18 / 04 / 2024

Suudi CEO, Şile ve Sancaktepe'de arazi avında!

 Suudi CEO, Şile ve Sancaktepe'de arazi avında!

Medyanın yoğun ilgisinden rahatsız olduğu belirtilen Bin Ladin, panelde konuşmaktan son anda vazgeçip Şile ve Sancaktepe’de arazi bakmayı tercih etti.



Suudi Bin Ladin Grubu CEO’su Abdullah Bin Ladin, finans zirvesine katılmak üzere İstanbul’a geldi. 

 

Suudi  Arabistan’ın en büyük gruplarından biri olan Suudi Bin Ladin Grup CEO’su Abdullah Bin Ladin, önceden açıklanmış olmasına rağmen İstanbul Finans Zirvesi’nde konuşmaktan son anda vazgeçti. İki günlük zirvenin dün gerçekleşen ‘İnşaat, Gayrimenkul ve İş geliştirme: Suudi Arabistan ve Körfez Bölgesi’ndeki Son Gelişmeler’ başlıklı oturumunda konuşması beklenen Abdullah Bin Ladin’in medyanın yoğun ilgisini gerekçe göstererek, son anda panele katılmadığı bildirildi. Kulislerde dolaşan bilgilere göre, Bin Ladin Ailesi, CEO Abudllah Bin Ladin’in medyanın olduğu kamuoyuna açık bir platformda konuşmasını istemedi. 

 

Sancaktepe’ye geçti

 

Cidde Ticaret Odası’nın 16 kişilik delegasyonunun bir üyesi olarak İstanbul’a gelen Abdullah Bin Ladin’in, panelde konuşmak yerine Şile’de gayrimenkul yatırımları için arazi bakmaya gittiği öğrenildi. Abdullah Bin Ladin, Şile’nin ardından İstanbul’un uydu kent projeleriyle dikkat çeken semti Sancaktepe’ye geçti. Suudi Arabistan delegasyonu ile birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin misafiri olarak çeşitli ilçe belediye başkanlarıyla da görüşen Abdullah Bin Ladin’in çevresine, “Türkiye’de yatırım yapmayı istiyoruz. Ancak öncesinde yapacağımız inceleme gezilerimizin medyada yoğun ilgi görmesi bizi rahatsız ediyor” dediği öğrenildi.

 

Cumaya kadar burada

 

Cuma gününe kadar Suudi Arabistan delegazyonuyla birlikte İstanbul’da kalmayı planladığı öğrenilen Abdullah Bin Ladin’in medyanın ilgisinden duyduğu rahatsızlık nedeniyle İstanbul’dan erken ayrılmayı dahi düşündüğü ancak, alınmış randevuları nedeniyle bundan vazgeçtiği kaydedildi. Abdullah Bin Ladin ve Suudi heyetin İstanbul’da kalacağı süre içinde havameydanı işletmeciliği ile tanınan ve Suudi Arabistan’da da yatırımları bulunan TAV’ı ziyaret edeceği öğrenildi. TAV’ın yanı sıra Türk Hava Yolları’nda da bir görüşme yapacağı, Türk iş dünyasının önde gelen gruplarının üst yönetimiyle çeşitli görüşmeler yapacağı belirtildi.

 

Sağlık, gıda inşaat ve finans öncelikli alan

 

Heyete başkanlık eden Cidde Ticaret Odası Başkan Vekili Ziad Al Bassam, Suudi Arabistan ve Türkiye arasındaki ticari ve yatırım ilişkilerini artırmak istediklerini belirterek, “Gıda, sağlık, finans ve en önemlisi inşaat alanında her iki ülkenin işbirliğini artırması için çok büyük fırsatlar var. İstanbul’un finans merkezi olması projesini yakından destekliyoruz” dedi. Panlede ayrıca, Suudi Arabistan merkezli Batterjee Grup Başkanı Mazen Batterjee, International Medical Center CEO’su Walid Fitahi, BMG Financial Group Başkanı ve CEO’su Basil Al Ghalayini de birer konuşma yaptılar.

 

İlk yatırım gayrimenkule

 

BIN Ladin Group, bir süredir Türkiye’de yatırım yapmak istiyor. Grubun, mütekabiliyet yasasının çıkmasının ardından, Suudi Arabistanlıların Türkiye’den mülk edinmelerine imkan oluşmasının ardından İstanbul’da konut yatırımı yapmayı planladığı biliniyor. Bin Ladin Grubu ayrıca, gıda, sağlık ve enerji sektörlerinde de yatırım yapmayı istiyor. Bin Ladin Grubu, Suudi Arabistan’da demiryolu projesinde Yapı Merkezi ile işbirliği yapıyor. 


Hürriyet


Geri Dön