26 / 04 / 2024

Sur Yapı'dan Ümraniye’ye 225 milyon liralık yatırım!

Sur Yapı'dan Ümraniye’ye 225 milyon liralık yatırım!

Gayrimenkulde öncü firmalar arasında gösterilen Sur Yapı yeni projelerine başlıyor. Şirket, Ümraniye’deki yeni projesi için 225 milyon lira yatırım yapacak.



20 yıl önce Ümraniye’de yatırıma başlayan Sur Yapı bölgenin geleceğine güveniyor ve yeni projeler için çalışıyor. Ümraniye’de 18 ulusal ve uluslararası markanın ofis ve iş merkezini, 5 konut projesi ve bir alışveriş merkezi hayata geçirdiklerini ve 2026 bağımsız bölüm inşa ettiklerini söyleyen Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkam Altan Elmas yeni proje müjdesi de verdi. Yeni projelerinin Exen İstanbul’un karşısında bulunan arazide yükseleceğini ve 225 milyon lira yatırım yapacaklarını belirten Elmas, “2017 yılının son çeyreğinde satışa çıkmayı hedeflediği proje, geniş metrekareye sahip konutları ile dikkat çekecek. 147 metrekareden başlayan evler 2+1, 3+1, 4+1 ve 5+1 formlarıyla geniş ailelere ve oturumcuya hitap edecek. Az katlı, yatay mimari ile inşa edilecek proje, modern konak tarzı yaşamın izlerini taşıyacak. Projede sakinlerinin günlük ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri ticari alanlar da yer alacak” dedi.


ULAŞIMI KOLAY 

Projenin mimarisinin yam sıra lokasyon avantajıyla da öne çıkacağım belirten Elmas, “Proje, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün tam ortasında yer alıyor. Merkezi konumu ile İstanbul’un hemen her ilçesine rahatlıkla ulaşımın sağlanacağı proje, toplu ulaşım araçlarının da yam başında bulunuyor. Proje geniş yeşil alanlarının yanı sıra sosyal donatıları ile de avantaj sağlayacak. Exen İstanbul’a komşu olacak proje, Sur Yapı’nın Ümraniye’deki 6’ncı konut projesi olacak” dedi.


Sur Yapı, geçtiğimiz yıl Ümraniye’de yapımına başladığı Şehir Konakları projesi ile bölgeye değer katmayı hedefliyor. 200 milyon TL yatırım değeriyle 13 dönüm arazi üzerine inşa edilen Şehir Konakları konut projesinde 28 farklı metrekare seçeneğinden oluşan 208 adet daire bulunuyor. Konak mimarisinin çağdaş yorumu ile tasarlanan proje 5 katlı bahçe konaklarıyla dikkat çekiyor. Altan Elmas; “Ümraniye’de 2012 yılında inşa ettiğimiz Metrogarden konut projesini 1,5 ay gibi kısa bir sürede satarak son derece memnun edici bir sonuca ulaşmıştık. 2014 Eylül ayında da modern bir mimariyle hizmete açtığımız, 8 milyondan fazla ziyaretçiyi ağırladığımız Metrogarden AVMüe de bölgeye değer kattık. Konut projesi Şehir Konakları ile de bölgeye yeni bir soluk getirdiğimize inanıyoruz. Projemiz, Metrogarden AVM’ye ve metro hattına adım mesafesinde. Böylelikle sakinlerimiz otomobillerini dahi kullanmaya gerek duymadan'kolaylıkla tüm ihtiyaçlarım giderebilecekler. Şehir Konakları projemize yakın konumda, 55 bin metrekare kapalı alana sahip, 400 yataklı Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi de yakın zamanda hizmete girdi” dedi.


METROGARDEN AVM BÜYÜYOR 

SUR Yapı, 2014 yılı Eylül ayında Ümraniye, Sancaktepe ve Çekmeköy ilçelerinin kesişim noktasında Metrogarden AVM’yi ziyaretçileri ile buluşturdu. Bölgenin ilk AVM’si olma özelliğine sahip Metrogarden AVM, 400 milyon dolar yatırım değerine sahip. Her geçen yıl ziyaretçi sayısını katlayarak arttıran Metrogarden AVM, yüda ortalama 8 milyon ziyaretçi sayısına ulaştı. Metrogarden AVM’nin Eylül 2014’ten bu yana 250 milyonun üzerinde ciro gerçekleştirdiğini belirten Elmas,”Her yıl yüzde 30 seviyesinde ciro ve ziyaretçi sayısını arttı. Sur Yapı, Metrogarden AVM’nin başarısının yanı sıra bölgenin hem yaşam alanı hem de iş alanı olarak kullanımının artması üzerine projeyi büyütme kararı aldı. Sur Yapı projeye 45 bin metrekare inşat alanında 15 bin metrekare kiralanabilir alan ekleyecek” dedi.




Hürriyet


Geri Dön