24 / 04 / 2024

Sur Yapı Adapark'ı Aydın Örme'nin eski fabrikasına yapacak!

Sur Yapı Adapark'ı Aydın Örme'nin eski fabrikasına yapacak!

Altan Elmas, Aydın Örme'nin eski fabrikasının yerine yeni bir konut projesi inşa edeceklerini söyledi



Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Sancaktepe'de Aydın Örme'nin eski fabrikasının yerine 200 milyon dolar değerinde Adapark adlı yeni bir konut projesi inşa edeceklerini açıkladı.

Elmas, Adapark'ın, 51 bin metrekare üzerine üç etap halinde inşa edileceğini ve projenin yüzde 75'inin yeşil alana ayrılacağını söyledi.

Su göletleri ve adacıklardan oluşacak Adapark'ın 55 metrekarelik 1+1'lerden, 284 metrekarelik 5+1'lere kadar farklı daire seçenekleriyle satıldığını ifade eden Elmas, daire fiyatlarının ise 134 bin ile 534 bin lira arasında değiştiğini bildirdi.

Toplam 1012 dairelik Adapark'ta, birinci etabın yüzde 20'sinin satıldığını kaydeden Elmas, "İlk etapta 284 dairemiz var. Çok kısa bir sürede bitecek gibi gözüküyor. Yıl sonuna kalmaz" dedi.

60 ay vadeye yüzde 0.73 faiz
Daire bedelinin yüzde 1'inin peşin alınacağını, yüzde 30'unun 12, 24 ve 36'ncı aylarda tahsil edileceğini, kalan yüzde 70'lik bölüm içinse banka kredisi kullanılacağını kaydeden Elmas, "Konut kredisi faizi 60 ay için yüzde 0.73, 120 ay için yüzde 0.94 olacak" dedi. Altan Elmas, birinci etabın anahtarlarını Kasım 2011'de teslim edoeceklerini ifade ederek, "Krizin psikolojik etkileri bitti. Vatandaş bankadaki parasını çekip gayrimenkule yatırıyor" dedi.

Gayrimenkul şirketi kurdu
Arazi sahibi Aydın Örme Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aydın ise "Proje, üçüncü ve ikinci köprü arasında kalıyor. Çekmeköy, Ataşehir'den sonra en büyük konut alanı olacak" dedi.
Aydın Gayrimenkul şirketiyle gayrimenkul sektörüne girdiklerini bildiren Aydın, Memorial markasıyla Azerbaycan'a hastane yapmayı düşündüklerini, hastane konusunda ortaklık için yabancı yatırımcılarla görüştüklerini açıkladı.
Milliyet

0216 364 90 70
www.adapark.com.tr

İlgili haber:

Bankadaki paralar gayrimenkule gidiyor

Adapark'ta 134 bin TL'ye! 1340 TL peşinatla!

Adapark 30 Eylül'de satışta! 120 bin TL'den başlayan fiyatlarla!

Adapark resmen satışta! 120 bin TL'den başlayan fiyatlarla!

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

200 milyon dolarlık yeni proje AdaPark

Sur Yapı, İstanbul'un yeni çekim merkezi Sancaktepe'de `AdaPark' isimli yepyeni bir projeye imza atıyor.

Sur Yapı'nın bugüne kadar gerçekleştirdiği en büyük proje yatırımlarından biri olan AdaPark'ta 51 bin metrekare net arsa üzerine 1012 konut olarak inşa edilecek. AdaPark'ın tanıtım toplantısı Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Sur Yapı Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Elmas ve Aydın Örme Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aydın'ın katılımıyla yapıldı. Toplantıda konuşan Altan Elmas, Adapark'ın Sur Yapı'nın en büyük projelerinden biri olacağını belirtti.

Elmas "Sancaktepe'de inşa edilecek olan AdaPark'ın arazi sahibi olan Aydın Örme ile yaptığımız bu işbirliğinin çok güzel sonuçlar yaratacağına inanıyoruz. AdaPark'ın yatırım değeri 200 milyon dolar. Dairelerin fiyatları ise 134 bin- 534 bin lira aralığında olacak" dedi. Projenin başlaması ile birlikte sunulan ilk kampanya ile müşteriler yüzde 1'ni peşin olarak verebilecek, yüzde 30'unu 12-24 ve 36. aylarda olmak üzere 3 yılda ödeyebilecek. Kalanı ise 120 ay vadeye kadar banka kredisi ile ödeyebilecek.
Star

Aydın Örme fabrikası 200 milyon $'a 1012 konuta ev sahipliği yapacak

Sur Yapı, Ümraniye'ye bağlı Sancaktepe'de Aydın Örme Grubu ortaklığıyla 200 milyon dolarlık bir konut projesi başlatıyor. Aydın Örme'nin eski fabrika arazisine inşa edilecek 1012 dairelik AdaPark projesi, yüzde 1 peşinat avantajıyla sunulacak

Mahalle İstanbul, Dora Park, Greenium, Villa Sera, Selvice Evleri gibi konut projeleriyle adını duyuran Sur Yapı, şimdi İstanbul Sancaktepe'de Aydın Örme Grubu'yla ortak olarak 200 milyon dolarlık bir yatırımla toplam 3 etaptan ve bin 12 daireden oluşan AdaPark ismiyle yeni bir proje başlatıyor. 51 bin metrekarelik bir alanda toplam 4 yılda tamamlanacak AdaPark'ın 284 konutluk ilk etabının Kasım 2011 yılında bitirileceği açıklandı.

Sancaktepe'de Aydın Örme Grubu'na ait eski fabrika binasının bulunduğu arazide inşa edilecek olan proje ile ilgili olarak bilgi veren Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, sektörde işlerin iyiye gitmeye başladığını belirterek "Bankada parası olanlardan gayrimenkule hızlı bir kayış var. Hatta peşin para indirimi talebiyle gelen ciddi sayıda müşteri var. Talepteki bu artış fiyatlara da yansıyacaktır. Uzun zamandır fiyatlar üzerinde baskı vardı" dedi.

Yüzde 20'si satıldı

Projenin ön satış aşamasında 2 haftada yüzde 20'sinin satıldığını söyleyen Elmas, "Yıl sonuna kalmadan ilk etabın tümünün satılacağını umuyoruz. İkinci etabın satışlarına ise 2010'da başlayacağız" diye konuştu. Arazi sahibi Aydın Örme Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aydın ise bu proje ile sağlık, tekstil ve perakendenin ardından gayrimenkul geliştirme işine girdiklerini belirterek, "Projeyi gelir paylaşımı ile yürüteceğiz" açıklamasını yaptı.

Kağıthane'ye AVM yapacağız enerjiye gireceğiz

Altan Elmas, arsa stokları üzerinde yeni projeler de planladıklarını belirterek, "İlk aşamada İstanbul Çamlıca'nın eteklerinde 150 bin metrekarelik bir araziye bin 200 konut ve ticari ünitelerden oluşan bir proje yapacağız. Kağıthane'de ise AVM projesi var gündemde. Enerjide ise 2 rüzgar santralı lisansımız var" dedi.
Vatan

Işığı gördü, AdaPark'a tuğlaları dizmeye başladı

Sur Yapı, 200 milyon dolarlık yatırımla İstanbul Sancaktepe'de bin 12 konutluk AdaPark projesine başladı. Daire fiyatları 134 bin ile 534 bin lira arasında değişiyor

Sur Yapı, İstanbul Sancaktepe'de Aydın Örme Grubu'na ait 51 bin metrekarelik arazi üzerine bin 12 konutluk AdaPark projesine başladı. Yaklaşık 200 milyon dolarlık yatırımla hayata geçecek projede daire fiyatları 134 bin TL ile 534 bin TL arasında değişiyor. Adapark tanıtım toplantısında konuşan Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, projeyi Aydın Gayrimenkul ile gelir paylaşımı esasına göre gerçekleştireceklerini belirterek, "Ekonomik krizin psikolojik etkisi bitti. 2009 Mart'tan bu yana net bir düzelme var. Bu gayrimenkul sektörü için de geçerli. İki yıldır bu proje üzerine çalışıyorduk. AdaPark Projesi en büyük projelerimizden biri. 3 hafta önce ön satışlara başladık. Kısa sürede ilk etaptaki 284 konutun yüzde 20'sini sattık. Bunda Merkez Bankası'nın faiz indirimi ve insanların paralarını gayrimenkule yönlendirmelerinin etkisini görüyoruz" dedi.

İLK ETAP KASIM 2011'DE
Elmas, İstanbul'un yeni çekim merkezlerinden Sancaktepe'de hayata geçirecekleri AdaPark projesinin 3 etaptan oluşacağını ve 1. Etap'ta 284, 2. Etap'ta 160 3. Etap'ta ise 568 daire olmak üzere toplam bin 12 konuttan oluşacağını açıkladı. Kasım'da inşaatına başlanacak projenin ilk etabının Kasım 2011'de, tamamının ise 48 ay sonunda tamamlanması öngörülüyor. 1+1'den 5+1'e kadar farklı daire seçeneklerinin bulunduğu projede daireler ankastre eşyaları ile birlikte anahtar teslimi olarak sahibine verilecek.

Aydın Örme, Adapazarı'na taşıdığı ilk fabrika yerinde gayrimenkule girdi

Aydın Örme Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aydın, Adapark arsasının ilk fabrikalarının kurulduğu alanlar olduğunu, fabrikaları Adapazarı'na taşıyarak konut alanları arasında kalan araziyi Sur Yapı ile birlikte değerlendirmeyi tercih ettiklerini söyledi. Aydın Gayrimenkul adında bir şirket kurduklarını ifade eden Aydın, "Böylece gayrimenkul sektörüne adım attık. Bu şirket ile arsa ve gayrimenkul projeleri geliştirmeye devam edeceğiz" dedi. Memorial Sağlık Yatırımları A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı da olan Aydın, Azerbaycan'da hastane yapmayı düşündüklerini belirtti. Aydın, ev tekstilinde "English Home" markasını geliştirmeye devam ettiklerini, gelecek yıl bayan iç giyim mağaza zinciri kurma planları olduğunu söyledi.

'Enerji alanında aktif olacağız'
 
Enerji sektöründe de rüzgâr enerjisine yatırımlarını sürdürdüklerini anlatan Elmas, "Balıkesir ve Mersin'de 160 megavatlık ön izinlerimizi aldık. Çalışmalarımız devam ediyor. Hidroelektrikle de ilgileniyoruz'' diye konuştu. Elmas, ''Çamlıca sırtlarında 150 bin metre karelik bir arazimiz var. Burada da bin 200 konutluk proje düşünüyoruz" dedi
Sabah

Sancaktepe'ye 200 milyon dolar yatacak, `Adapark' yükselecek
 
Sur Yapı, tekstil, sağlık ve perakende sektöründe faaliyet gösteren Aydın Örme Grubu ile Sancaktepe'deki arazisi üzerine 1012 konutluk `Adapark' yapmak üzere ortak oldu. Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, "Projeye 200 milyon doların üstünde yatırım yapacağız. Önümüzdeki dönemde 1000 konutluk projeler yerine 5 bin konut gibi daha büyük projeler tasarlıyoruz" dedi.

GAYRİMENKUL sektöründe 17 yıldır faaliyet gösteren ve bugüne kadar 2 milyon 200 bin metrekare alan üzerinde inşaat gerçekleştiren Sur Yapı, yeni konut projesi Adapark'ı, Sancaktepe'de Aydın Örme Grubu'na ait arazide hayata geçiriyor. Projeye 200 milyon doların üstünde yatırım yapacaklarını söyleyen Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, "Proje, Aydın Örme Grubu'na ait 51 bin metrekarelik arazide gelir paylaşım ortaklığı ile gerçekleştiriyoruz. Toplam üç etaptan ve 1012 daireden oluşacak. 284 konutluk ilk etabı Kasım 2011'de bitirmeyi planlıyoruz. 2010 yılında da yatırımlara hız kesmeden devam edeceğiz. Bayrampaşa ve Çamlıca'da konut, ticari ünite ve ofisten oluşacak iki farklı projeyle Kağıthane'de 30 bin metrekare kiralanabilir alana sahip alışveriş merkezini gerçekleştireceğiz" dedi.

134 bin liradan başlıyor

Adapark'ın firmanın en büyük projesi olacağını dile getiren Elmas, "Projede 55 metrekare 1 oda 1 salondan 284 metrekare 5 oda 1 salona kadar farklı daire seçenekleri bulunuyor. Dairelerin fiyatları ise 134 bin TL'den başlayıp 534 bin TL'ye kadar çıkıyor. Satışlara üç hafta önce başladık. 284 dairenin yer aldığı birinci etabın yüzde 20'si satıldı" dedi.

Yüzde 25 değer kazanacak

"2 milyon metrekare olan A sınıfı ofislerin 200 bin metrekaresini biz yaptık" diyen Elmas şöyle devam etti: "Adapark'ta dairelerin yanı sıra çarşı bölümü olarak planladığımız bir de ticari alan bulunacak. Buranın kiralamasını da biz yapacağız. Konutların yüzde 60'ını banka kredili olarak satıyoruz. Adapark projesinden şimdi ev alanlar yüzde 20-25 oranında değer kazanabilecek."

5 bin konutluk projeler

Elmas, şirketin arsa stokları üzerinde yeni projeler de planladıklarını belirterek şu bilgileri verdi: "Artık 1000 konutluk projeler yerine 5 bin konut gibi daha büyük projeler tasarlıyoruz. Şu anda elimizde önemli arsa stoklarımız var. Biri İstanbul Çamlıca'nın eteklerinde 150 bin metrekarelik bir arazi. 1200 konut ve ticari ünitelerden oluşan bir proje yapacağız bu arazi üzerinde. Kağıthane'de ise 75 bin metrekare üzerinde bir AVM projesi var gündemde. Bayrampaşa'da Vatan Caddesi'nin devamında da 45 bin metrekarelik arazimizde konut ve ticari ünitelerden oluşan bir proje gerçekleştireceğiz ve 2010'a yetişeceğini umuyoruz."

Bankada parası olanlar faize değil gayrimenkule yöneldi

SUR Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Mart 2009'dan bu yana konut ve inşaat sektöründe net bir düzelme olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Özellikle banka faizlerinin yüzde 1'in altına inmesiyle birlikte bu iyileşmenin ciddi bir ivme kazandığını söyledi. Merkez Bankası'nın gösterge faizlerini yüzde 7.5'a kadar çekmesiyle beraber bankada parası olanlar faizden ziyade gayrimenkule yöneldi. Peşin ödeme indirimi talebiyle gelen ciddi sayıda müşteri var."

Enerji yatırımları

Enerjiİktörüne girme yönünde adımlar attıklarını ifade eden Altan Elmas: "Gayrimenkul ve inşaat işi dışında şimdi enerji sektörünün de ucundan tutmaya başladık. Balıkesir ve Mersin'de olmak üzere toplam 160 megawat gücünde iki rüzgar enerjisi santrali lisansımız var. Hidroelektrik santral işi içinde lisans satın alma girişimlerimiz sürüyor" dedi.

Aydın Gayrimenkul'ü kurdu

ADAPARK'ın ortağı ve arazi sahibi Aydın Örme Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aydın, yeni kurdukları Aydın Gayrimenkul şirketiyle gayrimenkul sektörüne ilk defa girdiklerini söyleyerek, "Bu arsa çok değerli bir gayrimenkuldü ve bu şekilde bir ortaklığa girerek daha iyi değerlendireceğimizi düşündük. Daha da önemlisi bu proje ile gayrimenkul işine de ilk adımımızı atmış olduk. Biz işin inşaat değil, ağırlıkla gayrimenkul geliştirme tarafında olacağız ve bu şekilde arsa yatırımlarımız da devam edecek. Bu işi yapmak üzere de Aydın Gayrimenkul adında bir şirket kurduk. Nitekim Adapark projesini de Aydın Gayrimenkul olarak yürüteceğiz" dedi.

Hastane yatırımları için yabancılarla görüşüyoruz

AYNI zamanda Memorial Sağlık Yatırımları A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olan Yaşar Aydın, gelecekteki yatırım planlarını da aktardı. Aydın şunları söyledi: "Hastanelerimize yurt dışından gelen hastaların oranı yüzde 10'u aştı. Yabancı yatırımcılar, Türkiye'de işbirliği yapacak en az 200 yataklı hastane deneyimi olan şirketler arıyor. Azerbaycan'da da hastane yapmayı düşünüyoruz" dedi.
Hürriyet

Sur Yapı AdaPark evlerinin temelini attı

Sur Yapı, İstanbul Sancaktepe'de 51 metrekarelik arazi üzerine bin 12 konutluk AdaPark projesine başladı. Yaklaşık 200 milyon dolarlık yatırımla hayata geçecek projede, daire fiyatları 134 bin TL ile 534 bin TL arasında değişiyor. Sur Yapı Başkanı Altan Elmas, "Krizin psikolojik etkisi bitti. 2009 Mart'tan bu yana net bir düzelme var. Bu gayrimenkul sektörü için de geçerli. İki yıldır bu proje üzerinde çalışıyorduk. 3 haftada ilk etaptaki 284 konutun yüzde 20'sini sattık. Bunda faiz indirimlerinin etkisi var" dedi.
Takvim


Geri Dön