28 / 03 / 2024

Sur Yapı'dan 2.7 milyar TL'lik 8 yeni proje geliyor!

Sur Yapı'dan 2.7 milyar TL'lik 8 yeni proje geliyor!

Sur Yapı, ‘verimlilik yılı’ olarak ilan ettiği 2017 yılında 2.7 milyar lira yatırımla İstanbul’un 6 farklı bölgesinde 8 proje hayata geçirecek. Böylece Sur Yapı, 2 bin 700’ün üzerinde yeni konut ve ticari alan üretecek.



Sur Yapı, ‘verimlilik yılı’ olarak ilan ettiği 2017 yılında 2.7 milyar lira yatırımla İstanbul’un 6 farklı bölgesinde 8 proje hayata geçirecek. Böylece Sur Yapı, 2 bin 700’ün üzerinde yeni konut ve ticari alan üretecek


2016 yılında 650 milyon lira ciro elde eden Sur Yapı, 2017 yılının verimlilik yılı ilan etti. Yeni yılda ciro beklentisini artıran Sur Yapı, 2017 yılında 1 milyar 100 milyon lira ciroya ulaşmayı hedefliyor. Sur Yapı, bu yıl Avrupa yakasında Topkapı, Kağıthane, Bahçekent’te ve Anadolu yakasında Sancaktepe, Koşuyolu, Maltepe’de 8 yeni projeye başlayacak. 2.7 milyar lira yatırım değeri bulunan 8 projede 2 bin 558 konut ve 148 ticari alan olmak üzere toplam 2 bin 706 bağımsız bölüm satışa çıkarılacak. Geçen yıldan satışı devam eden projelerle birlikte 3 bin 531 adet bağımsız bölüme ulaşacak olan Sur Yapı, 2017 yılında 3.6 milyar liralık portföy yönetecek.



Anadolu’daki yatırım arayışlarını da hızlandıran Sur Yapı, Bursa, İstanbul ve  İzmir  haricinde farklı bir ilde daha yatırım yapmak için çalışmalarına devam ettiğini açıkladı. İzmir yatırımına da hız kazandırmayı hedefleyen Sur Yapı’nın, projelendirme çalışmalarına devam ettiği kaydedildi.


‘Hız kesmiyoruz’


Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, “2017 yılı 2016’dan daha iyi bir yıl olacak. Bu yıl yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. 2017 yılı için şu ana kadar planladığımız projelerle toplam 2 bin 706 konut ve ticari alan üreteceğiz. Böylece 2.7 milyar liralık ilave yatırımı ekonomimize kazandırmış olacağız” dedi.


Son bir yılda 1800 bağımsız bölümün anahtarlarını teslim eden Sur Yapı, 2017 yılında da teslimlerine devam edecek. Sur Yapı, Marka projesinin rezidansları, Sultanbeyli’de bulunan İlkbahar projesi ve Güneşli’de yer alan Mirage Rezidans projesinin teslimleriyle birlikte 860 milyon dolarlık yatırımı sahiplerine teslim edileceği açıklandı.


‘Sektör büyüyecek’


Bürokratik engellerin kalkmasıyla sektörde yatırımların artacağını söyleyen Altan Elmas, “Bürokrasimizde köklü bir bakış açısı var. Yatırımların devamı için bu bakış açısı değişmeli. Yatırıma başlamak isteyen bir firma uzun yıllar sürebilen bürokrasiye maruz kalabiliyor. Öte yandan bu yıl sektör olarak KDV düzenlemesi bekliyoruz” dedi. Elmas ayrıca Avrupa’ya oranla çok yüksek olan uzun vadeli borçlanmadaki kredi faiz oranlarının düşmesi gerektiğini vurguladı. Elmas, “Özel sektör için büyük önem arz eden bu durum ile ilgili gerek kamu, gerek özel bankacılık sektörüne büyük görev düşüyor. Yatırımcının önü açılmalı, yıllık yüzde 17’lerdeki fahiş faiz oranlarının aşağıya çekilmesi yatırımcının da şevkini arttıracaktır” diye konuştu.


Perakende ve enerji tam gaz!


Perakende sektöründe büyümesini sürdüren Sur Yapı, 13 Nisan 2017 tarihinde Bursa Nilüfer’de yer alan Marka Alışveriş Merkezi’nin açılışını gerçekleştirecek. Bursa’nın en fazla mağazaya sahip alışveriş merkezi olan Marka Alışveriş Merkezi ile Sur Yapı, 3 bin kişiye de istihdam sağlayacak.


Sur Şirketler Grubu bünyesinde yer alan Sur Enerji ise Mersin Silifke’de bulunan Elmalı RES santralini 2017 yılının ilk aylarında devreye alacak. Eylül ayında ise Kurtini RES santralini devreye almayı planlayan Sur Enerji, iki santral ile 180 milyon liralık enerji yatırımını faaliyete alacak.


Milliyet


Geri Dön