin karşı koyuşu ve refleksiyle önledik. Bu, bütün dünyaya çok pozitif bir etki verdi. Türk milletinin devletine, geleceğine, ekonomisine sahip çıktığını dost, düşmen herkes gördü.

Millet ülkesine ve ekonomisine bundan sonra daha fazla sahip çıkacak. Bu durum da Türkiye'nin en güçlü yanı olacak. Bu, özellikle Körfez yatırımcılarının Türkiye'ye güvenini artırdı. Bu kişiler sermayelerinin bir kısmını Türkiye'ye getirmek istiyor. Bizden 1-2 konut almak istemiyor. Sermayelerinin bir kısmını Türkiye'ye getirip yatırım yapmak istiyor. Gayrimenkul hala gözde yatırım aracı onlar için."

Elmas, "Biz de bu yüzden hem Türk milletine hem ülkemize güvenerek yatırımlarımızı artırarak sürdürüyoruz. Ki ülkenin büyümesine, istihdama katkımız olsun istiyoruz. 6 proje de aşağı yukarı 2 bin kişilik istihdam demek. Dolaylı istihdam çok daha yüksek olacak." dedi.

AA



Haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı




Hayata geçirdikleri 6 projede 2 bin kişilik istihdam yarattıklarını belirten Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, “2017’nin ilk çeyreğine kadar 2.500 konut hayata geçireceğiz. 1.6 milyarlık arz yapacağız” dedi.


Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ülkeye ve Türk milletine güvenle yatırımlarını artırarak sürdürmeyi, ülkenin büyümesine ve istihdama katkı sağlamayı istediklerini söyledi. Elmas, "2017'nin ilk çeyreğine kadar 2 bin 550 konutluk projeyi hayata geçireceğiz. 1.6 milyar liralık arz yapacağız. Her şeye rağmen yatırım yapmaya devam edeceğiz" dedi. Elmas, 6 projede 2 bin kişilik istihdam yarattıklarını belirterek, "Dolaylı istihdam çok daha yüksek olacak" dedi. Elmas, şu anda toplamda yürüttükleri 3 bin 200 konut ve ofislik bir portföyleri olduğunu ve bunun süreklilik arz ettiğini kaydederek, bir taraftan teslimat yaparken diğer taraftan yeni projelerin eklendiğini söyledi. Bu yıl boyunca İdilia, Tilia, Axis İstanbul ve Vitrin projelerinden ofis ve konutları teslim ettiklerini anımsatan Elmas, "İlk 9 ayda 551 konut satışı gerçekleştirdik. 2016 hedefimiz 1.300 konut ve ofis teslim etmeyi hedefliyoruz. Ayrıca bir de AVM teslim ettik" ifadelerini kullandı.

1.300 KONUTLUK 4 YATIRIM

Elmas, 2016'daki konut satış hedeflerinin 850 adet olduğunu kaydederek, "Son çeyrekteki 1.300 konutluk 4 projenin toplam değeri 1 milyar lira" dedi. Gelecek yılın mart ayında Emlak Konut GYO'nun ihalesinden kazandıkları Bahçekent'i hayata geçireceklerini dile getiren Elmas, burasının 1.250-1.300 konutluk olacağını bildirdi. Elmas, 2017 Ocak'ta Mersin- Gülnar'da Elmalı RES projelerini devreye alacaklarını, ancak gayrimenkulün her zaman kendileri için ilk planda olduğunu söyledi.

İLK 9 AYDA YÜZDE 15 BÜYÜDÜK

Elmas, ilk 9 ayda yüzde 15 büyüdüklerini ifade ederek, sadece konutlardan 310 milyon lira ciro yaptıklarını söyledi. Yılsonu 600 milyon lira ciro hedeflediklerini belirten Elmas, "Geçen yılki ciromuz 535 milyon liraydı. 2017 için ciro hedefimiz ise 730 milyon lira" şeklinde konuştu. Sur Yapı'nın 24 yılık bir firma olduğunun altını çizen Elmas, "Üretimden satış geliştirmeye ve pazarlamaya bütün süreci kendimiz yürütüyoruz. Bu yüzden İstanbul'un farklı ilçelerinde rahat bir şekilde proje hayata geçirebiliyoruz" ifadelerini kullandı.

Sabah


Haber Dünya'da şöyle yer aldı


 Sur Yapı, ilk 9 ayda geçen yılın aynı dönemine göre ciroda yüzde 15 büyüdü. Şirket, sadece konutlardan 310 milyon lira ciro yaptı. Yıl sonu 600 milyon lira ciro hedeflediklerini ve geçenyılki cirolarının 535 milyon lira olduğunu aktaran Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, 2017 için ciro hedeflerinin 730 milyon lira olacağını vurguladı. Şu anda toplamda yürüttükleri 3 bin 200 konut ve ofıslik bir portföyleri olduğunu ve bunun süreklilik arz ettiğini kaydeden Elmas "Bir taraftan teslimat yaparken diğer taraftan yeni projelerin ekleniyor. İlk 9 ayda 551 konut satışı gerçekleştirdik. 2016 hedefimiz 1.300 konut ve ofis teslim etmeyi hedefliyoruz. Ayrıca bir de AVM teslim ettik. 2016 yılındaki konut satış hedefimiz 850 adet ve 6 proje sunmuş olacağız. Son çeyrekteki 4 projenin toplam değeri 1 milyar lira. 1.300 konutluk 4 proje" diye konuştu. Gelecek yılın mart ayında Emlak Konut GYO'nun ihalesinden kazandıkları Bahçekent projelerini hayata geçireceklerini dile getiren Elmas, "1.250-1.300 konutluk olacak. İhale rakamının 600 milyon lira. Yani biz önümüzdeki süreçte 2017'nin ilk çeyreğine kadar 2 bin 550 konutluk projeyi hayata geçireceğiz. 1,6 milyar liralık arz yapacağız. Her şeye rağmen yatırım yapmaya devam edeceğiz" dedi. Elmas, seçimler, koalisyon girişimleri, hükümet değişimlerine rağmen ülkenin dinamiklerinin sağlam olması ve son 14 yüda yapılan reformlar sayesinde süreçleri kısa zamanlarda atlatarak Türkiye'nin yoluna devam ettiğini aktardı. Elmas, inşaat sektörünün performasımn ve konut satışlarının 2014'te 2013'den, 2015'te de 2014'ten daha iyi geçtiğini belirterek, 2016'nın ise şu anda 2015 ile paralel seyrettiğini son 2 aydaki performansla geçen yılın önüne geçilebileceğini vurguladı

Dünya

Geri Dön