28 / 03 / 2024

Sur'da yol yapım çalışmaları devam ediyor!


Sur ilçesi kırsal mahalle yollarına 7 milyon 400 bin lira kaynak ayıran Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, ilçenin mahalle ve grup mahalle yollarında 175 kilometrelik yol çalışmasını sürdürüyor.



Diyarbakır Büyükşehir Yol Yapım, Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, kırsal mahalle ve grup mahalle yollarında çalışmalarını sürdürüyor. Sur ilçesi kırsal mahalle yollarına 7 milyon 400 bin TL kaynak ayıran Büyükşehir Belediyesi, bu yıl ilçenin mahalle ve grup mahalle yollarında 145 kilometrelik yolu 1 ve 2. kat asfalt sathi kaplama, 30 kilometrelik yolu ise stabilize yaparak tamamlayacak. Ekiplerin, Büyükakören-Özekli, Alibardak-Karacaören, Sati-Boztepe ve Sati-Zorova mahalle yolları, Çubuklu-Beybulak-Sarıkaş ve Karaçimen grup mahalle yollarında 1. kat asfalt sathi kaplama çalışmaları devam ederken, Ağaçlıdere,Karaçimen-Mecnesar-Konacık, Hanefi-Kervanpınar-Sarılar, Erimli Havacılar ve Karabaş-Hacıosman-Bahçecik-İzettin-Balpınar grup mahalle yolları ile Nefirtaş, Ziyaret ve Yazılıpınar mahalle yolarında 2. kat asfalt sathi kaplama çalışmaları da sürüyor. Çalışmalar kapsamında, bu yıl diğer yıllardan farklı olarak 1. kat asfalt sathi kaplaması tamamlanan yollarda 2. kat asfalt sathi kaplama çalışması yürütülüyor. Silvan-Mardin bağlantısı açısından önemli bir yol olan Karaçalı-Bağıvar mahalle grup yolunda da çalışmalarını sürdüren ekipler, 12,8 kilometre uzunluğundaki yolun 1. ve 2. kat asfalt sathi kaplamasını ağustos ayı sonuna kadar tamamlamayı hedefliyor.


“80 kilometre yola 2. kat asfalt serilecek”

Çalışmalar hakkında bilgi veren Yol Yapım Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı Kırsal Mahalle Hizmetleri Şube Müdürü Kendal Okutucu, Sur ilçesinde 65 km 1. kat asfalt yapım çalışmasının sürdüğünü belirterek, “Geçen yıl yaptığımız 80 kilometreye yakın asfaltlamanın 2. kat asfalt sathi kaplaması bu yıl içinde yapılacak. Ayrıca 30 kilometreye yakın stabilize yol çalışmamız var. Sur ilçesinde yapacağımız asfalt çalışmalarının toplam maliyeti 7 milyon 400 bin TL’dir” dedi. Çalışmaların sürdüğü Karaçalı-Bağıvar Grup Yolu hakkında bilgi veren Okutucu, “Bu yol, özellikle Silvan ile Mardin yollarının bağlantısı açısından önemli bir yolumuzdur. Ayrıca grup yolu üzerinde bulunan ve bu yolu dolaylı olarak kullanan 30’a yakın mahalle bulunmaktadır. Yolun toplam uzunluğu 12,8 kilometredir. Bu yolun 1. kat asfaltlama çalışmalarını üç ya da dört gün içinde tamamlayacağız. Ardından 10-15 gün ara verip yolun 2. kat asfalt çalışmasını yapacağız” diye konuştu. Karaçalı-Bağıvar mahalle grup yolunun 2016 yılı yatırım programında bulunduğunu ve eylül ayında bitirilmesinin tamamlandığını kaydeden Okutucu, “Biz bu yıl ihalelerimizi çok erken yaptık. Tam sathi kaplama yapacak mevsimdeyiz. Bu yüzden yolu tasarlanan tarihten önce tamamlayacağız” ifadelerinde bulundu. “1. ve 2. kat asfaltı artık aynı yıl içinde yapacağız” Sur ilçesi kırsal mahallelerde asfaltlama çalışmalarını ağustos ayı sonunda tamamlanacağını ifade eden Okutucu, şunları kaydetti: “Geçmiş yıllarda farklı olarak bu yıl sathi kaplama çalışmalarımızı 2 kat yapıyoruz. Bu çalışmayı aynı yıl içinde tamamlıyoruz. Geçmiş yıllarda 1. katı yapılırdı, 1 sene sonra 2. katı yapılırdı. Biz özellikle bu sene ve bundan sonrada öyle yapmayı düşünüyoruz, çünkü verim ve randıman aldık. Bütün asfalt sathi kaplama çalışmalarımızı 2. kat yapacağız.” Kırsal Hizmetler Şube Müdürlüğü, bu yıl kırsal mahalle ve grup mahalle yollarında 1250 km yol çalışması yürütecek. Bunun 400 kilometresinde 1. kat asfalt, 457 kilometresinde 2. kat asfalt, 415 kilometresinde stabilize, 15 bin metrekaresinde parke çalışması yürütülecek ve 42 adet menfez yapacak.


Milliyet 

Bu haber Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde şu şekilde yer aldı


Sur ilçesi kırsal mahalle yollarına 7 milyon 400 bin lira kaynak ayıran Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, ilçenin mahalle ve grup mahalle yollarında 175 kilometrelik yol çalışmasını sürdürüyor. Belediye, Sur’un mahalle ve grup mahalle yollarındaki asfalt, sathi kaplama ve stabilize yol çalışmasını ağustos ayı sonunda tamamlamayı hedefliyor.


Diyarbakır Büyükşehir Yol Yapım, Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, kırsal mahalle ve grup mahalle yollarında çalışmalarını sürdürüyor.


Sur ilçesi kırsal mahalle yollarına 7 milyon 400 bin TL kaynak ayıran Büyükşehir Belediyesi, bu yıl ilçenin mahalle ve grup mahalle yollarında 145 kilometrelik yolu 1 ve 2. kat asfalt sathi kaplama, 30 kilometrelik yolu ise stabilize yaparak tamamlayacak.


Ekiplerin, Büyükakören-Özekli, Alibardak-Karacaören, Sati-Boztepe ve Sati-Zorova mahalle yolları, Çubuklu-Beybulak-Sarıkaş ve Karaçimen grup mahalle yollarında 1. kat asfalt sathi kaplama çalışmaları devam ederken, Ağaçlıdere,Karaçimen-Mecnesar-Konacık, Hanefi-Kervanpınar-Sarılar, Erimli Havacılar ve Karabaş-Hacıosman-Bahçecik-İzettin-Balpınar grup mahalle yolları ile Nefirtaş, Ziyaret ve Yazılıpınar mahalle yolarında 2. kat asfalt sathi kaplama çalışmaları da sürüyor. Çalışmalar kapsamında, bu yıl diğer yıllardan farklı olarak 1. kat asfalt sathi kaplaması tamamlanan yollarda 2. kat asfalt sathi kaplama çalışması yürütülüyor.


Silvan-Mardin bağlantısı açısından önemli bir yol olan Karaçalı-Bağıvar mahalle grup yolunda da çalışmalarını sürdüren ekipler, 12,8 kilometre uzunluğundaki yolun 1. ve 2. kat asfalt sathi kaplamasını ağustos ayı sonuna kadar tamamlamayı hedefliyor.


80 kilometre yola 2. kat asfalt serilecek 


Çalışmalar hakkında bilgi veren Yol Yapım Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı Kırsal Mahalle Hizmetleri Şube Müdürü Kendal Okutucu, Sur ilçesinde 65 km 1. kat asfalt yapım çalışmasının sürdüğünü belirterek, “Geçen yıl yaptığımız 80 kilometreye yakın asfaltlamanın 2. kat asfalt sathi kaplaması bu yıl içinde yapılacak. Ayrıca 30 kilometreye yakın stabilize yol çalışmamız var. Sur ilçesinde yapacağımız asfalt çalışmalarının toplam maliyeti 7 milyon 400 bin TL’dir.” dedi.


Çalışmaların sürdüğü Karaçalı-Bağıvar Grup Yolu hakkında bilgi veren Okutucu, “Bu yol, özellikle Silvan ile Mardin yollarının bağlantısı açısından önemli bir yolumuzdur. Ayrıca grup yolu üzerinde bulunan ve bu yolu dolaylı olarak kullanan 30’a yakın mahalle bulunmaktadır. Yolun toplam uzunluğu 12,8 kilometredir. Bu yolun 1. kat asfaltlama çalışmalarını üç ya da dört gün içinde tamamlayacağız. Ardından 10-15 gün ara verip yolun 2. kat asfalt çalışmasını yapacağız.” şeklinde konuştu.


Karaçalı-Bağıvar mahalle grup yolunun 2016 yılı yatırım programında bulunduğunu ve eylül ayında bitirilmesinin tamamlandığını kaydeden Okutucu, “Biz bu yıl ihalelerimizi çok erken yaptık. Tam sathi kaplama yapacak mevsimdeyiz. Bu yüzden yolu tasarlanan tarihten önce tamamlayacağız.” dedi.


‘1. ve 2. Kat asfaltı artık aynı yıl içinde yapacağız’


Sur ilçesi kırsal mahallelerde asfaltlama çalışmalarını ağustos ayı sonunda tamamlanacağını ifade eden Okutucu, şöyle konuştu: “Geçmiş yıllarda farklı olarak bu yıl sathi kaplama çalışmalarımızı 2 kat yapıyoruz. Bu çalışmayı aynı yıl içinde tamamlıyoruz. Geçmiş yıllarda 1. katı yapılırdı, 1 sene sonra 2. katı yapılırdı. Biz özellikle bu sene ve bundan sonrada öyle yapmayı düşünüyoruz, çünkü verim ve randıman aldık. Bütün asfalt sathi kaplama çalışmalarımızı 2. kat yapacağız.”


Kırsal Hizmetler Şube Müdürlüğü, bu yıl kırsal mahalle ve grup mahalle yollarında 1250 km yol çalışması yürütecek. Bunun 400 kilometresinde 1. kat asfalt, 457 kilometresinde 2. kat asfalt, 415 kilometresinde stabilize, 15 bin metrekaresinde parke çalışması yürütülecek ve 42 adet menfez yapacak.


Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön