26 / 04 / 2024

Sur Yapı Antalya kentsel dönüşüm projesi Haziran'da başlıyor!

Sur Yapı Antalya kentsel dönüşüm projesi Haziran'da başlıyor!

Sur Yapı'nın Antalya Kepez-Santral bölgesinde hayata geçireceği kentsel dönüşüm projesine bir haftada 16 bini aşkın talep geldi. Projenin inşaat çalışmaları Haziran ayında başlayacak.



Yeni projelerine hızla devam eden Sur Yapı, Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Antalya Kepez-Santral kentsel dönüşüm projesinin inşaat çalışmalarına Haziran ayında başlayacak. Proje için dönüşüm tesisi kurduklarını ifade eden Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, "Kentsel dönüşüm alanında çıkan molozlar dönüştürülüp yolların altyapılarında kullanılıyor. 260 bin metrekarelik yeşil alanı olan bir proje ortaya çıkacak" dedi.


Sur Yapı Antalya kentsel dönüşüm projesinde ön talep toplanmaya devam ediyor. 19 bin yeni konutun inşa edileceği proje 1 milyon 300 bin metrekarelik alanı kapsıyor. 


Antalya, İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Eskişehir, Konya, Afyon, Isparta, Balıkesir gibi illerden yoğum talep gören Sur Yapı Antalya kentsel dönüşüm projesine gelen talep 16 bini aştı. 


Kentsel dönüşüm projesiyle Antalya’ya katma değer sağlamayı hedeflediklerini belirten Elmas, "Projede konutların yanı sıra kültürel alanlar, dev şehir parkı, sağlık tesis alanları, eğitim alanları, camiler, ofisler ve ticari alanlar bulunacak. Haziran ayı içerisinde de ruhsatımızı alarak inşa sürecine başlamayı hedefliyoruz” dedi.


Ruslar harekete geçer 

Rusların konut alımını tekrar harekete geçirmek istediklerini kaydeden Elmas, "Bu projeyle İranlı turistlerin de ilgisini çekeceğimizi düşünüyorum. Projemiz hem konum hem de olanakları itibariyle yabancılar için karlı bir yatırım olacak" şeklinde konuştu. 


260 bin metrekare yeşil

Projede 260 bin metrekare yeşil alanın bulunacağını söyleyen Elmas, "Arazide bulunan 10 bin 764 araç sökülüp tekrar dikilecek. Bunun dışında projede 260 bin metrekare yeşil alan bulunacak. Öte yandan proje alanından çıkan 114 ton odun ve ahşap, yakacak olarak ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Bu anlamda örnek ve çok çevreci bir kentsel dönüşüm meydana gelmiş olacak. Projede bölgede yaşayan sokak hayvanları için ise bir yaşam alanı oluşturulacak” ifadelerinde bulundu.


Hürriyet 



Geri Dön