20 / 04 / 2024

Suriye'deki yangın Hatay'a sıçradı!

 Suriye'deki yangın Hatay'a sıçradı!

Suriye’nin İdlip kentinin Türkiye sınırına yakın bölgesindeki ormanlık alanda çıkan yangın Hatay’ın Yayladağı İlçesi’ne sıçradı. 3’üncü Hudut Tabur Komutanlığı’na bağlı Çalıboğaz Karakolu yangın tehdidi nedeniyle boşaltıldı



İdlip kentine bağlı Harabjoz Köyü ormanlık alanında öğle saatlerinde henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Suriye’nin müdahale etmediği yangın rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü ve Yayladağı İlçesi’ne bağlı Güveççi Köyü sınırlarına ulaştı. Bunun üzerine bölgeye gelen Yayladağı Orman İşletme şefliği ekipleri, yangına müdahale etti. Bir helikopter ve 10 arazöz ile müdahale edilen yangının yaklaşık 5 hektarlık alanı etkilediği bildirildi.


YANGIN RÜZGAR NEDENİYLE KONTROL ALTINA ALINAMIYOR


 Güveççi Köyü sınırlarına ulaşan ve Yayladağı Orman İşletme şefliği ekiplerince müdahale edilen alevler şiddetli rüzgar nedeniyle kontrol altına alınamıyor. Yaklaşık 50 hektarlık ormanlık alanda etkili olan ve 30 arazöz ile 2 iş makinesi kullanılarak söndürülmeye çalışılan yangının, yerleşim alanlarına sıçramasından endişe ediliyor. Bölgede söndürme çalışmaları aralıksız devam ediyor.


KARAKOL BOŞALTILDI


Rüzgar nedeniyle kontrol altına alınmakta zorluk çekilen yangının söndürülmesi için çalışmalar devam ediyor.  ayladağı 3’üncü Hudut Tabur Komutanlığı’na bağlı Çalıboğaz Karakolu yangın tehdidi nedeniyle boşaltıldı. Karakoldaki malzemeler de askeri araçlarla güvenli bölgelere taşındı. Yaklaşık 200 hektarlık ormanlık alanda etkili olan alevleri yerleşim alanlarına ulaşmadan söndürmek için çalışmalar sürüyor.


 Hürriyet


Geri Dön